Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

L’espectacle ‘Ball (en)cantat’ tanca el curs de l’escola de dansaires de l’Esbart Joaquim Ruyra de Blanes


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 06/17/2019 11:28:43 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

L’espectacle ‘Ball (en)cantat’ tanca el curs de l’escola de dansaires de l’Esbart Joaquim Ruyra de Blanes

L’actuació es va acollir la tarda del passat diumenge al Teatre de Blanes, i va quedar centrat en un recital de danses on també van participar alguns membres del Cos de Dansa i Monitors

El Teatre de Blanes va allotjar la tarda d’aquest passat diumenge la cloenda del curs de l’Escola de l’Esbart Joaquim Ruyra amb un original espectacle. Presentat amb el títol ‘Ball (en)cantat’, les seccions alevina, infantil i juvenil de l’Esbart Joaquim Ruyra van finalitzar la temporada amb una vibrant actuació original i pensada expressament per a la ocasió.


Espectacle 'Ball (en)cantat'
Fotografies: Antònia Borràs
‘Ball (en)cantat’ és un recital de danses pensat en un format escènic on, a més a més dels nois i noies de l’escola, també van participar-hi alguns membres del Cos de Dansa i Monitors. L’espectacle es va plantejar sota la premissa que, si la tradició ha deixat tota una sèrie de danses que configuren la història cultural catalana, aquestes peces també són música i, sobretot, cançons.

Els alumnes de l’escola va fer un recorregut per algunes de les cançons que formen part d’aquesta memòria col·lectiva. Cançons que, algunes d’elles, han passat de generació en generació, i que l’Esbart Joaquim Ruyra va reinterpretar cantant i ballant. Les danses les van interpretar els nois i noies del grup júnior, mentre que membres del Cos de Dansa i Monitors, per una vegada, van penjar les espardenyes i van ser responsables del fil conductor cantant algunes de les composicions que els més joves van executar.


Tot plegat embolcallat amb bones dosis d’humor, textos originals i versions que es van estrenar expressament per a la ocasió. Entre d’altres, les coreografies que es van poder veure van ser-ne de tan clàssiques com en Jan petit quan balla, Ball de la Civada, revisions modernitzades de música i coreografia com el Ball de Sant Ferriol, o la Cançó de les Mentides, i temes tradicionals revisats per a la ocasió com la Marieta Cistellera o bé les Corrandes de Begel, entre d’altres.
Data de realització: 06/17/2019 | Data de la darrera actualització: 06/17/2019

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300