Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

La 77a Travessia Popular del Port de Blanes del proper diumenge canvia el circuit per primer cop en 76 anys


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 07/30/2019 01:44:05 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

La 77a Travessia Popular del Port de Blanes del proper diumenge canvia el circuit per primer cop en 76 anys

Es farà un circuit circular amb sortida i arribada al mateix indret, a l’alçada del Banc dels Músics del Passeig de Mar, i la distància continuarà sent de 900 metres

Aquest 2019 una de les proves esportives estiuenques més tradicionals i longeves amb què compta Blanes presenta una destacadíssima novetat. La 77a Travessia Popular del Port de Blanes, que tindrà lloc el proper diumenge 4 d’agost, ha modificat el recorregut, que ara passarà a ser circular enlloc de lineal com ha estat durant més de tres quarts de segle: travessant la badia d’una punta a l’altre.


Croquis nou circuit 77a Travessia Popular del Port de Blanes
Ara, els participants faran la sortida i arribada al mateix lloc, a la platja del centre, a l’alçada del Banc dels Músics del Passeig de Mar. Igual que en totes les anteriors edicions, la distància serà de 900 metres d’allargada, tot i que en aquest cas els nedadors i nedadores faran un circuit circular. Aquesta distància està pensada perquè tothom qui vulgui fer-la pugui completar la Travessia Popular del Port.

Justament aquest component de ser popular l’ha fet sobreviure durant tants anys. A banda dels qui són esportistes amateurs, majoritàriament hi participen grups de famílies, amics o bé aficionats a aquest esport que neden plegats aprofitant per fer esport alhora que passen una bona estona, en el què ha esdevingut una tradició.

Motius que han provocat el canvi de recorregut

L’Ajuntament de Blanes ha fet aquesta modificació principalment per dotar la prova d’una major seguretat pels participants. La configuració de la bocana del port ha canviat els darrers anys amb les obres de la zona portuària que s’hi van fer. Això ha provocat que tant l’accés de la bocana com la platja del costat del port on es feia l’arribada hagin quedat petits, dificultant que hi hagi prou espai per a tothom.


David Lara (Club Triatló Blanes), Àngel Canosa (alcalde de Blanes),
Pere Lopera (regidor d'Esports) i Gisela Bayé (cap d'Esports),
davant de la platja on tindrà lloc la travessia
D’altra banda, l’augment de participants dels darrers anys ha provocat un increment de persones que s’hi apleguen per arribar abans que els altres i passar per la línia d’arribada. A més a més, els darrers anys s’ha incorporat un xip crono per a cadascun dels participants, però cal travessar la meta perquè s’activi. Al haver-hi tanta gent per travessar l’arribada, hi ha aglomeracions d’impacients nedadors i nedadores que volen saber quin temps han fet.

Recinte d’Organització al Banc dels Músics del Passeig de Mar

El recinte central de l’organització de la travessia estarà situat al Passeig Pau Casals, al costat del Banc dels Músics on hi ha el Monument al Sardanista. Aquí s’hi podran fer les inscripcions presencials a primera hora del matí si no s’arriba al límit d’inscrits, també es farà la recollida dels kits de participació, així com el servei per guardar la roba i les motxilles. Finalment, quan acabi la prova, s’oferirà el tradicional piscolabis i es farà el lliurament de premis.


El kit de participació, a banda del xip crono i el casquet de bany, també inclou una calcomania amb el número de dorsal que cal posar al braç dret: per a la validació del temps del cronòmetre es mirarà aquest costat. A l’hora de plantejar-se el canvi de recorregut, l’Àrea d’Esports de l’Ajuntament de Blanes ha comptat amb l’ajuda del Club Triatló Blanes, que ha dissenyat el nou circuit.


Imatges d'arxiu Travessia del Port de Blanes
Fotografies: Joaquim Llorens i Garangou
També s’ha comptat amb el suport del Club de Vela Blanes i The Sup Paradise, especialistes en aquest tipus d’activitats. McDonalds col·labora aportant els sucs de taronja que se servirà en el piscolabis, i Freskibo donarà un val per un lot de productes frescos als 13 guardonats de la prova

Un màxim de 400 participants, que sortiran a 2/4 de 10 del matí

La inscripció online ja va començar a fer-se fa uns dies, i el topall màxim és de 400 persones. El preu és de 5 €/persona si es fa per internet, i l’enllaç és http://travessiablanes.tempsxcurses.com/, en funcionament fins el divendres 2 d’agost a les 12 del migdia, o fins el límit establert. En cas que diumenge vinent, el dia de la prova, no s’hagi arribat als 400 participants, es podrà fer la inscripció presencial al recinte de la prova des de les 8 fins 2/4 de 10 del matí, al preu de 6 €/persona.


Pot participar gent de totes les edats, si bé les persones menors de 12 anys han d’anar acompanyades el dia de la travessia per un adult responsable. La sortida es farà a les 10 del matí, i a ¼ de 12 es lliuraran un total de 13 premis repartits en diferents categories: als tres primers classificats de les categories Open; primer local masculí i femení; als nedadors més grans i més petits tant en masculí com en femení; i menció especial, a la primera persona amb discapacitat que creui la línia d’arribada.
Data de realització: 07/30/2019 | Data de la darrera actualització: 07/30/2019

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300