Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

L’Ajuntament de Blanes fa una Declaració Institucional contra les obres de prolongació de la C-32


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 07/12/2019 12:05:53 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

L’Ajuntament de Blanes fa una Declaració Institucional contra les obres de prolongació de la C-32

L’alcalde, Àngel Canosa i el primer tinent d’alcalde, Jordi Urgell, han fet pública la declaració, que demana a la Generalitat una rectificació que comporti la suspensió definitiva. L’acte ha comptat amb l’assistència de membres de la Plataforma ‘Aturem la C-32’

L’Ajuntament de Blanes ha fet pública avui divendres una Declaració Institucional en relació a la prolongació de l’autopista C-32 entre Blanes i Lloret, expressant el seu posicionament en contra del projecte. Aquest comunicat públic ha coincidit en el temps amb l’aturada cautelar de les obres dictaminada pel Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) que es va fer pública fa dos dies.

Rebuig al projecte de la C-32 avalat per la Consulta Popular del 2016

Han encapçalat l’alcalde de Blanes, Àngel Canosa, i el primer tinent d’alcalde, Jordi Urgell, acompanyats de diversos regidors i regidores de l’equip de govern. En la declaració, s’explica que el posicionament contrari al projecte de prolongació de la C-32 entre Blanes i Lloret està avalat pel resultat de la consulta popular que es va fer en aquest municipi el 17 d’abril de 2016.


Al centre de la imatge, l'alcalde i el primer tinent d'alcalde,
Àngel Canosa i Jordi Urgell, acompanyats de les regidores
Rosa Aladern i Marina Vall-Llosada
En aquella consulta més del 71% dels participants es van posicionar en contra, amb un total de 1.706 vots, mentre que el 28% -671 persones- van fer-ho a favor. El cens total era de 32.825 persones amb dret a vot, de les quals van participar-hi 2.391 persones, un 7’28%. Posteriorment a la consulta, el ple del 28 d’abril d’aquell mateix any l’Ajuntament de Blanes va aprovar per unanimitat fer seu el resultat de la consulta popular.

Rebuig a la construcció de la prolongació de la C-32 entre Blanes i Lloret

En relació a aquesta decisió, en la declaració s’especifica: “Ara, des de l’Ajuntament de Blanes volem mantenir i enfortir el compromís adquirit i expressem el nostre rebuig a la construcció de la prolongació de l’autopista. Els boscos del Vilar, la zona de la riera de Salomó i els Tres Turons, entre d’altres espais naturals, quedaran significativament alterats amb la construcció d’aquesta infraestructura”.


Tot i que actualment les obres s’hagin aturat pel TSJC, l’alcalde ha demanat a la Generalitat que rectifiqui: “Tenim l’oportunitat de poder rectificar, i per això emplacem a l’autoritat competent, la Generalitat de Catalunya, perquè redreci la situació i s’opti per una solució que no malmeti més al territori. Demanem a la Generalitat de Catalunya i a la Conselleria de Territori i Sostenibilitat que donin compliment al compromís expressat per aquesta mateixa conselleria temps enrere, de no executar l’obra mentre hi hagi part del territori afectat que s’hi ha manifestat en contra”.


Al terme de la declaració, també s’expressa la solidaritat de l’Ajuntament envers la ‘Plataforma Aturem la C-32’, i reitera la seva petició al govern català perquè aturi definitivament els treballs: “El poble blanenc, parlant a través del seu alcalde, lamentem la manera com s’han estat fent les primeres passes d’aquest projecte. (...) Per tots aquests motius, l’Ajuntament de Blanes demana una rectificació de la Conselleria de Territori de la Generalitat que comporti la suspensió definitiva de les obres de prolongació de l’autopista C-32. No volem aquesta prolongació per tot el què suposa la destrucció del bosc, i perquè no respecta la voluntat popular expressada en una consulta legítima i avalada per aquest mateix consistori”.

Agraïment de la Plataforma Aturem la C-32

Diversos ciutadans i ciutadanes han assistit avui al matí a la lectura de la Declaració Institucional, entre elles representants de la Plataforma Aturem la C-32 i SOS Costa Brava. Un dels seus portaveus, Joan Mora ha expressat l’agraïment del col·lectiu envers el consistori blanenc, ja que d’aquesta manera un dels quatre ajuntaments relacionats territorialment amb el projecte que s’ha posicionat clarament en contra del projecte. Els altres tres són Tordera, Lloret i Tossa de Mar, que estan a favor.


Mora ha remarcat la coherència i valentia de l’equip de govern de l’Ajuntament de Blanes al fer aquesta declaració pública, ja que no estan del tot clars els posicionaments dels respectius municipis afectats. Si bé Lloret de Mar i Tordera estan a favor i en aquesta darrera població s’està plantejant fer una consulta popular, en canvi Palafolls no té cap postura oficial, i Tossa de Mar ha passat de recolzar el projecte a rebutjar-lo.


També ha tingut un agraïment en especial envers tots els voluntaris i voluntàries que durant aquests dies han fet accions reivindicatives a la zona d’obres: “Vull agrair tothom qui ha col·laborat, en especial els qui durant aquests darrers 50 dies han estat al bosc lluitant per protestar en contra d’aquests treballs. S’hi ha deixat la pell”. El portaveu de la plataforma ha remarcat que, en definitiva, estan lluitant per defensar un patrimoni natural, no tan sols pel seu valor mediambiental, sinó també pel valor sentimental que tenen pels blanencs i lloretencs.Declaració Institucional - Projecte Perllongació C-32 - 12 Juliol 2019 .pdf 30,5 Kb


Data de realització: 07/12/2019 | Data de la darrera actualització: 07/12/2019

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300