Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Blanes aposta per tenir més aparcaments gratuïts, amb un total de 1.500 places al Centre-Pins


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 08/07/2019 11:48:50 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

SENYALBlanes aposta per tenir més aparcaments gratuïts, amb un total de 1.500 places al Centre-Pins

L’habilitació de l’espai de l’antic camp de futbol de terra durant la Festa Major, amb 300 noves places, s’ha allargat fins al setembre per promoure l’accés a la zona turística estiuenca

Coincidint amb el punt àlgid de la temporada estiuenca i els caps de setmana, una de les troballes més preuades en una població turística com Blanes és aconseguir un lloc d’aparcament gratuït. Ja no tan sols pels milers de visitants que venen a la població on comença la Costa Brava: la mateixa ciutadania del municipi necessita poder seguir estacionant sense haver de pagar.


Nova zona d'aparcament gratuït a l'antic Camp de Futbol d'Els Pins
Amb aquesta idea in mente, l’Ajuntament de Blanes ha iniciat durant aquest mes d’agost una prova pilot que consisteix en haver dotat de 300 places més d’aparcament gratuït, sumant ara un total de 1.500 places, al Centre-Pins, a la zona de l’esplanada de l’antic pavelló d’esports. Les noves 300 places estan habilitades a l’antic Camp de Futbol de Sorra d’Els Pins –al costat de l’esplanada-, a dos passes de la zona turística, del Passeig de Mar i de les platges que cerquen vilatans i visitants.

300 places més a l’antic Camp de Futbol de Sorra d’Els Pins

Les 300 places van estar en funcionament el passat mes de juliol, durant la Festa Major de Santa Anna, al haver-se fet una reubicació de les parades de la Fira d’Atraccions, que ocupaven part de l’espai d’aparcament gratuït de l’esplanada. Es van habilitar a l’antic camp de futbol perquè s’hi pogués estacionar. Per això, la Policia Local de Blanes va senyalitzar els espais i es va condicionar una entrada perquè la seva utilització fos més còmoda i accessible.


Des de finals de juliol, quan van marxar les parades de la Fira d’Atraccions, aquesta nova zona d’aparcament de franc s’ha continuat utilitzant diàriament. Inicialment estava previst que quedés inhabilitada al acabar la festa major però, donada l’època de l’any en què ens trobem, al pic de l’estiu, el primer tinent d’alcalde de Blanes, Jordi Urgell, –responsable de l’Àrea de Mobilitat, entre d’altres- ha valorat la idoneïtat de continuar fent-hi una prova pilot.

Prova pilot d’aparcament gratuït fins al setembre

Tal com explica el primer tinent d’alcalde, la idea d’aquesta prova pilot s’ha fet en base al bon resultat que està tenint quant a la seva utilització, tant durant la festa major com en aquest mes d’agost. Per això, de cara a l’estiu del 2020 es valorarà tornar a habilitar-la afegint-hi millores. D’aquesta manera, les 300 places de l’antic camp de futbol d’Els Pins funcionaran fins al setembre, quan la zona quedarà en desús, si bé amb la possibilitat que de cara al proper estiu es torni a habilitar.


La prova pilot finalitzarà l’1 de setembre, ja que a partir de llavors ja es considera que no hi haurà tanta demanda de places d’aparcament. D’altra banda, aquest espai de l’antic camp de futbol de sorra s’ha d’utilitzar per diferents activitats que s’estan organitzant quan acabi l’estiu, i caldrà que estigui expedit perquè s’hi instal·lin.

Un total de 1.500 places gratuïtes al Centre-Pins per a blanencs i visitants

Amb l’habilitació de l’antic camp de futbol de terra d’Els Pins perquè també hi aparquin vehicles gratuïtament, el nombre total de places de franc a l’aparcament d’El Centre-Pins ha passat a ser de 1.500. Al llarg dels darrers anys, la zona de l’esplanada del costat de l’antic pavelló ha estat un dels centres d’interès de la ciutadania, ja que des del 2013 s’hi havia de pagar per estacionar en les 1.200 places que hi havia. El període de pagament coincidia amb el de màxima afluència estiuenca: del 15 de juny al 15 de setembre.


Zona d'Aparcament Gratuït Centre-Pins,
esplanada de l'antic pavelló
L’explotació d’aquestes zones blaves anava a càrrec de l’empresa SABA, que va guanyar el concurs d’explotació per cinc anys. Passat aquest període, el 16 de setembre del 2017, les 1.200 places van quedar alliberades, és a dir: van passar a ser gratuïtes. Per fer més explícit aquest canvi, el juny del 2018 es van repintar totes les places perquè passessin del blau de pagament al blanc que indica la seva gratuïtat.Data de realització: 08/07/2019 | Data de la darrera actualització: 08/07/2019


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300