Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

La 77a Travessia Popular del Port de Blanes torna a ser un èxit, amb 400 nedadors que han provat el nou circuit


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 08/04/2019 12:33:49 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

La 77a Travessia Popular del Port de Blanes torna a ser un èxit, amb 400 nedadors que han provat el nou circuit

El nou recorregut, amb sortida i arribada des de la platja central de la vila, ha estat la principal novetat, i ha modificat l’anterior travessia per primera vegada després de 76 anys

Aquest diumenge a les 10 del matí ha tingut lloc l’esdeveniment estiuenc a cavall entre l’esport i la tradició que, a més a més, és la prova esportiva més longeva amb què compta actualment Blanes. Es tracta de la 77a Travessia Popular del Port de Blanes, que una vegada més ha revalidat l’èxit de l’any passat aplegant 400 nedadors nedadores.

Els participants d’enguany han estat els primers en provar el nou circuit, que s’ha canviat per primera vegada en 76 anys. Aquest 2019 els participants han fet la sortida i arribada des del mateix lloc, a la platja del centre, enlloc de fer el trajecte d’un costat a l’altre. El què no ha variat és la distància, gairebé un quilòmetre, 900 metres que han cobert gent de totes les edats.


Sortida 77a Travessia Popular del Port de Blanes
Fotografies: Joaquim Llorens i Garangou
El motiu per variar el circuit ha estat principalment per donar major seguretat als participants. La configuració de la bocana del port ha canviat els darrers anys amb les obres de la zona portuària que s’hi van fer. Això ha provocat que tant l’accés de la bocana com la platja del costat del port on es feia l’arribada hagin quedat petits, dificultant que hi hagi prou espai per a tots els participants. Un nombre que, cal dir, els darrers anys s’ha doblat respecte el què era habitual.

Classificació de la 77a Travessia del Port de Blanes

Tot i que la prova no és competitiva, aquests darrers anys s’ha incorporat un xip crono perquè els nedadors i nedadores experimentats puguin tenir una mesura exacta de les seves marques. En aquest sentit, val a dir que enguany els més ràpids en l’Open Femení i l’Open Masculí han estat: Carla Domínguez (Fast Triatlon), Joana Crause (CN Premià) i Mar Sian Puigvert; així com Ricard Pujol, Eloi Tejedor (CN Sant Andreu) i Sergio Torres (CN Aquamasters).


Ricard Pujol, primer classificat Open Masculí
Els dos nedadors més ràpids de Blanes en masculí i femení han estat justament Ricard Pujol i Ivette Bas, i els dos participants més joves han estat Oriol John Bedford, de 8 anys, i Martina González, de 9 anys. Per la seva banda, Jesús Garcia, del CN Mataró, ha estat guardonat en la categoria adaptada. Els més aplaudits, sense cap mena de dubte, han estat els més veterans: Núria Gascons, de 81 anys, i Ramón Sánchez, de 81 anys. Tots dos fa molts anys que hi participen i que s’enduen el trofeu per ser els nedadors més veterans.


Carla Domínguez, primera classificada Open Femení
La prova esportiva més longeva de Blanes 100% popular

La popularitat de la travessia és la que ha fet que sigui actualment la prova esportiva més longeva de totes les que es fan a Blanes. Com és tradicional, en aquesta nova edició han participat des d’experimentats nedadors i nedadores que aprofitaven per entrenar fins a grups d’amics i famílies que perduraven la tradició de participar en la prova popular.


El nou circuit ha estat rebut amb opinions per a tots els gustos, tot i que en general el fet de poder aplegar en un sol recinte tota l’organització ha estat molt ben valorada pel públic. D’aquesta manera, a la zona que s’ha delimitat davant el Banc dels Músics del Passeig de Mar, on hi ha el Monument al Sardanista, hi ha hagut les inscripcions presencials –avui tan sols quedaven una 80ena de dorsals per repartir-, la recollida dels kits de participació, així com el servei per guardar la roba i les motxilles.


L'alcalde de Blanes, Àngel Canosa, rebent una de les darreres
participants de la travessia
Conforme anaven arribant, tots els nedadors i nedadores han rebut con obsequi la corresponent medalla de recordatori de la prova. Això a banda del casquet de bany, el xip crono que calia dur posat al turmell, i una calcomania amb el número de dorsal que s’han posat al braç dret per validar el temps del cronòmetre. Mentre s’esperava que tots els participants arribessin de nou al punt de sortida, s’ha ofert l’habitual esmorzar, i finalment ha tingut lloc el lliurament de trofeus, una cerimònia que han encapçalat l’alcalde de Blanes, Àngel Canosa; i el regidor d’Esports, Pere Lopera; així com regidors i regidores del consistori.


Imatge de la Badia de Blanes durant la prova
L’Àrea d’Esports de l’Ajuntament de Blanes ha comptat amb el suport del Club Triatló Blanes, qui ha dissenyat el nou circuit; el Club de Vela Blanes i The Sup Paradise; així com l’embarcació de Protecció Civil i efectius del Servei de Vigilància, Salvament i Socorrisme. Per la seva banda, McDonalds ha aportat els sucs de taronja que s’han servit a l’esmorzar, i Freskibó ha donat un val per un lot de productes frescos als 13 guardonats de la prova.
Data de realització: 08/04/2019 | Data de la darrera actualització: 08/04/2019

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300