Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

L’Esbart Joaquim Ruyra tancarà el curs de l’escola de dansaires amb l’espectacle ‘Ball (en)cantat’


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 06/13/2019 02:13:10 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

L’Esbart Joaquim Ruyra tancarà el curs de l’escola de dansaires amb l’espectacle ‘Ball (en)cantat’

Diumenge vinent a 2/4 de 6 de la tarda, oferiran una actuació al Teatre de Blanes basada en un recital de danses on també participaran alguns membres del Cos de Dansa i Monitors

El proper diumenge 16 de juny les seccions alevina, infantil i juvenil de l’Esbart Joaquim Ruyra clouran l’actual temporada al Teatre de Blanes amb un espectacle original i pensat expressament per a la ocasió. Presentat amb el títol ‘Ball (en)cantat’, es tracta d’un recital de danses pensat en un format escènic on, a banda dels nois i noies que formen l’escola, també hi participaran alguns membres del Cos de Dansa i Monitors.


Actuació grup de l'Escola de l'Esbart Joaquim Ruyra
a la Roda d'Esbarts 2019
L’espectacle planteja com a punt de partida la cultura tradicional amb danses, música i cançons. L’escola oferirà un recorregut per algunes de les tonades que formen part de la memòria col·lectiva popular catalana, que han passat de pares a fills, d’avis a nens, que es podran sentir recuperades i reinterpretades dalt l’escenari, així com –sobretot- ballades. Fent al·lusió a aquest darrer aspecte, és d’on surt el títol que dóna nom a l’espectacle: ‘Ball (en)cantat’.

Un espectacle de l’escola, el cos de dansa i monitors

Les danses les executaran els nois i noies dels grups júnior de l’Esbart Joaquim Ruyra, membres del cos de dansa i monitors que, per una vegada, penjaran les espardenyes i seran els responsables de ser el fil conductor. Ho faran cantant algunes de les composicions que els joves ballaran, sempre en clau d’humor, textos originals i versions que seran d’estrena.


Les coreografies que es podran veure, entre d’altres, seran clàssics com en Jan Petit com balla, El ball de la civada, reversions modernitzades de música i coreografia com El Ball de Sant Ferriol, o bé La cançó de les mentides. Igualment, hi haurà temes tradicionals revisats ex professo per aquest diumenge, com La Marieta Cistellera, o bé Les Corrandes de Beget, entre d’altres.

Un espectacle sorprenent i entranyable, que pretén ser un regal per al públic que acompanyi la gran família de l’esbart aquets proper diumenge. També serà una manera de reconèixer l’esforç esmerçat per cadascun dels membres dansaires, des del més petit fins el més gran. L’espectacle començarà al Teatre de Blanes aquest proper diumenge a 2/4 de 6 de la tarda, amb entrada gratuïta.


Data de realització: 06/13/2019 | Data de la darrera actualització: 06/13/2019

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300