Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Blanes acull dissabte un Concert de Gòspel a benefici del projecte ‘Música per Salvar Vides’ a Uganda


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 08/06/2019 02:32:55 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Blanes acull dissabte un Concert de Gòspel a benefici del projecte ‘Música per Salvar Vides’ a Uganda

La Parròquia Santa Maria ha organitzat un concert del grup de música gòspel i africana ‘Aba Taano’, que promou un projecte d’ajuda a un orfanat d’Uganda on els cantants van criar-se

La Parròquia Santa Maria de Blanes, en col·laboració amb la ONG ‘Música per Salvar Vides’, ha organitzat per aquest proper dissabte 10 d’agost un concert de música gòspel i africana amb el grup ‘Aba Taano’. L’objectiu és recaptar fons econòmics a benefici del projecte d’ajuda a nens i nenes de l’orfenat de Kireka, Uganda.


El concert tindrà lloc a la Parròquia Santa Maria dissabte a 2/4 de 9 de la nit, i funcionarà amb el sistema de taquilla inversa per recollir donatius. ‘Aba Taano’, que significa cinc en ugandès, és el grup de música africana que actuarà en el concert benèfic. Amb els seus concerts, ajuden a finançar el manteniment de l’orfenat que funciona a Kampala.

‘Música per Salvar Vides’, un projecte nascut al 2005

El projecte ‘Música per Salvar Vides’ es va posar en marxa l’any 2005, de la mà de la musico-terapeuta Elisabeth Michot de Jowers, amb l’objectiu de salvar a uns infants que havien patit abusos i abandonament. Amb determinació, i l’ajuda de diverses persones compromeses, aixecà un orfenat a Kireka, on actualment ja són una trentena de nens i nenes els qui reben una educació integral: l’objectiu és que puguin construir-se un futur professional al seu propi país.


La música, la dansa i les actuacions en diverses localitats de l’estat espanyol i d’Europa han estat claus per al desenvolupament del projecte. Primer pel paper tan terapèutic que ha tingut en aquests nens i joves que han patit les conseqüències de la misèria, l’abandonament i la corrupció, però també per la maduresa que els ha aportat. Els concerts els han ajudat a recuperar esperança, conèixer d’altres entorns i veure’s reconeguts i valorats com mai no ho havien estat abans.

Grup de Gòspel Africà, Americà, Cant Ètnic i Pop

El grup ‘Aba Taano’ va actuar per primera vegada a Catalunya al 2014, quan van cantar a la Sagrada Família. Una de les espectadores d’aquell concert va ser Montse Navarro, musico-terapeuta igual que la fundadora de la ONG ‘Música per Salvar Vides’. El projecte la va atraure des d’un bell principi, i per això s’hi va involucrar fins al punt de començar a moure’s pel territori per poder organitzar concerts que contribuïssin a recollir fons econòmics amb destinació a l’orfenat d’Uganda.

A Blanes ja van actuar fa dos anys, i ara tornen de nou en una gira que hauran completat durant la seva estada a Catalunya únicament en quatre altres localitats: Barcelona, Salou, Riudoms i Cubelles. Abans, també han estat a Nájera, Burgos, Laredo, Vizcaya, Gijón i Segovia, entre d’altres. Després del seu pas per Catalunya, completaran la gira musical a València, Mondragón, Albacete i Alcalà de Henares.

Els seus concerts no deixen indiferent ningú: són un quintet vocal ugandès amb tres baixos, un baríton i una mezzo que han revolucionat la manera de cantar: gòspel africà, gòspel de Uganda i de Sudàfrica, i gòspel americà amb uns tocs de pop, escenificat com un profund missatge espiritual, però amb un gran dinamisme. En els seus 10 anys d’història, ‘Aba Taano’ ha aconseguit vuit premis internacionals, ha gravat cinc discs i ha realitzat més de 1.500 concerts.


Data de realització: 08/06/2019 | Data de la darrera actualització: 08/12/2019

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300