Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Manifestació unitària de l’1 de Maig, Dia Internacional de la Classe Treballadora, a Blanes


Camí de tornada


Menú principal



Noticia publicada a la web el 05/01/2019 08:59:58 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

PROTESTAManifestació unitària de l’1 de Maig, Dia Internacional de la Classe Treballadora, a Blanes

Unes 150 persones han participat en la mobilització que s’ha iniciat a La Plantera i ha finalitzat una hora més tard davant l’Ajuntament, amb el lema ‘Pa, Sostre, Treball i Dignitat’

Aquest vespre de dimecres, per segon any consecutiu, Blanes ha viscut la celebració i reivindicació de l’1 de Maig, Dia Internacional de la Classe Treballadora. Per aquest motiu, la ‘Comissió Maig Obrer i Anticapitalista’ de Blanes ha convocat una manifestació unitària que ha aplegat unes 150 persones, tant joves com gent adulta i gent gran que ja porta al darrera molts anys de lluita.


La manifestació ha sortit poc després d’un quart de 8 del vespre des del barri de La Plantera i ha seguit el recorregut per l’Avinguda Catalunya, Plaça Països Catalans, Passeig de la Marina, Plaça Catalunya, Passeig Cortils i Vieta i Carrer Ample. Després ha girat pel Passeig de Dintre, on s’ha aturat just davant l’edifici de l’Ajuntament de Blanes. Durant tot el recorregut els han escortat per major seguretat efectius de la Policia Local de Blanes i dels Mossos d’Esquadra.

Mobilització sota el lema ‘Pa, Sostre, Treball i Dignitat’

La mobilització del primer de maig de 2019 a Blanes s’ha fet sota el lema ‘Pa, Sostre, Treball i Dignitat’, i aquest ha estat també el sentit del manifest unitari que s’han encarregat de llegir davant l’edifici consistorial la Míriam i l’Albert. Redactat per la Comissió Unitària del 1r de Maig, comença de manera directa: “Volem reivindicar una diada combativa que serveixi per sumar forces en l’organització popular i fer-nos avançar cap a la recuperació de les vagues, la lluita, l’acció unitària i de carrer”.


En aquest darrer sentit, val a dir que la comissió unitària està formada per diverses organitzacions polítiques i sindicals, entitats i plataformes blanenques unides amb un mateix objectiu: dotar les entitats i organitzacions socials d’un espai des del qual promoure accions reivindicatives i de consciència de classe en la jornada de l’1 de Maig. Al llarg del manifest s’ha recordat conquestes històriques com la lluita de ‘La Canadenca’ a Catalunya fa un segle, al 1919.

Després de denunciar que s’està vivint en una sagna constant de drets laborals, sentencia: “Ja no en tenim prou amb promeses i declaracions d’intencions. Necessitem amb urgència un projecte social de futur, una proposta política de la majoria per a la majoria”. Tot seguit, proclama: “És l’hora de la ruptura, és l’hora d’enderrocar sense cap més dilació el règim del 78 amb les seves retallades social i democràtiques, i amb les seves reformes laborals”.


Més endavant fa una crida directa a la classe treballadora: “Treballadores del món, unim-nos! És l’hora de retornar el sentit vindicatiu al primer de maig: la classe treballadora hem d’estar organitzada i a punt per a la mobilització”. I per últim, demana unitat per poder aconseguir objectius: “És l’hora d’unir-nos, superar diferències. És el moment de la responsabilitat, l’oportunitat de forçar el canvi que la classe treballadora reclama. És l’hora de ser una sola classe. Mai més explotades, Mai més aturades, Mai més oprimides”.


La mobilització s’ha tancat, després de la lectura del manifest unitari, cantant La Internacional, l’himne per excel·lència de la lluita obrera. Per últim, val a dir que la ‘Comissió Maig Obrer i Anticapitalista’ no tan sols s’ha limitat a organitzar la manifestació d’aquesta tarda. amb l’objectiu de promoure accions reivindicatives i de consciència de classe, durant tot aquest mes de maig està previst que hi hagi tota una sèrie de jornades formatives que tindran lloc a l’Ateneu Popular Sa Fera Ferotge.



Data de realització: 05/01/2019 | Data de la darrera actualització: 05/01/2019


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300