Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

La reivindicada ‘Rotonda de Ca la Guidó’ de Blanes és des d’avui una esperada realitat


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 07/19/2019 05:41:51 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

La reivindicada ‘Rotonda de Ca la Guidó’ de Blanes és des d’avui una esperada realitat

Aquesta tarda ha quedat oberta a la circulació en tota la seva extensió, des de la Rotonda dels Focs fins la Rotonda de Mas Cremat, després que els treballs es van iniciar a finals de març

Una de les obres històricament més reivindicades al municipi de Blanes, la ‘Rotonda de Ca la Guidó’, és des d’avui divendres una realitat que s’ha plasmat a través de la obertura dels seus accessos a la circulació. S’ha fet en tota la seva extensió: des de la Rotonda dels Focs, a la cruïlla amb la Carretera d’Accés a la Costa Brava, fins la Rotonda de Mas Cremat situada al nord.


Des de finals del passat mes de març, quan van començar les obres, la circulació en tota la zona ha estat restringida i, en funció de la direcció que s’havia de prendre, calia fer un itinerari alternatiu. Aquests darrers dies s’han ultimat els darrers treballs previs per poder obrir el trànsit, consistents principalment en l’asfaltat i pintat de tota la zona.

Per celebrar aquesta posada en marxa de l’esperada ‘Rotonda de Ca la Guidó’ han fet una visita sobre el terreny diversos representants. L’alcalde, Àngel Canosa; la tinent d’alcalde d’Urbanisme, Rosa Aladern; i l’anterior responsable política d’aquesta àrea, Pepa Celaya, ja que l’inici de dels treballs i el projecte es van desenvoupar en l’anterior mandat.


També hi ha assistit el president de l’Associació de Veïns de Ca la Guidó-Mas Carolet, José Maria Sande; els principals tècnics municipals que n’han tingut cura: el cap del Departament d’Enginyeria, Artur Fenollosa, i el responsable de Trànsit i Mobilitat de la Policia Local de Blanes, el sergent Paco Rodríguez; així com els responsables de l’empresa que ha tingut cura de les obres. Tots ells i elles han pogut comprovar in situ els primers minuts de funcionament de la girola.

Un projecte adjudicat per un import de prop de mig milió d’euros.

El projecte l’ha executat l’empresa VIALSER (Vialitat i Serveis S.L.V.), a qui es va adjudicar per un import de 496.490’30 €, després que es comptava amb un pressupost de 687.628’36 €. El projecte és molt més complex que una senzilla rotonda, i va més enllà d’aquesta infraestructura, ja que es tracta de la Remodelació de la Carretera de Tordera, entre les rotondes dels Focs i Mas Cremat.


Accés obert a la rotonda de Ca la Guidó
El projecte contempla diverses fases, i la primera ha estat precisament la construcció de la rotonda, així com la remodelació del tram comprès entre aquesta i la dels Focs que hi ha a la Carretera d’Accés a la Costa Brava. L’objectiu del projecte de Remodelació de la carretera de Tordera, entre les rotondes dels Focs i Mas Cremat és racionalitzar i possibilitar la millor convivència possible entre vianants, ciclistes i vehicles. Amb la seva posada en marxa, s’espera que es faciliti la circulació de vehicles a la cruïlla de la Carretera de Tordera amb el Carrer Ca la Guidó, i que la circulació de pas –la interurbana- quedi reduïda amb els nous fluxos circulatoris.


Accés a la rotonda de Ca la Guidó des de la rotonda dels Focs
De cara al mes de setembre s’enllestiran petits detalls que queden per enllestir, i que podien esperar de cara a la obertura de la rotonda. Es tracta de la instal·lació d’un semàfor, senyalització complementària i pintat d’alguns espais, com per exemple el carril bici que l’envolta.
Data de realització: 07/19/2019 | Data de la darrera actualització: 07/19/2019

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300