Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

L’alcalde de Blanes i el president de la Generalitat viuen in situ el Pla de Seguretat i Emergències del Concurs Internacional de Focs d’Artifici


Camí de tornada


Menú principal



Noticia publicada a la web el 07/26/2019 09:45:25 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

L’alcalde de Blanes i el president de la Generalitat viuen in situ el Pla de Seguretat i Emergències del Concurs Internacional de Focs d’Artifici

Ahir a la nit l’alcalde i el primer tinent d’alcalde van acompanyar al cap de l’executiu català al centre de comandament del Pla de Seguretat i Emergències que mou cada dia 200 efectius

L’Acte Institucional que va tenir lloc ahir dijous per donar el tret de sortida als actes commemoratius dels 50 anys del Concurs Internacional de Focs d’Artifici de la Costa Brava va tenir, en acabat, una segona part. El president de la Generalitat, Quim Torra, va conèixer i viure de molt a prop el dispositiu que es munta cada dia a Blanes amb motiu del festival pirotècnic, a través del Pla de Seguretat i Emergències.


Visita al centre de comandament del Pla de Seguretat i Emergències
Fotografies: Joaquim Llorens i Garangou
El van acompanyar l’alcalde de Blanes, Àngel Canosa; el primer tinent d’alcalde, Jordi Urgell; i el regidor de Cultura i Festes, Albert Sanz. El cap de Protecció Civil, Josep Lluís Pouy, que elabora i coordina el pla es va encarregar de presentar a les autoritats locals i nacionals una representació dels diferents cossos de seguretat, sanitaris i d’emergències que tenen protegeixen el certàmen. S’apleguen al Centre de Coordinació i Comandament, situat a la Plaça Catalunya.

El Pla de Seguretat i Emergències mobilitza cada dia més de 200 efectius

El pla multidisciplinar mobilitza cada nit més de 200 efectius humans: agents de policia, bombers, protecció civil, tècnics sanitaris, així com equips de suport, emergències, intervenció i logística. Estan tots preparats per donar resposta a tot tipus de possibles incidències previstes, i no deixar res a la improvisació. Es delimiten diverses zones de seguretat on l’accés del públic està restringit, ja sigui durant tots els dies o unes hores en funció de l’espai específic.


Hi ha quatre grups d’actuació. El Grup d’Ordre (Policia Local, Mossos d’Esquadra, Guàrdia Civil i Seguretat Privada); i el Grup Sanitari (comandament del SEM, Transport Sanitari de Catalunya, Creu Roja, Servei de Vigilància Salvament i Socorrisme de Protecció Civil, Sanitaris Mòbils i la col·laboració de SERVIMED. Per la seva banda Grup d’Intervenció es circumscriu als Bombers de la Generalitat; el Grup Logístic l’encapçalen les Brigades Municipals; i al Dispositiu Marítim hi ha el Servei Marítim de la Guàrdia Civil, la Unitat Aquàtica dels Mossos d’Esquadra i el Grup de Recolzament d’Actuacions Especials de Bombers (GRAE).

Visita exterior a la Zona de Llançament i seguiment del concurs

La comitiva institucional es va traslladar des del Centre de Coordinació i Comandament fins la Zona de Llençament dels Focs –coneguda també com a Zona Zero-, a la platja i la Roca de Sa Palomera. Aquí les primeres autoritats locals i nacionals van poder conèixer la maquinària que utilitzen les pirotècniques. Ho van fer des de l’entrada del recinte, ja que l’accés està absolutament prohibit, llevat del personal autoritzat.


Per últim, el darrer tram de la visita per conèixer les interioritats del Pla de Seguretat i Emergències va finalitzar tornant de nou a la Plaça Catalunya. Des d’allí Quim Torra –qui anava acompanyat de la seva esposa-, Àngel Canosa, Jordi Urgell i Albert Sanz van poder contemplar l’espectacle del Concurs de Focs d’Artifici. Això si, proveïts dels reglamentaris cascs de seguretat que cal dur en aquesta zona.




Data de realització: 07/26/2019 | Data de la darrera actualització: 07/26/2019

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300