Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Blanes acull la Lligueta Solidària ‘Stick Content’, del CP Blanes Atlètic i la Fundació Joan Petit-Nens amb Càncer


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 05/14/2019 10:25:56 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Blanes acull la Lligueta Solidària ‘Stick Content’, del CP Blanes Atlètic i la Fundació Joan Petit-Nens amb Càncer

La competició, amb nois i noies de prebenjamí-iniciació i prebenjamí, es jugarà a la Ciutat Esportiva Blanes a partir del 18 de maig i culminarà el 24 de juny amb l’entrega de premis

Una entitat esportiva d’hoquei sobre patins i una fundació que lluita contra el càncer infantil, totes dues de Blanes, han unit esforços i han organitzat un esdeveniment que serà el preàmbul d’una gran festa que es farà l’any vinent en aquesta població on comença la Costa Brava. Es tracta d’una banda del Club Patí Blanes Atlètic i de l’altra d’Amics Joan Petit-Nens amb Càncer Fundació, que han organitzat la Lligueta Solidària ‘Stick Content’.


Foto de família dels principals participants en l'acte
La presentació d’aquest esdeveniment, a cavall entre l’esport i la solidaritat, va tenir lloc la tarda d’aquest passat dilluns a la Sala de Premsa de la Ciutat Esportiva Blanes. L’acte el van encapçalar Pol Serra, president del Club Patí Blanes Atlètic, i el president de la Fundació Amics Joan Petit-Nens amb Càncer, Joan Torner. Va tancar la presentació l’alcalde de Blanes i regidor d’Esports i Acció Social, Mario Ros.


A la presentació també van assistir-hi el conseller d’Esports del Consell Comarcal de la Selva i regidor al consistori blanenc, Joel Comas, així com diversos regidors de l’Ajuntament de Blanes: Jordi Urgell, Salvador Gutiérrez i Sergio Atalaya. Entre el nombrós públic que omplia la sala destacava la presència de qui serà un dels equips que protagonitzarà la lligueta: les joves jugadores i jugadors del Club Patí Blanes Atlètic, acompanyats dels seus familiars.

Una lligueta solidària que culminarà amb la Festa del 24 de juny

La competició començarà el proper cap de setmana del 18 i 19 de maig, i comptarà amb la participació de sis equips que jugaran dues lliguetes independents en les categories de Prebenjamí-Iniciació (nascuts els anys 2011 i 2012) i Prebenjamí (nascuts els anys 2009 i 2010), de 6 equips cadascuna. A banda del club amfitrió, el Club Patí Blanes Atlètic (CPBA), la resta d’equips pertanyen al FD Cassanenc, Club Patí Breda, Hoquei Platja d’Aro i Club Patí Caldes.


Al llarg de cinc jornades –la sisena s’ha reservat perquè es facin els partits que s’hagin hagut d’ajornar- els diferents equips s’enfrontaran en el sistema de ‘tots contra tots’. La Lligueta ‘Stick Content’ culminarà el dilluns 24 de juny, quan es farà el lliurament de premis formant part de la ‘Festa dels Contes de Sant Joan’, que organitza la Fundació Amics Joan Petit-Nens amb Càncer des de fa més de dues dècades, i que s’acollirà al Jardí Botànic Marimurtra.

Preàmbul de la ‘20a Festa Torneig Joan Petit 2020’ que es farà a Blanes

La lligueta serà el tret de sortida de la 20a Festa-Torneig Joan Petit 2020 que la Fundació Amics Joan Petit-Nens amb Càncer vol fer a la Ciutat Esportiva Blanes l’any vinent. Es tracta d’un torneig que cada any s’allotja en una localitat diferent i que, després que durant aquests anys s’ha esta fent a nivell d’escoleta, ara vol donar el salt a la competició pròpiament dita.

La competició, però, serà adaptada als valors que sempre ha promogut la fundació des que va ser creada. Son quatre grans trets: sobre la pista de joc no hi ha enemics, hi ha rivals; en un equip tots els jugadors són igual d’importants; es premiarà el compromís i l’esforç dels equips i es castigarà el joc brut; i la darrera i més important és que com en tota competició hi ha un guanyador, però la resta de participants no poden ser els perdedors, perquè el perdedor –per sobre de tot i de tothom-, l’enemic, és una malaltia: el càncer infantil.

Dues entitats blanenques amb un objectiu comú

La Fundació Joan Petit Nens amb Càncer va néixer a Blanes l’any 2001 i té per objectiu l’atenció als afectats directa i indirectament pel càncer infantil, així com la divulgació del coneixement d’aquesta malaltia. El seu nom es deu a l’experiència d’uns pares amb el càncer del seu fill petit, en Joan, a qui li agradava molt jugar a hoquei patins, tal com també feia el seu pare, jugador en competició.


Joan Torner (Fundació Joan Petit), Pol Serra (president CPBA)
i Mario Ros (alcalde de Blanes)
Precisament la frase ‘Stick Content’ la deia en Joan Petit, i ara ha servit al seu temps per posar nom a la lligueta. Tot i la intensa lluita del nen, la malaltia va ser més forta i en Joan va perdre aquell partit. Com a homenatge a tots aquests nens i nenes que estan lluitant o han lluitat contra el càncer, la fundació organitza una gran festa que es fa cada any en un lloc diferent. La ‘Festa-Torneig’ serveix per divulgar i sensibilitzar el càncer infantil a través de l’hoquei sobre patins.

Per la seva banda, el Club Patí Blanes Atlètic va néixer al 2015 de la mà d’uns joves blanencs que, des del primer moment, es van plantejar potenciar aquest esport a Blanes. Per aquest motiu, el plantejament inicial va ser fer créixer la base, posant especial èmfasi en el foment de l’esport femení, transmetent sempre valors com l’esforç, el respecte, la integració, el treball en equip, la solidaritat i l’esportivitat com a full de ruta.

Des del seu naixement fa quatre anys i fins avui dia, el CP Blanes Atlètic ha experimentat un notable creixement, passant de tenir inicialment un equip sènior, un altre de benjamí i un de veterans a comptar actualment amb 7 equips federats, 3 de no federats i una escoleta. En total, avui dia compta amb prop de 100 jugadors i jugadores de totes les edats. Aquesta temporada 2018-2019 ha estat cabdal per diferents motius, i un del més destacat és que ha creat el primer equip femení, l’únic de la província de Girona, que competeix en la categoria de MiniFem a nivell de Catalunya.
Data de realització: 05/14/2019 | Data de la darrera actualització: 05/14/2019

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300