Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Blanes acull les Jornades Gastronòmiques de la Gamba, que reivindica com a producte propi igual que Palamós


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 05/07/2019 12:15:26 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Blanes acull les Jornades Gastronòmiques de la Gamba, que reivindica com a producte propi igual que Palamós

Aquest 2019 és la quarta edició, amb 11 restaurants d’arreu del municipi que inclouen als seus menús la gamba que es pesca al Canó de Blanes, la vall més gran de la Mediterrània

Blanencs i visitants tenen al seu abast, durant tot aquest mes de maig, la possibilitat de gaudir del producte estrella de la Llotja de la Confraria de Pescadors de Blanes: la gamba vermella. Després que durant el mes d’abril s’ha fet promoció del peix blau, fins al 31 de maig s’estan fent les Jornades Gastronòmiques del Mes de la Gamba de Blanes, que organitza l’Ajuntament de Blanes per quarta edició consecutiva, a través del Departament de Promoció de la Ciutat i Turisme.


Gambes recent pescades descarregades al Port de Blanes

L’objectiu és reivindicar aquest producte com a propi, i en aquest sentit els 11 restaurants que participen en les jornades d’aquest 2019 ofereixen la possibilitat de conèixer encara millor aquest fruit de la mar a través de les seves respectives propostes. Així, hi ha des de la més coneguda, les gambetes de Blanes a la planxa, fins un arròs cremós amb carpaccio de gamba de Blanes, passant per uns canelons de games vermelles o bé un risotto de gambes vermelles, per citar-ne algunes.

Val a dir que en aquesta nova edició es manté de nou el nombre total d’11 restaurants que hi participen, si bé amb alguns petits canvis respecte el darrer 2018. Els establiments i respectius xefs són: Arrosseria Las Salinas, Isabel Alves; Can Borrell, Equip de Cuina de Can Borell; Can Flores, Pere Povill; Celler Sant Antoni, Gioivanni Ferrara; Kiku, Kiku; L’Hivernacle, Esdys Luna; La Balma, Toni Marín; Sa Nansa, Equip del Restaurant; Restaurant & Lounge Club Vela Blanes, Òscar Vilà; T3, Alberto Mora Márquez; i Va de Catas, Jacob Gutiérrez.Tota la informació està recollida en un fulletó que inclou el llistat dels restaurants, així com els menús i tots els detalls necessaris. El díptic es pot consultar online: https://www.blanescostabrava.cat, i també s’hi recull la recepta de Gamba mitjana amb cava de Blanes elaborada pel veterà cuiner blanenc Toni Múrcia, recentment traspassat, com a homenatge pòstum.

Els preus dels menús i propostes gastronòmiques van des dels 16€ la més assequible fins als 135€ una de les més elaborades. La primera correspon a uns canelons de gambes vermelles de Blanes i rèmol en salsa d’ostres, i la segona proposta és un menú per a dues persones centrada en una mariscada amb games de Blanes. En un terme intermig, podem trobar un menú per 35 €, o bé un Menú Degustació que costa 42 €.

La Gamba, un dels atractius gastronòmics 100% blanenc

Des de fa temps, hi ha una còmplice i sana rivalitat entre Blanes i Palamós, si bé es tracta d’un mateix producte que no té res a envejar l’un de l’altre. Les gambes d’aquí es capturen al Canó de Blanes, la vall més gran que hi ha arreu del mar Mediterrani. La varietat de gamba vermella és un dels productes més preuats d’aquesta demarcació.


Llotja de la Confraria de Pescadors de Blanes


En el cas de la Confraria de Pescadors de Blanes és, amb diferència, el que més beneficis genera, el seu producte estrella. La gamba rosada és una espècie demersal, nedadora, que viu damunt els fons fangosos, a grans fondàries, entre els 80 i 1.440 metres. Sovint s’apropa a la costa pels recs o clots submarins i és aquí on s’aprofita per capturar-la. La pesca és semi industrial o artesanal, i es practica amb arts d’arrossegament.


Data de realització: 05/07/2019 | Data de la darrera actualització: 05/07/2019

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300