Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Nova acció de protesta de la Plataforma‘Aturem la C-32’ amb els usuaris de l’autopista


Camí de tornada


Menú principal



Noticia publicada a la web el 06/22/2019 09:00:28 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

LOGONova acció de protesta de la Plataforma‘Aturem la C-32’ amb els usuaris de l’autopista

L’acció de protesta es va fer la tarda d’aquest passat divendres a la rotonda de sortida que connecta amb la Carretera de Blanes a Tordera, a l’espera del pronunciament del TSJC

La plataforma ‘Aturem la C-32’ va continuar la tarda d’ahir divendres amb les seves accions reivindicatives, en aquest cas informant als usuaris de l’autopista que anaven sortint-hi per connectar amb la GI-600, la carretera de Blanes a Tordera. Els seus membres van desplegar pancartes i cartells on es podien llegir lemes com ara: ‘Si espais naturals, no allargament C-32. Hi ha alternatives SOStenibles’, ‘Els boscos ens garanteixen el futur’, ‘Salvem el Bosc. Pou Especulació!’, ‘El patrimoni natural és de tots’ o bé ‘Sense boscos no podem respirar’


Acció reivindicativa de la plataforma 'Aturem la C-32'
El col·lectiu considera que, davant la proximitat de la finalització de la concessió de l’autopista C-32 programada pel 31 d’agost de 2021, ara l’estratègia consisteix en haver iniciat les obres del nou tram fins a Lloret per aconseguir ampliar el pagament de peatges. Tots els usuaris d’aquesta autopista, la majoria dels quals ho han de fer diàriament per anar a treballar, es veuran obligats a seguir pagant per anar des de Blanes fins qualsevol poble del Maresme o Barcelona, i a la inversa.

L’objectiu de l’acte informatiu va ser recordar que el cost que van significar les obres de construcció de l’autopista està amortitzat més de 25 vegades i, alhora, es va fer una crida a l’acció. Segons la plataforma, la Generalitat està actuant en connivència i prefereix donar el vistiplau als procediments d’Abertis enlloc d’apostar per una gestió púbica d’aquesta via fins a Blanes. El portaveu de la plataforma, Joan Mora, ha remarcat que la ciutadania cal que sàpiga que hi ha alternatives viables que significarien la meitat dels costos previstos pel projecte, que pugen a uns 90 M€.

A l’espera del pronunciament del TSJC

Paral·lelament a les accions reivindicatives, la plataforma ‘Aturem la C-32’ també ha endegat actuacions jurídiques per demanar l’aturada immediata de les obres al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya. L’argument és que l’inici de les obres està infringint la suspensió cautelar del primer projecte –dictada al juliol del 2017-, un plantejament que des del col·lectiu es considera calcat que el segon que s’ha començat a executar i que, ja d’entrada, ha provocat la tala de 10 hectàrees de bosc.


Aquest segon projecte en actual execució també té interposat un recurs admès a tràmit pel jutjat. Des de la plataforma s’ha conclòs que, davant el dany que s’està produint amb la tala d’arbres i destrucció de rieres, s’espera que el TSJC es pronunciï amb caràcter d’urgència abans que es continuï malmetent la zona boscosa. En aquesta línia, el col·lectiu reivindicatiu ha expressat el seu desig que el jutge es manifesti el més aviat possible perquè no es produeixin afectacions ambientals greus irreversibles.



Data de realització: 06/22/2019 | Data de la darrera actualització: 06/22/2019


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300