Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Blanes farà dissabte l’habitual Neteja del Fons Marí que es fa cada any després del Concurs de Focs d’Artifici


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 08/05/2019 11:44:28 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Neteja fons marí Blanes07Blanes farà dissabte l’habitual Neteja del Fons Marí que es fa cada any després del Concurs de Focs d’Artifici

Organitzat per l’Ajuntament amb el suport de l’entitat ecologista ‘ESCAMA’ (Escamots del Mar), l’acció inclou dos nivells: neteja submarina i assistència i informació en superfície

Des de l’any 2017, el Servei de Residus i Neteja de l’Ajuntament de Blanes organitza la neteja del fons marí després que ha tingut lloc la celebració del Concurs Internacional de Focs d’Artifici, que se celebra a finals de juliol. El seu objectiu és treure el màxim nombre de restes del material que hi queda dipositat, després que s’han llençat els espectacles pirotècnics, que aquest 2019 han il·luminat el cel de Blanes durant cinc nits.


Neteja del Fons Marí 2018
Es tracta de reduir la quantitat de deixalles acumulades al mar després del festival pirotècnic. L’objectiu complementari és sensibilitzar la ciutadania sobre la importància de mantenir nets els espais naturals. Precisament tot l’entorn de la platja i la Roca de Sa Palomera és un dels indrets més visitants de Blanes, no tan sols per la seva bellesa natural, sinó també perquè aquí comença el territori de la Costa Brava.

L’activitat de neteja que tindrà lloc dissabte vinent, 10 d’agost, s’ha planificat perquè tingui lloc durant el matí i fins les 12 del migdia. Enguany l’Ajuntament de Blanes compta amb el suport de l’entitat ecologista ‘Escama’ (Escamots del Mar), i la neteja es farà a dos nivells: subaquàtic –per netejar el fons marí- i en superfície, per donar assistència, així com per informar tothom que s’hi acosti per tenir un major coneixement del què s’està fent.

Conscienciar la societat sobre les deixalles al mar

Un altre objectiu complementari d’aquesta activitat és que la ciutadania prengui consciència sobre el tipus de deixalla que es llença al mar. I és que, com sol passar sempre que s’organitza una neteja del fons marí –sigui on sigui-, es recull un altre tipus de residus que poc tenen a veure ni amb el concurs de focs ni amb el tipus de material que s’espera trobar en aquest espai.


Selecció de les deixalles trobades al mar
No tan sols perquè són objectes inversemblants –des de les clàssiques urnes funeràries fins els carretons d’anar a comprar, passant pels pneumàtics i altres tipus de residus-, sinó perquè són residus que van a parar al mar posant en perill l’equilibri ecològic d’aquest medi. Es tracta del tipus de material que es llença a través del lavabo, especialment les compreses, els cotonets per a les orelles i les tovalloletes que acaben tenint com a darrer destí la mar.


El perill real és que, tot aquest tipus de material higiènic, acaba formant part de la nostra cadena alimentària després que la fauna marina ho confon amb menjar. Per això, s’adverteix que el mar no és una immensa paperera on s’hi pot llençar de tot, i per tant cal que tota la ciutadania es conscienciï sobre els perills als quals ens exposem quan fem un gest aparentment innocu com és llençar una tovalloleta o una compresa pel lavabo. És precisament en aquests petits gestos on comença la preservació del gran patrimoni universal que són els nostres mars i oceans.Data de realització: | Data de la darrera actualització: 08/10/2019


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300