Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Obert el termini per formar part del Jurat Popular al 49è Concurs Internacional de Focs d’Artifici de Blanes


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 05/18/2019 10:42:47 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Obert el termini per formar part del Jurat Popular al 49è Concurs Internacional de Focs d’Artifici de Blanes

Aquest any 15 dels membres del Jurat Popular seran escollits entre totes les persones que s’inscriguin durant aquests dies, amb un termini que venç el proper dilluns 27 de maig

El Concurs Internacional de Focs d’Artifici de la Costa Brava que compta amb una trajectòria de gairebé mig segle de vida –aquest 2019 arriba ja a la 49a edició- ha esdevingut ja en una tradició que se celebra cada any coincidint amb la Festa Major de Santa Anna. Això ha provocat que la immensa majoria de vilatans i visitants que estiuegen sovint a Blanes han esdevingut autèntics especialistes en ponderar si un espectacle pirotècnic ha tingut prou qualitat o no.


Espectacle Pirotècnia Ferrández, guanyadora de les tres
darreres edicions consecutives del concurs
Fotografies: Joaquim Llorens i Garangou
Durant les nits del Concurs de Focs, quan tot just l’olor de pólvora omple l’aire, el cel retorna a enfosquir després de l’allarant lluminositat, i encara ressonen els contundents trons que acompanyen als efectes, s’organitzen autèntics debats a l’entorn del castell de focs que s’acaba de contemplar. No es limiten a ponderar si han estat bons o dolents.

Es valora el ritme, les novetats que hi ha hagut, com han estat els focs aquàtics, la traca final.... Tots aquests aspectes són capaços d’avaluar-los com autèntics experts en la matèria que en definitiva són. Això fa que tothom vagi establint la seva pròpia classificació: quina pirotècnia creu que hauria de guanyar el primer premi i quina ha fet el què ha pogut però mereix quedar de les darreres.


Conscient d’aquesta afició, l’Àrea de Cultura i Festes de l’Ajuntament de Blanes ha obert per sisè any consecutiu la possibilitat que tothom qui tingui ganes de fer valer la seva opinió de manera efectiva i oficial pugui complir aquest desig. Aquets any, el 49è Concurs Internacional de Focs d’Artifici tindrà lloc del 23 al 27 de juliol, de dimarts a dissabte, mentre que l’endemà diumenge, 28 de juliol, tindrà lloc el no menys tradicional Aplec de l’Amor.

Jurat Popular: inscripcions fins al dilluns 27 de Maig

Per inscriure’s com a Jurat Popular, que contribuirà a decidir la pirotècnia guanyadora del Concurs Internacional de Focs d’Artifici, hi haurà temps fins el proper dilluns 27 de maig a les 3 del migdia. Les persones que finalment resultin escollides per passar a formar part del jurat ho seran per rigorós ordre cronològic en què s’hagin apuntat, i abans de quedar inscrites de manera definitiva seran avisades per tenir la certesa que poden assumir el compromís.

Tots els detalls de la convocatòria oberta són accessibles al web de l’Ajuntament de Blanes: https://www.blanes.cat/docweb/focsjurat A través d’aquest enllaç s’accedeix a la informació bàsica sobre els requisits que cal complir, així com el qüestionari bàsic que s’ha d’emplenar i enviar per correu electrònic: focs@blanes.cat

En cas que nos es disposi d’accés a Internet, es pot recollir el formulari imprès, emplenar-lo i lliurar-lo en mà a les dependències de Cultura i Festes, ubicades a Casa Saladrigas, al Carrer Roig i Raventós número 2 (situat entre el Passeig de la Mestrança i el Carrer Esperança). L’horari per fer-ho és de dilluns a divendres, des de les 9 del matí fins les 14 h del migdia.

Els requisits són que l’aspirant sigui major d’edat, que participi en una reunió informativa que es farà al juliol, prèviament a la celebració del certamen, i que s’assisteixi al veredicte per emetre la votació corresponent. També es demana que, a ser possible, es guaiti cada dia el llançament dels espectacles pirotècnics des del mateix indret per garantir l’equanimitat de la seva puntuació.
Data de realització: 05/18/2019 | Data de la darrera actualització: 05/18/2019

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300