Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Darrers treballs de rehabilitació de tres pisos més de l’antiga Escola Carles Faust per a emergències socials


Camí de tornada


Menú principal



Noticia publicada a la web el 07/29/2019 03:40:17 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

COOPERACIO PROJECTESDarrers treballs de rehabilitació de tres pisos més de l’antiga Escola Carles Faust per a emergències socials

És el segon dels tres blocs que l’Ajuntament adequarà per aquests mateixos usos. Ha suposat un cost de 117.000 €, dels quals la Diputació de Girona n’ha subvencionat 30.000 €

Durant les properes setmanes s’acabaran d’enllestir els darrers treballs dels espais comuns de tres pisos més del total de nou habitatges dels mestres de l’antiga Escola Carles Faust, al barri de La Pedrera-Carretera de Lloret. Els treballs estan actualment en la darrera fase d’execució pel que fa al segon dels tres blocs que l’Ajuntament de Blanes vol rehabilitar i posar al dia per destinar-ho a casos d’emergències socials.


Blocs dels antics habitatges per mestres de l'Escola Carles Faust
L’any passat es va estar treballant en el primer dels tres blocs, i enguany s’està incident en el segon dels tres que hi ha en total. Les obres que s’han fet en cada habitatge han inclòs la redistribució i reforma completa de la zona de la cuina i bany, la substitució de totes les fusteries exteriors, així com les instal·lacions interiors noves tant pel que fa al servei d’electricitat, com als d’aigua i sanejament.

Una altra tasca que s’ha realitzat és el condicionament dels revestiments i acabats, instal·lant-se igualment portes noves. Cada habitatge té una superfície útil d’uns 65 m2, i consta de passadís-distribuïdor, sala d’estar i menjador, cuina, bany i tres habitacions-dormitori. Després de diverses inspeccions prèvies, els tècnics municipals van proposar els treballs que calia fer per rehabilitar els tres blocs que antigament allotjaven els mestres de l’Escola Carles Faust.


El cost de les obres, incloses les millores de l’escala de comunicació vertical, pugen a 117.181’18 € €, i les està executant l’empresa OSG Serveis Grup SLU. Per finançar-les, l’Ajuntament de Blanes ha comptat amb una subvenció de la Diputació de Girona, a través de l’Àrea de Cooperació Local – Habitatge, amb un import de 30.000 €.

Pisos destinats per a casos d’emergència social

Un cop enllestides les obres dels nou pisos de què es disposarà en total, Serveis Socials de l’Ajuntament de Blanes aplicarà uns criteris d’assignació atenent a diversos paràmetres. Seran habitatges d’us temporal, d’entre 6 i 18 mesos com a màxim, ja que es tracta que siguin pisos-pont, utilitzats de la mateixa manera com actualment l’Ajuntament de Blanes allotja en pensions del municipi les famílies que esperen un habitatge social assequible.


Durant aquest temps, entre 6 i 18 mesos, des dels Serveis Socials s’establirà un pla de treball per orientar i acompanyar a les famílies en la recerca d’un habitatge de lloguer assequible. Aquest és un dels casos que s’ha seguit de prop de manera especial a través de la Taula Local pel Dret a l’Habitatge i la Pobresa Energètica de Blanes. Aquest òrgan de treball que es reuneix periòdicament, i compta amb representants de totes les forces polítiques municipals, així com diverses institucions i ONGs: el Col·legi d’Advocats de Girona, la PAH, la PAHC, Creu Roja, Càritas Interparroquial Blanes, així com treballadors socials dels Serveis Socials Bàsics referent en matèria d’habitatge.



Data de realització: 07/29/2019 | Data de la darrera actualització: 07/29/2019


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300