Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

El XXVIII Cicle de Música a l’Esperança de Blanes es tancarà aquest divendres amb el grup ‘Sláinte’


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 05/22/2019 07:55:27 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

MUSICA A L'ESPERANÇAEl XXVIII Cicle de Música a l’Esperança de Blanes es tancarà aquest divendres amb el grup ‘Sláinte’

Són el grup més internacional i veterà de Catalunya en el seu àmbit. Interpretaran música d’arrels tradicionals i cèltiques, fent honor al seu nom, el brindis gaèlic que significa ‘salut’

Aquest divendres 24 de maig el XXVIII Cicle de Música a l’Esperança de Blanes arribarà al seu punt i final en el recorregut d’enguany amb la quarta i darrera sessió que tindrà lloc a partir de les 10 de la nit. En aquesta ocasió actuarà el grup ‘Sláinte’, que pren el seu nom del brindis gaèlic, que desitja ‘salut’. La formació va néixer al 1993, i des de llavors ha rodat per nombrosos escenaris de la geografia espanyola, així com de l’estranger.


El grup 'Slánte' tancarà divendres el cicle 2019 de Música a l'Esperança
Compta amb tres discos editats i actualment és, sense cap mena de dubte, la més veterana de les formacions que hi ha dins l’anomenada ‘música celta’ a Catalunya. El tractament respectuós del repertori tradicional i el so dels instruments autòctons que utilitzen li confereixen al grup un caràcter d’autenticitat que rarament es pot escoltar en viu i en directe en aquestes latituds.

Folk irlandès amb influències d’arrels tradicionals nòrdiques

Els defineixen com intèrprets d’un 100% de música acústica sense colorants ni conservants, i les seves influències giren al voltant de Planxty, Bothy Band, Kornog, Lúnasa, Michael McGoldrick o Flook, entre d’altres. ‘Sláinte’ està integrat per Quim Lamarca –fiddle (violí), bouzouki irlandès i veu-; Pello Garcia –uilleann pipe (gaita irlandesa), low i tin whistles (flautes irlandeses)-; i Manolo López al contrabaix.

El seu espectacle s’ha pogut gaudir arreu de l’estat espanyol i d’Europa: Sicília, Navarra, Mieres, França, Burgos, Andorra, Teruel... així com també al Palau de la Música Catalana o bé al Festival World Music de la Federació d’Associacions Americanes a Catalunya, entre d’altres. Construeixen un mapa sonor que transporta als espectadors no tan sols fins a Irlanda o Escòcia; fan un recorregut que també abasta Escandinàvia, Estats Units i els Balcans.


El concert del grup ‘Slánte’, amb el seu folk irlandès que beu de tantes influències d’arrel tradicional, començarà aquest divendres 24 de maig al punt de les 10 de la nit a l’Ermita de l’Esperança. El preu de l’entrada és de 10 €, i la venda es fa el mateix dia del concert a la mateixa capella. Serà un bon colofó final a un cicle que es va encetar el passat 3 de maig, integrat enguany per quatre sessions, totes elles a la Capella de l’Esperança.Data de realització: 05/22/2019 | Data de la darrera actualització: 05/22/2019


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300