Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Nit de Ball Folk a Blanes dins el ‘IV Cicle de Danses al Carrer’ de l’Esbart Joaquim Ruyra amb ‘Aires del Montseny’


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 06/30/2019 08:35:33 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Nit de Ball Folk a Blanes dins el ‘IV Cicle de Danses al Carrer’ de l’Esbart Joaquim Ruyra amb ‘Aires del Montseny’

Dissabte es va fer la primera sessió estiuenca coincidint amb la Festa de Sant Pere Pescador. El cicle continuarà a la Festa Major de Santa Anna i a la Festa Major dels Copatrons

Si en una nit estiuenca el Passeig de Mar de Blanes ja sol bullir d’activitat, especialment en cap de setmana, aquest passat dissabte va comptar amb un ingredient afegit que li va conferir un ambient encara més festiu. Es tractava d’una ‘Nit de Ball Folk’, la primera sessió plenament estiuenca del ‘IV Cicle de Danses al Carrer’ que organitzava l’Esbart Joaquim Ruyra.


L’objectiu d’aquesta iniciativa és que el públic que està acostumat a veure ballar l’Esbart Joaquim Ruyra no es quedi tan sols amb el missatge que són un grup de dansa que ofereix actuacions. Es vol contagiar a tothom aquesta fal·lera, com senten el ritme de la música que els mou a dansar. Per això, s’organitzen aquestes activitats dinamitzadores en forma de tallers-actuacions.

Actuacions del ‘IV Cicle de Danses al Carrer’ amb l’Esbart Joaquim Ruyra

La d’aquest passat dissabte va ser la primera sessió estiuenca, i es va fer coincidint amb la Festa de Sant Pere Pescador que s’escau el 29 de juny. Les dues properes cites coincidiran amb dues altres festivitats molt assenyalades a Blanes, i que s’han fiançat durant els darrers anys.


La primera d’elles serà el Taller del Ball de Morratxes, la dansa que s’interpreta solemne, però també festivament, el dia central de la Festa Major de Santa Anna, el dia de la patrona, el 26 de juliol. En aquest taller es poden aprendre els moviments bàsics de la dansa que es balla davant de l’edifici consistorial, i que es tanca obrint-la a tot el públic perquè també balli ajudats pel cos de dansa de l’Esbart.

L’altra cita serà amb motiu de la Festa Major Petita, la Festa dels Copatrons Sant Bonòs i Sant Maximià, a la segona quinzena d’agost. En aquest altre taller s’ensenya la part més trepidant del Ball de Morratxes, el Toquen a Córrer. Val a dir que amb anterioritat a la cita d’ahir, el ‘IV Cicle de Danses al Carrer’ ja ha inclòs el Taller de Ball Folk que es va fer amb motiu del Dia Internacional de la Dansa, així com una de les cites més participatives: la Cloenda de ‘Dansa a les Escoles’.

Nit de Ball Folk amb ‘Aires del Montseny’, una orquestrina amb tocs de jazz

Per amenitzar la vetllada d’aquest passat dissabte es va comptar amb la música en viu i en directe del grup ‘Aires del Montseny’, que va contribuir a què la ‘Nit de Ball Folk’ comptés amb un valuós ingredient de qualitat indiscutible. Es tracta d’una formació relativament jove, ja que es va posar en marxa al 2014. El seu repertori inclou un ample ventall que va des dels boleros fins les jotes, passant per sardanes, rumbes, masurques, contrapassos, havaneres,... i tot el què és folk català.


Es defineixen a ells mateixos com a nostàlgics del ball, que s’emocionen quan veuen una parella d’avis ballant un pasdoble o un fox, i no poden evitar imaginar-se’ls de joves, dansant allò mateix. Aquesta emoció la van transmetre al llarg de tota la nit els músics d’’Aires del Montseny’, una orquestrina amb tocs de jazz, però també amb reminiscències molt més avantpassades que convidaven a ballar o, senzillament, a seguir el ritme aprofitant la brisa nocturna.Data de realització: 06/30/2019 | Data de la darrera actualització: 06/30/2019


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300