Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

La Nao Victoria, la rèplica del vaixell que va donar la volta al món al 1519, es podrà visitar a Blanes del 5 al 9 de juny


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 06/04/2019 10:39:01 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

La Nao Victoria, la rèplica del vaixell que va donar la volta al món al 1519, es podrà visitar a Blanes del 5 al 9 de juny

És la primera vegada que fondeja a comarques gironines l’espectacular vaixell, de 1.200 m2 de superfície i 26 m d’eslora, formant part dels actes del V Centenari de la 1a Volta al Món

El Club de Vela Blanes acull aquesta setmana un esdeveniment excepcional. Des del dimecres 5 de juny i fins el diumenge dia 9, tindrà fondejat al seu port esportiu la ‘Nao Victoria’, la rèplica única del vaixell que va donar la Primera Volta al Món ara fa 500 anys. És la primera vegada que visitarà comarques gironines, i forma part de la commemoració del V Centenari que se celebra aquest 2019. Fins ara a Blanes, anecdòticament, havia fondejat en una sola ocasió de manera privada el juny del 2013, amb motiu del rodatge d’un spot.


La Nao Victòria durant la seva breu estada a Blanes el juny del 2013
Autor Fotografies: Joaquim Llorens i Garangou
L’emblemàtic vaixell va realitzar entre el 1519 i 1522 la major aventura marítima de la història fins llavors mai viscuda: la primera volta al món capitanejada per Magallanes i Elcano. L’expedició va durar tres anys, durant els quals es van navegar 78.000 km, és a dir: 32.000 milles nàutiques. La seva escala a l’enclavament on comença la Costa Brava forma part de la gira internacional que s’està fent durant el 2019 per diversos ports del Mediterrani.

Visites obertes al públic i als escolars del 5 al 9 de juny

Durant la seva estada a Blanes està previst que tothom qui tingui curiositat pugui visitar-lo, des del dimecres dia 5 fins al diumenge 9 de juny. L’horari és des de les 10 del matí fins les 8 del vespre tots cinc dies, i el preu de les entrades és de 5 € els adults, 3 € els nens i nenes de 5 a 10 anys; i un preu especial de 12 € per a famílies formades per dos adults i dos infants d’entre 5 i 10 anys.


Aprofitant l’indubtable interès històric que té l’embarcació, també s’ha fet una crida en especial als centres escolars del municipi perquè programin una visita. En aquest sentit, ja n’hi ha força que han fet la reserva els laborables, els dies lectius de classe, i serà de franc gràcies a la col·laboració de la Fundació Obra Social ‘la Caixa’ i el Club de Vela Blanes. El cap de setmana serà quan s’espera que hi hagi una major afluència de públic, al coincidir amb els dies festius per a tota la família.


Val a dir que l’històric vaixell compta amb unes dimensions prou espectaculars: fa més de 120 m2 de superfície útil en diferents cobertes, 4 cobertes de cabina del capità i àrees de vida a bord, una capacitat de fins a 100 passatgers, i una eslora de 26 metres de llargària. La superfície vèlica és de 290 m2, distribuïda en 3 pals i 6 veles, i estarà situat a la zona del costat de la benzinera del Club de Vela Blanes.

L’ingredient central del 5è Marina Day del 8 de juny al Club de Vela Blanes

La presència de la Nao Victoria serà l’eix central del ‘5è Marina Day’ que tindrà lloc al Club de Vela Blanes dissabte vinent, 8 de juny. La festa dels Ports Esportius i Jornada de Portes Obertes al Mar, que compta amb la complicitat d’ACPET (Associació Catalana de Ports Esportius i Turístics) i la Federació Catalana de Vela, està dedicada en aquesta ocasió al medi ambient. Per això, entre les activitats gratuïtes que s’han organitzat hi haurà una recollida de residus, una master class de zumba al aire lliure, sortides amb caiac i paddle surf gratuïtes, i un bon grapat d’al·licients per a tota la família.


Marina Day 2018
Un d’ells serà la celebració del Campionat de Catalunya Special Olympics de la Federació Catalana de Vela Lleure Acell Special Olympics. Totes les activitats tindran lloc durant el matí, a partir de les 10, llevat d’una Regata de Creuers que farà el recorregut de Blanes fins a Tossa de Mar, anada i tornada, i que finalitzarà a les 5 de la tarda.


Data de realització: 06/04/2019 | Data de la darrera actualització: 06/04/2019

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300