Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Un centenar de corredors i corredores participen a la VII Escalada a Sant Joan, una pujada de 666 escales


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 06/23/2019 10:28:45 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Un centenar de corredors i corredores participen a la VII Escalada a Sant Joan, una pujada de 666 escales

La popular prova va comptar amb participants de totes les edats, que van haver de superar 170 metres d’alçada, que els més ràpids van pujar en poc més de 7 minuts

Si bé en les primeres edicions la prova es va vincular a la celebració de la Revetlla de Sant Joan, aquests darrers anys no sempre ha coincidit. Aquest ha estat el cas d’enguany, en què la VII Escalada a Sant Joan – 666 Esglaons va tenir lloc aquest passat dissabte al vespre. Organitzada pel Grup Fondistes Blanes amb el suport de l’Àrea d’Esports de l’Ajuntament i de diverses empreses, una vegada més va suposar tot un esdeveniment.


Sortida de la cursa des de la platja
Fotografia: Joaquim Llorens i Garangou
Un centenar de corredors i corredores van sortir poc després de 2/4 de 8 de la tarda-vespre des de la platja del centre de Blanes. Es tracta que pugin el més ràpidament possible els 666 esglaons que separen el centre de la vila del cim del Castell de Sant Joan. És una pujada que els alça fins els 170 metres d’alçada, per la qual cosa s’hi ha d’invertir un esforç considerable que els més ràpids superen en poc més de 7 minuts. Tot i així, no deixa de tenir aquell component popular i festiu que fa que hi hagi participants de totes les edats.


Arribada corredors i corredores a Sant Joan
Durant el recorregut, la Policia Local de Blanes va tenir cura de la seguretat, ja que no tan sols s’han de pujar els esglaons, sinó que també hi ha alguns trams en què s’ha de travessar la carretera. Per això, es van anar fent talls alternatius del trànsit, a banda de l’inicial que calia efectuar per la sortida inicial des de la platja, travessant el Passeig de Mar i anant a cercar les escales de pujada al castell.

Entrega de Premis als primers classificats

Després que els participants van poder recuperar forces a base de begudes i fruites que els esperaven al cim de Sant Joan, va arribar el moment de l’entrega de premis. Es van encarregar de lliurar-los l’alcalde de Blanes, Àngel Canosa, i el regidor d’esports, Pere Lopera, ajudats per un bon nombre de regidors i regidores de l’Ajuntament de Blanes.


Es van repartir premis en tres categories, començant pels més joves. En junior fins als 18 anys el podi de nois el van encapçalar Albert Zurita (8’44 minuts), Genís Sandoval (8’54 minuts) i Juan Luís Martínez (9’27 minuts). Per la seva banda, el podi de les noies el van guanyar Ainara Sandoval (11’24 minuts), Ona Naranjo (13’25 minuts) i Laia Rodríguez (14’26 minuts).


Podi Veteranes
En la categoria sènior de 19 a 40 anys els més ràpids van ser Heribert Cubells (7’20 minuts), José Sola (8’56) i Carlos Claver (9’56). Per la seva banda, les més veloces van ser Celia Espinos (9’41 minuts), Montse Prado (12’57 minuts) Larina Coltumeac (13’43 minuts). Per últim, en veterans de més de 40 anys el primer lloc en Homes va ser per a Leif Ilebekk (8’15 minuts), Xavi Sánchez (8’29 minuts) i José Manuel Roja (8’41 minuts). En Dones el podi el van guanyar Susana Garcia (11’04 minuts), Mònica Amat (12’28 minuts) i Silvia Zudlovia (13’31 minuts).


Podi Veterans
Els guanyadors i guanyadores han rebut com a premi diversos productes, materials i serveis relacionats amb l’esport i l’atletisme. Per organitzar l’esdeveniment el Grup Fondistes Blanes ha comptat amb la col·laboració de Serhs Fruits, Pastisseria Marina –que va aportar la típica coca de Sant Joan- Montal, Zona-GR, Rondón Esports, Esports Perpinyà, Nou Issui i Nutrisport.
Data de realització: 06/23/2019 | Data de la darrera actualització: 06/23/2019

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300