Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

El 32è Concurs de Murals de Sant Jordi a Blanes mou més de 700 escolars al Passeig de Mar


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 04/27/2019 04:25:39 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

PincellsEl 32è Concurs de Murals de Sant Jordi a Blanes mou més de 700 escolars al Passeig de Mar

Enguany la novetat ha estat la incorporació d’una categoria amb caràcter extraordinari, per commemorar els 700 anys de la Parròquia Santa Maria que es compleixen aquest 2019

Blanes ha viscut al llarg de tot el matí i fins al migdia l’acte més multitudinari que s’organitza en aquesta població amb motiu de la Diada de Sant Jordi i que, a més a més, compta amb una llarga i arrelada tradició. Prova d’això és que enguany s’ha complert ja la 32a edició del Concurs de Murals al Carrer, que ha comptat amb la participació de més de 700 escolars d’arreu del municipi, així com –fora de concurs- membres de l’Associació KEDEM, que dóna suport a joves i adults amb discapacitats intel·lectuals.


XXXII Concurs de Murals al Carrer
L’esdeveniment s’ha allotjat al Passeig de la Mestrança, on l’animació ha presidit el desenvolupament d’un certamen gaudit tant pels petits artistes com pels respectius pares, mares i familiars, repartits en una 70ena de murals. En la línia d’aquests darrers anys, el concurs està estructurat en dues categories principals: la “A” per a nois i noies de 3r i 4rt d’educació primària, de 8 a 10 anys; i la “B”, de 5è i 6è de primària, d’11 i 12 anys d’edat.

Una nova categoria per aquest 2019: 700 anys de la Parròquia Santa Maria

Aquest 2019 la principal novetat del concurs ha estat la nova categoria que s’ha incorporat amb caràcter excepcional només per aquesta edició. L’organització del concurs –l’Àrea de Cultura de l’Ajuntament de Blanes- s’ha sumat als actes commemoratius dels 700 anys de la Parròquia Santa Maria. Per aquest motiu, a banda de la temàtica lliure que hi havia genèricament per crear els murals, també hi havia un tema específic relacionat amb aquesta efemèride.


S’han atorgat dues mencions especials, una per a cadascuna de les dues categories, a les composicions que millor han reflectit algun aspecte vinculat amb l’espai de la parròquia: el Palau dels Vescomtes, els edificis, els murs, el campanar, etc. D’altra banda, també s’han triat dos primers premis en cadascuna de les categoria “A” i “B”. Majoritàriament, els nois i noies s’han inspirat en la Llegenda de Sant Jordi, així com en la tradició del llibre i la rosa, monuments i racons molt coneguts de Blanes, o bé personatges i motius de les seves sèries i pel·lícules preferides.


Cap al migdia, quan s’ha donat per finalitzat el concurs, s’han destriat els guanyadors i guanyadores comptant amb un jurat qualificador encapçalat per l’alcalde de Blanes i regidor de Cultura, Mario Ros, acompanyat del tècnic de l’Àrea de Cultura i Festes, Pere Box. També s’ha comptat amb la col·laboració de Judit Escayola, artista plàstica; Òscar Romero, de l’Agrupament Escolta i Guia Pinya de Rosa; i Fina Albertí en representació de la Comissió dels 700 anys de la Parròquia Santa Maria. Els guanyadors i guanyadores del 32è Concurs de Murals al Carrer han estat els següents:

Categoria “A” (3r i 4t d’educació primària de 8 a 10 anys)
  - Primer Premi: Mural núm. 29 – Alumnes Escola Cor de Maria
      § Alexia Carrasco
      § Biel Serra
      § Judit Sala
      § Ona Luque
      § Pau Martín
      § Desiree Sànchez
   - Segon Premi: Mural núm. 46 – Alumnes Escola Napoleó Soliva
       § Joaquim Herrera
       § Ritika Singh
       § Jéssica Encinas
       § Rodrigo Infazón
       § Francisco Cortes
    - Menció Especial ‘700 Anys’ Mural núm. 22 – Alumnes Escola Cor de Maria
        § Laia Rodríguez
        § Cesca Font
        § Laia Font
        § Laia Duarte
        § Martina Calatrava

   Categoria “B” (5è i 6è d’educació primària d’11 1 12 anys)
    - Primer Premi: Mural núm. 149 – Alumnes Escola Joaquim Ruyra
        § Adrián Nevado
        § Júlia García
        § Gerard Martínez
        § Marc Piris
        § Cindy Muzakova
     - Segon Premi: Mural núm. 138 – Alumnes Escola Quatre Vents
         § Carla Moreno
         § Xènia Carles
         § Paula Bonany
         § Judit Vera
         § Emma Rivilla
         § Gisele Fernandez
     - Menció Especial ‘700 Anys’ – Mural núm. 112 – Alumnes Escola Pinya de Rosa
         § Eire Corberó
         § Hugo Candelas
         § Ainhoa Manzanas
         § Elsa Torruella
         § Lucia Pizarro
         § Jorge Sampayo

    Per vuitè any consecutiu, l’Ajuntament de Blanes ha comptat amb el suport de l’empresa Alpino, que ha cedit el material de pintura per a la confecció dels murals, i també ha facilitat els obsequis per premiar els guanyadors i guanyadores. D’altra banda, en l’organització s’ha comptat amb l’ajuda dels membres de l’Agrupament Escolta i Guia Pinya de Rosa, així com de l’AMPA de l’Escola Sa Forcanera.


    El lliurament de premis del concurs es farà demà diumenge 28 d’abril a partir de les 12 del migdia a l’escenari del costat del Monument a Joaquim Ruyra, al Passeig de la Mestrança. Després s’ha programat un concert a càrrec de endaBand Project, de l’Escola de Música del Col·legi Santa Maria.    Data de realització: 04/27/2019 | Data de la darrera actualització: 04/27/2019


    © Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

    Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

    Inici de la pàgina

    © Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300