Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Veïns de Blanes emprenen diverses accions per la problemàtica de la Zona d’Oci Nocturn d’Els Pins


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 05/20/2019 09:40:16 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

AUDIENCIA PUBLICAVeïns de Blanes emprenen diverses accions per la problemàtica de la Zona d’Oci Nocturn d’Els Pins

S’han activat diverses jornades de recollides de signatures de suport a peu de carrer, i dijous vinent s’ha anunciat una concentració pacífica coincidint amb el dia del Debat Electoral

El matí d’aquest passat diumenge es va fer la primera de les tres jornades intensives de recollida de signatures a peu de carrer que està previst fer durant aquests dies, formant part de les accions reivindicatives. Els impulsors són un grup de veïns d’Els Pins i La Plantera que han creat l’auto denominada Plataforma ‘Per uns Barris Segurs’, que tot just fa una setmana es van reunir al Teatre d’Els Pins per concretar accions i coordinar-se.


Recollida signatures plataforma veïnal diumenge al matí
Al llarg d’aquesta passada jornada del diumenge 19 de maig es van recollir 205 signatures que, afegides a les que ja es portaven reunides, sumen actualment un total de 522 firmes de suport que es volen incrementar. Ahir la recapta es va fer en una carpa instal·lada al Passeig de Mar, i les dues properes jornades s’han programat d’una banda pel diumenge 2 de juny a La Plantera, i de l’altra pel diumenge 9 de juny al Passeig de S’Abanell, a l’alçada de la Plaça del Vilar.


Abans de demanar la signatura de suport, els veïns i veïnes lliuren a la persona que s’acosta a la taula un full informatiu on s’explica el motiu d’aquesta acció. D’altra banda, en la carpa que aixopluga l’acció hi ha penjada una pancarta molt explícita, amb fotografies que il·lustren la petició: ‘Per uns barris més segurs. Solució discoteques conflictives ja !!’.

Concentració Pacífica coincidint amb el Debat Electoral del dijous

En el full informatiu s’explica que els veïns dels barris d’Els Pins i La Plantera fa molt de temps que pateixen una problemàtica motivada pels usuaris de la Zona d’Oci Nocturn d’Els Pins. Així, s’enumeren des de trencament de vidres i retrovisors als vehicles estacionats a la zona fins a defecacions, relacions sexuals i altres comportaments incívics de tot tipus, així com baralles i trencadisses a les porteries dels edificis i en les entrades de les cases, així com a la mateixa via pública.

Continuen explicant que tot això afecta la seva tranquil·litat, les seves propietats i habitatges, que han patit una forta devaluació patrimonial, així com als allotjaments turístics, afectant negativament la imatge del municipi. Per aquests motius, demanen la signatures de suport: “Demanem el vostre suport amb les vostres signatures per pressionar les autoritats, tant l’Ajuntament com Policia Municipal, Mossos d’Esquadra i Conselleria d’Interior i, quan arribi el moment oportú, emprendrem accions més contundents com manifestacions al carrer, etc”.


En aquest darrer sentit, una de les accions més immediates tindrà lloc aquesta mateixa setmana, la darrera de la campanya electoral per les municipals 2019. Per això, s’ha convocat una concentració pacífica per aquet dijous 23 de maig a les 7 de la tarda, una hora abans que comenci el Debat Electoral dels comicis municipals que es farà a partir de les 8 del vespre al Teatre de Blanes.

El punt de trobada serà al Passeig de Mar, a l’alçada del Carrer Ample. Segons han avançat alguns dels portaveus de la plataforma, es tracta d’una concentració pacífica que no pretén entorpir l’acte pública on participaran els candidats de les 10 llistes, sinó que serà un toc d’atenció envers la seva problemàtica.


Precisament el full informatiu que es va distribuir ahir durant la recollida de signatures es tanca amb una declaració d’intencions en referència a les accions i mobilitzacions que volen emprendre: “Sempre seran accions pacífiques i coordinades amb les autoritats competents per arribar a resoldre aquest greu problema d’inseguretat ciutadana, incivisme i vandalisme que està degradant la nostra gent, la imatge de Blanes i la societat en general”.Data de realització: 05/20/2019 | Data de la darrera actualització: 05/20/2019


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300