Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Debat Electoral dels Candidats a les Municipals de Blanes amb els alumnes de l’Institut Sa Palomera


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 05/07/2019 06:44:59 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Debat Electoral dels Candidats a les Municipals de Blanes amb els alumnes de l’Institut Sa Palomera

Els caps de llista de 7 de les 10 candidatures han participat en un animat intercanvi d’opinions i valoracions, responent les preguntes que havien preparat els alumnes en diferents àrees

El gimnàs de l’Institut Sa Palomera ha acollit avui al migdia un Debat Electoral amb els caps de llista de les forces polítiques que concorren a les Eleccions Municipals del proper 26 de maig. Ha estat la tercera edició al llarg dels anys -2011, 2015 i 2019- en què el centre educatiu ha convidat a participar en aquest exercici els i les candidates de les diferents forces polítiques que concorren, tant les que tenen actualment representació com les que no.


Xavier Lozano (APB), Sergio Atalaya (C's), Jordi Urgell (Blanes en Comú Podem),
Mario Ros (PSC), Mia Ametller (JxB), Àngel Canosa (ERC) i Salvador Tordera (PP)
De les 10 candidatures que concorren al 26-M, n’han participat 7: Mario Ros (PSC), Jordi Urgell (Blanes en Comú Podem), Mia Ametller (Junts per Blanes), Àngel Canosa (ERC), Sergio Atalaya (Ciutadans), Salvador Tordera (PP) i Xavier Lozano (APB). No han participat Joan Rota (CUP), Elena Díaz (UNIDOS SI) i Pedro Bayonas (VOX). El col·loqui/debat ha transcorregut de manera molt animada, propiciant una vetllada molt enriquidora per a tothom.


Ha actuat de moderadora la cap del Departament de Ciències Socials, Maria del Vilar González, i durant els primers 30 minuts els i les candidates s’han presentat i han explicat de manera molt breu el perquè de la seva candidatura. També han exposat de manera molt sintètica la proposta ‘estrella’ dels seus respectius programes, i durant l’hora i mitja restant que s’ha allargat l’acte han contestat les qüestions que els han adreçat els alumnes.

Una oportunitat a dues bandes per conèixer les respectives inquietuds

Tal com ha explicat Jordi Caseny, director de l’Institut Sa Palomera, pels joves alumnes és una oportunitat de conèixer als líders polítics de les diferents formacions, així com les respectives propostes que pensen dur a terme a Blanes en cas que obtinguin representació a l’Ajuntament. D’altra banda, pels alcaldables és una presa de contacte amb les inquietuds del jovent del poble d’una manera força distesa, facilitant un intercanvi d’idees molt fructífer.


Els temes de les preguntes que els han adreçat –que es formulaven directament a una candidatura en concret- s’han treballat a les classes de les matèries de ciències socials, cultura i valors ètics i filosofia. Els grups de cada classe han decidit quines s’havien de formular a casa partit en funció de la temàtica que es tractava. Els nois i noies són estudiants de 4rt d’ESO, així com de 1r i 2n de batxillerat.

Entre els temes que s’han preguntat hi havia medi ambient, immigració, oci, habitatge, turisme, treball, educació, pressupostos, seguretat, pactes, treball de gènere, esports i, naturalment, polítiques de joventut. Cada resposta ha quedat reblada per un sonor aplaudiment del públic, si bé hi ha hagut moments en què s’han allargat més perquè la intervenció havia agradat més en especial. Un dels exemples ha estat quan s’ha parlat sobre la immersió lingüística als centres escolars. Al terme del debat, l’Institut Sa Palomera ha obsequiat amb una rosa a cadascun dels candidats, en agraïment de la seva participació en aquest exercici pràctic.


La propera ocasió en què estan convidats a participar tots els candidats alhora tindrà lloc d’aquí a dues setmana, al Debat Electoral que tindrà lloc el dijous 23 de maig a partir de les 8 del vespre al Teatre de Blanes. Amb entrada oberta a tot el públic que vulgui assistir-hi, serà l’única ocasió de poder assistir a un acte públic que estrena per primera vegada aquest recinte. Fins el moment, en anteriors comicis municipals, s’havia organitzat a la Sala de Plens.
Data de realització: 05/07/2019 | Data de la darrera actualització: 05/07/2019

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300