Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Blanes dóna la benvinguda a 35 nous blanencs i blanenques


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 05/01/2019 09:39:07 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

COOPERACIO PROJECTESBlanes dóna la benvinguda a 35 nous blanencs i blanenques

La Sala de Plens va allotjar ahir al migdia el lliurament dels certificats sobre coneixement de la societat catalana i laborals, imprescindibles per a la obtenció del certificat d’acollida

Una vegada més, la Sala de Plens de l’Ajuntament de Blanes va allotjar el migdia d’aquest passat dimarts un acte carregat de significat pels qui van protagonitzar-lo. Es tractava que l’alcalde de Blanes, Mario Ros, donés la benvinguda a la nova ciutadania que ha participat en sengles cursos organitzats pel Servei de Primera Acollida de la vila, adreçat a les persones estrangeres immigrades, les sol·licitants d’asil o de protecció subsidiària, refugiades, apàtrides i retornades, i que han estat empadronats en aquest municipi.


L’alcalde, en la seva doble vessant de responsable polític d’Acció Social, Igualtat i Nova Ciutadania, els va donar la benvinguda, encoratjant-los a compartir i gaudir dels nombrosos atractius amb què compta el municipi on viuen ara. Tanmateix, va elogiar l’esforç per aprendre i involucrar-se amb la vida blanenca, procedint tot seguit a lliurar els diplomes als 35 alumnes que han assistit als cursos.


La major part d’ells i elles procedeixen de països africans i sud-americans, llevat de quatre que són nascuts a Rússia (2) i Ucraïna (2). Respecte la resta de països des d’on han vingut, s’hi compten Veneçuela (2), Gàmbia (5), Senegal (1), Brasil (1), El Salvador (1), Mèxic (1), Hondures (5), Colòmbia (6), Xile (2), Cuba (1), Argentina (2), Tanzània (1), Perú (2) i Nigèria (1).

Servei de Primera Acollida a les persones immigrades

Els diferents mòduls que s’imparteixen habitualment són imprescindibles per poder obtenir el certificat d’acollida que expedeix la Generalitat de Catalunya, i que ajuda a l’hora de complimentar els tràmits d’estrangeria: permís de residència, arrelament social, reagrupament familiar, nacionalitat, etc. Per aconseguir el Certificat d’Acollida, els mòduls B i C s’han de completar amb un tercer mòdul de Llengua, per aprendre català i castellà, amb un mínim de 90 hores de formació.


El Mòdul C sobre coneixement de la societat catalana donen a conèixer el municipi, així com els serveis de l’entorn més proper. Per la seva banda, el Mòdul B sobre coneixements laborals informa sobre el mercat de treball. Abans de començar el lliurament de diplomes la tècnica d’Acollida, Glòria Cruz, va fer una explicació pràctica respecte el Certificat d’Acollida, que també pot servir a les persones immigrades per buscar feina o a l’hora de fer valer la pròpia formació i experiència.


A més a més, el document és útil en els processos d’estrangeria, com ara l’arrelament social, la modificació o la renovació d’autoritzacions de residència entre d’altres. El Servei de Primera Acollida per a les persones immigrades d’Acció Social de l’Ajuntament de Blanes es va posar en marxa l’agost de l’any 2016, i inclou tot un conjunt d’accions i recursos per respondre a les necessitats inicials de formació i informació que tenen les persones nouvingudes. A través d’aquest servei es donen les eines inicials per ajudar a fer més fàcil la incorporació dels nouvinguts a la societat blanenca i catalana per extensió.Data de realització: 05/01/2019 | Data de la darrera actualització: 05/01/2019


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300