Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Blanes enceta dilluns la Festa Major amb un pregˇ de Salvador Macip que s’emetrÓ per televisiˇ per primer cop


CamÝ de tornada


Men˙ principalNoticia publicada a la web el 07/21/2019 10:18:40 AM
ATENCIË: pot incloure informaciˇ no actualitzada !

Blanes enceta dilluns la Festa Major amb un pregˇ de Salvador Macip que s’emetrÓ per televisiˇ per primer cop

El pregˇ es farÓ demÓ a 2/4 de 8 del vespre a la Plaša dels Dies Feiners, i estÓ concebut com un espectacle literÓrio-musical que es podrÓ seguir en directe per internet a televisioblanes

Ja falten poques hores perquŔ comenci l’esdeveniment mÚs important i esperat de tot l’any a Blanes: la Festa Major de Santa Anna 2019, que tindrÓ lloc des del dilluns 22 de juliol fins al diumenge dia 28. El cicle festiu s’encetarÓ demÓ a 2/4 de 8 del vespre a la Plaša dels Dies Feiners, amb el pregˇ d’inici de festes que anirÓ a cÓrrec de l’escriptor i doctor en genŔtica molecular, Salvador Macip.


Pregˇ inici Festa Santa Anna 2018
Fotografies: Javier Calvete
SerÓ un pregˇ diferent al quŔ sol ser habitual en aquesta poblaciˇ on comenša la Costa Brava, ja que no consistirÓ en una lectura a l’˙s. S’hi ha integrat un espectacle literÓrio-musical que retrÓ homenatge a d’altres literats, i que inclourÓ la presŔncia d’Enzo Poblete, un estudiant de Blanes que tocarÓ una guitarra elŔctrica constru´da amb les seves pr˛pies mans.

El pregˇ es tancarÓ complint una tradiciˇ molt arrelada a Blanes, amb el lliurament del mÓxim reconeixement que atorga l’Ajuntament de Blanes, la reproducciˇ de la Font G˛tica, al pregoner. TambÚ s’entregarÓ el Trofeu Vila de Blanes al guanyador del Concurs Internacional de Focs d’Artifici de la Costa Brava de l’any passat, la PirotŔcnia Hermanos Ferrßndez, tricampiona en les darreres edicions consecutives.

Pregˇ emŔs en directe per televisioblanes

El pregˇ que enceta la Festa Major de Santa Anna de Blanes Ús l’acte institucional mÚs destacat del cicle festiu. A mÚs a mÚs, pel seu tipus de format que convida a escoltar el relat del pregoner, fa que la Plaša dels Dies Feiners s’ompli cada any de gom a gom, principalment dels blanencs i blanenques que gaudeixen de viure plegats l’inici de la festa.


Per primera vegada, l’Ajuntament de Blanes ha posat enguany a l’abast de tothom la possibilitat de poder seguir el pregˇ en directe per streaming, per televisioblanes, a l’enllaš https://www.youtube.com/watch?v=9vuWzp0mBks&feature=youtu.be La cobertura de l’acte es farÓ amb multicÓmera, diverses cÓmeres disposades a la Plaša dels Dies Feiners perquŔ d’aquesta manera ning˙ no es perdi cap ni un detall de l’esdeveniment.

Festa Major de Santa Anna amb una gran varietat d’ingredients

Al llarg de set dies, Blanes bullirÓ d’activitats que formen part del programa de la Festa Major de Santa Anna. A banda dels actes genŔrics, tambÚ hi ha cicles festius propis que s’allotgen tambÚ en un escenari propi. ╔s el cas del Festival de M˙sica Jove Ensorra’t, que es farÓ del 23 al 27 de juliol a la platja del centre; els espectacles de la Casa de AndalucÝa a la Plaša dels Pa´sos Catalans, que ja van comenšar ahir dissabte; o bÚ el Festival Korre que Token de l’Esbart a la Plaša d’Espanya, que tambÚ va comenšar ahir amb una mostra de grups musicals dels instituts de Blanes.


Ara bÚ, el cicle per excelĚlŔncia amb nom i prestigi propi Ús el 49Ŕ Concurs Internacional de Focs d’Artifici de la Costa Brava, que tindrÓ lloc des del dimarts 23 fins al dissabte 27. Participen una empresa italiana i quatre de l’estat espanyol, entre les quals s’hi compta la PirotŔcnia Hermanos Ferrßndez, que oferirÓ el primer espectacle la nit de dimarts desprÚs que actualment Ús la tricampiona del concurs.

La Festa Major de Santa Anna 2019 es tancarÓ el diumenge 28 amb dos ingredients: el primer serÓ precisament l’acte p˙blic del veredicte que decidirÓ el primer i segon premis del concurs de focs. I el segon Ús un acte de tradiciˇ centenÓria: l’Aplec de l’Amor, que s’allotja a Cala Bona i que es tancarÓ amb un concert a cÓrrec de ‘Las Migas’.


Data de realitzaciˇ: 07/21/2019 | Data de la darrera actualitzaciˇ: 07/21/2019

© Ajuntament de Blanes | Protecciˇ de dades | AvÝs Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes TelŔfon: 972 379 300 | Informaciˇ

Inici de la pÓgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | TelŔfon: 972 379 300