Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

El 25è Concurs Fotogràfic ‘Focs i Festes’ de Blanes premia Francesc Carrión, Josep Salip i Xavier Xaubet


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 08/11/2019 10:19:41 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

El 25è Concurs Fotogràfic ‘Focs i Festes’ de Blanes premia Francesc Carrión, Josep Salip i Xavier Xaubet

Els tres fotògrafs han guanyat el primer premi en les categories de Festa Major, Focs Artificials i Correfoc respectivament, d’entre un total de 111 treballs presentats per 22 autors

Blanes és una de les poblacions que es pot ventar de comptar amb grans artistes en tota mena de camps, i un d’ells és l’art de disparar fotografies que van més enllà del mer subjecte retratat. Un dels màxims exponents que en té cura és l’AFIC, l’Agrupació Fotogràfica i Cinematogràfica de Blanes que, des de fa ja un quart de segle, col·labora amb l’Ajuntament en l’organització d’un concurs fotogràfic amb motiu de la Festa Major de Santa Anna.


Enguany el 25è Concurs Fotogràfic ‘Focs i Festes’ de Blanes ha comptat amb un total de 111 treballs, presentats per 22 fotògrafs. El jurat format per Albert Torras, Joan Carles Baena i Paco Membrives se n’ha encarregat de la sempre difícil tasca de triar les fotografies guanyadores i finalistes.

Primer Premi categoria 'Festa Major'
'Ball', de Francesc Carrión
Hi ha tres categories: la més genèrica és la de Festa Major, que té com a temàtica qualsevol dels actes de la Festa Major de Santa Anna, i les altres dues són Focs d’Artifici i Correfoc. De totes tres, la que ha comptat amb un major nombre de participants ha estat la dels Focs d’Artifici, amb 42 instantànies; en la d’actes de la Festa Major se n’han presentat 40, i en la de Correfoc, 29 fotografies.

Francesc Carrión, Josep Salip i Xavier Xaubet, guanyadors del primer premi

Aquest passat dissabte es van lliurar els premis, alhora que es feia públic el veredicte emès la setmana anterior. Hi ha nou guardons: tres primers premis dotats amb 150 € i dos premis finalistes en cada categoria, amb 75 € cadascun. En l’apartat de Festa Major el primer premi ha estat per la fotografia ‘Ball’, de Francesc Carrión, i els autors de les finalistes han estat Potenciano Ahijado i Jordi Masbernat.

Categoria Festa MajorTítol FotografiaAutor
Primer Premi 150 €BallFrancesc Carrión
Premi Finalista 75 €La Diosa del SaxoPotenciano Ahijado
Premi Finalista 75 €TrombóJordi Masbernat
Categoria Focs ArtificialsAutor
Primer Premi 150 €TrioJosep Salip
Premi Finalista 75 €Foc d’AiguaFrancesc Carrión
Premi Finalista 75 €FB 11Narcís Vilavilella
Categoria CorrefocAutor
1er Premi 150 €ArcadaXavier Xaubet
Premi Finalista 75 €Amunt el focFrancesc Carrión
Premi Finalista 75 €El DracCarles Haro


Primer Premi categoria 'Correfoc'
'Arcada', de Xavier Xaubet
En la categoria de Focs d’Artifici el primer premi ha estat per a la fotografia presentada com ‘Trio’, de Josep Salip, i els dos finalistes han estat Francesc Carrión i Narcís Vilavilella. Per últim, en l’apartat de Correfoc el primer premi ha estat per a Xavier Xaubet –qui l’any passat també va guanyar el primer premi-, amb la instantània ‘Arcada’. Els dos finalistes han estat Francesc Carrion i Carlos Haro.


Primer Premi categoria 'Focs Artificials'
'Trio', de Josep Salip
El lliurament de premis el van encapçalar dissabte l’alcalde de Blanes, Àngel Canosa, acompanyat del president de l’AFIC, Juan Laguna, el regidor de Participació Ciutadana, Pere Lopera, i la regidora Mònica Rabassa, així com membres de l’entitat. L’acte també va incloure la inauguració de l’exposició que allotja les obres guanyadores i finalistes, així com una selecció de les que han participat en les tres categories. La mostra es podrà visitar a Casa Saladrigas fins al 7 de setembre.


Data de realització: 08/11/2019 | Data de la darrera actualització: 08/11/2019

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300