Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Concentració d’‘Aturem la C-32’ i ‘SOS Costa Brava a Lloret de Mar per l’inici de les obres d’allargament


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 06/10/2019 07:22:09 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Concentració d’‘Aturem la C-32’ i ‘SOS Costa Brava a Lloret de Mar per l’inici de les obres d’allargament

L’acció de protesta va tenir lloc aquest passat diumenge: va començar al matí a la zona de bosc on ja és visible la tala d’arbres al bosc, i va culminar al migdia davant l’Ajuntament de Lloret

Les plataformes ‘Aturem la C-32’ i ‘SOS Costa Brava’ van protagonitzar aquest passat diumenge al matí una concentració de protesta per l’inici de les obres d’allargament de l’autopista del Maresme fins a Lloret de Mar. Més de 50 entitats d’arreu de Catalunya van donar suport a la concentració que es va encetar al matí al bosc de Sant Pere –al terme municipal de Lloret de Mar-, on ja són visibles els primeres treballs preparatoris per a la construcció del futur vial de comunicació, amb una gran quantitat d’arbres tallats.


Acció de protesta al Bosc de Sant Pere (Lloret de Mar)
Fotografies: Plataforma Aturem la C-32
Membres de la plataforma van explicar in situ la magnitud de la infraestructura, de la qual molts dels assistents no n’eren conscients, a partir dels plànols del projecte. Al migdia, l’acció de protesta es va traslladar davant l’Ajuntament de Lloret de Mar, on va tenir lloc un acte informatiu i reivindicatiu. Es va encetar amb un parlament del portaveu de la plataforma ‘Aturem la C-32-, Joan Mora, qui va explicar la situació legal en què es troba actualment el projecte, pendent de dues decisions judicials. També va remarcar el gran valor biològic que té aquesta zona que la Generalitat ha posat en mans d’Abertis per fer-hi l’autopista.


El portaveu de la plataforma, Joan Mora, durant el seu parlament
davant el consistori lloretenc
Tot seguit, l’activista lloretenc Frederic Guich, va explicar les conseqüències que aquesta construcció significarà per al patrimoni natural del veí municipi, criticant els qui estan a favor de destruir aquests paratges dels quals no en podran gaudir les futures generacions si no s’aturen les obres. Per últim, també van completar els parlaments Marta Ball-llosera i Eduard de Ribot, portaveus de SOS Costa Brava, plataforma de la qual en forma part ‘Aturem la C-32’.


Tots dos van destacar el què van qualificar com ‘hipocresia’ del govern de la Generalitat, que per una banda declara l’emergència climàtica o dóna suport a la candidatura de la Costa Brava com a Reserva de la Biosfera, però de l’altra permet construir una infraestructura d’aquesta magnitud. Al llarg de l’acció de protesta, els organitzadors van demanar en diverses ocasions l’activa participació dels assistents, a qui es va demanar que fessin sonar des dels seus mòbils l’inquietant soroll de les motoserres, per fer-los prendre consciència del què s’està fent al bosc. L’acte es va tancar dipositant davant l’edifici consistorial lloretenc de diverses branques recollides dels arbres tallats durant el matí a bosc.
Data de realització: 06/10/2019 | Data de la darrera actualització: 06/10/2019

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300