Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

L’Ajuntament de Blanes rebaixa el preu de les Escoles Bressol Municipals, que es va haver d’encarir al 2012


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 08/01/2019 11:15:07 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

logo escoles bressol municipalsL’Ajuntament de Blanes rebaixa el preu de les Escoles Bressol Municipals, que es va haver d’encarir al 2012

La mesura s’aplicarà aquest curs amb quotes més econòmiques: es passa dels 195 €/mes als 170 €/mes que es pagarà a partir d’ara als tres centres de Ca la Guidó, La Plantera i Can Borell

Aquest proper curs escolar 2019-2020 les famílies que portin els seus fills a les Escoles Bressol Municipals veuran com el preu que es pagarà a partir d’ara s’ha rebaixat en relació a l’anterior anualitat. Més concretament, l’Ajuntament de Blanes ha aprovat que la quota mensual que s’aplicarà passi a ser de 170 €/mes, després que aquests darrers anys es pagaven 195 €/mes.


Jornada Sensibilització Escoles Bressol Municipals 2019
El servei d’escolarització de les escoles bressol va patir fa set anys un fort augment de preu, a causa de les retallades en educació que va haver de fer la Generalitat. Això va obligar un bon nombre d’ajuntaments catalans a haver apujar les taxes en major o menor mesura per poder seguir oferint aquest servei. El govern català va haver de retallar un 52% del pressupost destinat a les llars d’infants públiques, i per tant la diferència la van haver d’assumir les administracions locals i les famílies.

Rebaixa del preu de les Escoles Bressol Municipals de Blanes

La decisió de fer més assequibles les quotes l’ha pres l’Ajuntament de Blanes després de comprovar que la rebaixa dels preus era possible, sense que aquest canvi afectés la qualitat del servei que es dóna a les tres Escoles Bresso Municipals: Ca la Guidó, La Plantera i Can Borell. Tant l’alcalde, Àngel Canosa, com la regidora d’Educació, Olga López, han coincidit en destacar que la mesura cal emmarcar-la en l’objectiu comú de l’equip de govern d’aplicar polítiques més socials, sobretot en serveis bàsics com l’educació.


Olga López, regidora d'Educació, i Àngel Canosa,
alcalde de Blanes, amb les directores de les Escoles Bressol Municipals
Olga López i Àngel Canosa han comunicat la decisió de l’equip de govern a les directores de les tres Escoles Bressol Municipal: Tere González, de La Plantera; Sílvia Raig, de Can Borell; i Manoli Torres, de Ca la Guidó. La notícia ha estat rebuda amb lògica satisfacció, després que l’augment de quotes que es va haver d’aplicar al 2012 va fer perillar el futur d’aquests centres, pel descens d’inscripcions que es va experimentar.

Un total de 147 places sumant les tres Escoles Bressol Municipals

Les llars d’infants municipals compten amb una oferta educativa d’un total de 147 places, de les quals només en queden 39 de vacants. La resta ja estan ocupades de cara al curs 2019-2020. A l’Escola Bressol de Can Borell és on s’ofereixen un major nombre de places, amb un total de 61. D’aquest nombre, 8 places són per a nadons, 13 places per a Infantil 1, i sengles 20 places per a dues línies d’Infantil 2.


A Ca la Guidó hi ha un total de 33 places: 13 places a Infantil 1, i 20 places a Infantil 2. Del total de 33 places, en queden 19 de vacants. Per últim, l’Escola Bressol de La Plantera ofereix 53 places: 13 a Infantil 1, i sengles 20 places per a dues línies d’Infantil 2. En aquest cas, és el centre on queden menys places vacants, amb un total de 4.


Augment del 95% de les quotes al 2012

L’augment de tarifes que es va haver d’aplicar al 2012 va significar un increment del 95% respecte l’any anterior, desfermant una airada crítica de les famílies que duien els nens i nenes a les escoles bressol, o bé tenien la intenció de fer-ho aquell curs escolar. Això va provocar una forta decaiguda de les inscripcions, de manera que, a pocs dies d’iniciar-se el curs, tan sols s’havien ocupat el 52’5% de les places.


El pagament mensual de les Escoles Bressol Municipals de Blanes havia passat de ser el més baix de la demarcació al més car d’un curs a l’altre. Per aquest motiu, la notícia d’aquesta rebaixa que s’aplicarà ara ha estat molt ben rebuda, després que fa set anys les treballadores de les llars d’infants públiques van patir davant la possibilitat que el descens d’inscripcions fins i tot fes perillar la continuïtat d’algun dels tres centres.Data de realització: 08/01/2019 | Data de la darrera actualització: 08/01/2019


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300