Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Blanes es prepara pel 49è Concurs Internacional de Focs d’Artifici 2019, que es farà del 23 al 27 de juliol


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 07/09/2019 01:23:05 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Blanes es prepara pel 49è Concurs Internacional de Focs d’Artifici 2019, que es farà del 23 al 27 de juliol

El festival pirotècnic compta enguany amb la participació d’una empresa italiana i quatre de l’estat espanyol, i serà el preàmbul del 50è aniversari que complirà al 2020

Aquest dimarts s’ha presentat a Blanes un dels esdeveniments lúdics i festius més esperats al llarg de l’any per vilatans i forasters. Es tracta del 49è Concurs Internacional de Focs d’Artifici de la Costa Brava, que tindrà lloc des del dimarts 23 de juliol fins el dissabte dia 27. Durant aquestes cinc nits que esdevindran dies amb el llançament dels artefactes pirotècnics, es calcula que vindran a Blanes prop de mig milió de persones, sumant les cinc jornades de focs que es llençaran.


Presentació 49è Concurs Internacional de Focs d'Artifici de la Costa Brava
A la imatge: L'alcalde de Blanes, Àngel Canosa, i el tècnic de Cultura, Pere Box
Aquesta nova edició serà el preàmbul de l’assenyalada celebració que es viurà l’any vinent, el 2020, quan el certamen internacional complirà el seu primer mig segle de vida, havent assolit durant aquests 50 anys un prestigi a nivell europeu contrastat per les pirotècniques participants. Enguany concursen quatre empreses de l’estat espanyol –una de murciana, dues valencianes i una aragonesa- i una d’italiana.

La presentació del 49è Concurs Internacional de Focs d’Artifici de la Costa Brava l’ha encapçalat l’alcalde de Blanes, Àngel Canosa, acompanyat per membres de la Comissió Tècnica i pel tècnic del Departament de Cultura i Festes, Pere Box. La presentació s’ha allotjat a la Sala de Plens de l’Ajuntament i també s’ha presentat per primera vegada el cartell dissenyat per anunciar tant la Festa Major com el Concurs de Focs, que té com a base una impressionant fotografia de Carlos Haro.

La tricampiona Pirotècnia Ferrández inaugurarà el concurs el dimarts 23

La primera nit de focs, la del dimarts 23 de juliol, es pot avançar que deixarà el llisto ben a munt, ja que la inauguració del concurs anirà a càrrec de l’empresa Hermanos Ferrández (que prové de Múrcia), guanyadora de les tres anteriors edicions de manera consecutiva. La tricampiona ha seduït cada any que ha participat, i s’espera que enguany també complagui el gran nombre de seguidors amb què ja compta, per revalidar el seu guardó.


L'alcalde amb els membres de la Comissió Tècnica del
Concurs de Focs i de l'Àrea de Cultura i Festes
Pel que fa a les altres quatre participants, l’única estrangera serà la italiana Poleggi, que actuarà la nit del dimecres 24. Cronològicament la resta de dies llençaran els seus focs la Pirotècnia Valenciana (dijous 25), la Pirotècnia Gironina (divendres 26) i, tancant el concurs, la Pirotècnia Zaragozana (dissabte 27). Els espectacles comencen a 2/4 d’11 de la nit, i es llencen des de la roca i la platja de Sa Palomera, un dels llocs més emblemàtics del municipi.

Val a dir que la Comissió Tècnica del Jurat del Concurs Internacional de Focs d’Artifici de la Costa Brava, encarregada de triar les empreses que participen, va escollir d’entre les 15 candidatures que es van presentar en total: 10 de l’estat espanyol i 5 d’estrangeres.

Els guanyadors, triats per la Comissió Tècnica i el Jurat Popular

La tria de les dues empreses que s’enduran el primer i el segon premis es dirimirà a través de les votacions que faran els membres de la Comissió Tècnica i el Jurat Popular del concurs. Aquesta fórmula la valoren de manera molt positiva els professionals de les empreses pirotècniques, ja que entenen que els seus espectacles tenen un component popular indiscutible, però també cal que es puguin valorar les novetats i les elaborades composicions que dissenyen per lluir al cel.


Hi ha 8 membres a la Comissió Tècnica i 38 al Jurat Popular, que hauran de qualificar cadascun els espectacles en base a les valoracions de cinc aspectes. Aquests són: la riquesa i varietat de colors, el ritme de llançament, la originalitat i novetat dels efectes disparats, si el foc aquàtic s’ha disparat als dos costats de Sa Palomera, i l’aprofitament de l’espai natural de l’entorn en la zona de dispar.

129.000 € de pressupost del 49è Concurs Internacional de Focs d’Artifici

El pressupost total del concurs suma 129.000 €, dels quals 95.000 € són els diners que es destina per a les pirotècnies perquè disparin, i 26.000 són per a despeses d’organització i logística. Finalment, 8.000 € són per als premis que s’atorguen: 6.000 € per qui es classifiqui en el primer lloc, i 2.000 € pel segon premi.


Completant els premis en metàl·lic, també rebrà un trofeu coincidint amb el primer dia de la Festa Major 2020 –igual que enguany el rebrà la Pirotècnia Hermanos Ferrández per tercer any consecutiu-, així com dos contractes més en perspectiva. D’una banda, per tornar a participar en el concurs de Blanes, i de l’altra per tancar la Festa Major de Lloret, el dia de Santa Cristina.
Data de realització: 07/09/2019 | Data de la darrera actualització: 07/09/2019

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300