Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Èxit de públic al Concert de Gòspel a benefici de ‘Música per Salvar Vides’ a Uganda amb el grup ‘Aba Taano’


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 08/12/2019 11:14:22 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Èxit de públic al Concert de Gòspel a benefici de ‘Música per Salvar Vides’ a Uganda amb el grup ‘Aba Taano’

La Parròquia Santa Maria va organitzar dissabte un concert solidari amb la ONG que promou un orfenat d’ajuda a infants d’Uganda, on els mateixos cantants van criar-s’hi

Hi ha vegades en què un esdeveniment, ja d’antuvi, se sap que serà especial per tot el què l’envolta. En aquest cas, si bé tothom qui va assistir-hi estava previngut, pel què no estava preparat gairebé ningú és per copsar la força amb què van irrompre dalt l’altar de la Parròquia Santa Maria els cantants del grup ugandès ‘Aba Taano’, que justament en el seu idioma significa ‘cinc’, el nombre dels seus components.


Concert 'Aba Taano' a la Parròquia Santa Maria
Al llarg d’una hora el quintet format per tres baixos, un bríton i una mezzo, van mostrar el seu art que revoluciona la manera de cantar gòspel a capella: gòspel africà, gòspel de Uganda, de Sudàfrica, gòspel escenificat amb un profund missatge espiritual i amb un dinamisme encomanadís. A la segona part van oferir gòspel americà –‘Amazing Grace’, ‘Oh Happy Day’, ‘Hallelujah’ o ‘Lean On Me’-, i inclús cançons que no són de gòspel, però que tothom coneix, com ara ‘La Bamba’ o ‘Juan Taramera’.


Al concert van transmetre la seva vibrant energia al públic que omplia la Parròquia Santa Maria, que va absorbir els moments emotius i emocionants que els van regalar els cantants. L’actuació va tenir lloc el vespre d’aquest passat dissabte, i va funcionar pel sistema de taquilla inversa, completada amb la venda de productes artesanals africans.

‘Música per Salvar Vides’: un orfenat ugandès que ha traspassat fronteres

El grup ha sorgit del projecte humanitari desenvolupat per una petita ONG, ‘Música per Salvar Vides’, on els components d’’Aba Taano’ –alguns des del primer dia del projecte- van criar-s’hi de petits. El projecte ‘Música per Salvar Vides’ va sorgir l’any 2005, de la mà de la musico-terapeuta Elisabeth Michot de Jowers, amb l’objectiu de salvar a uns infants que havien patit abusos i abandonament.


Amb determinació, i l’ajuda de diverses persones compromeses, aixecà un orfenat a Kireka –als afores de Kampala, la capital d’Uganda-, on actualment ja són una trentena de nens i nenes els qui reben una educació integral: l’objectiu és que puguin construir-se un futur professional al seu propi país. La música, la dansa i les actuacions en diverses localitats de l’estat espanyol i d’Europa han estat claus per al desenvolupament del projecte.

Primer pel paper tan terapèutic que ha tingut en aquests nens i joves que han patit les conseqüències de la misèria, l’abandonament i la corrupció, però també per la maduresa que els ha aportat. Els concerts els han ajudat a recuperar esperança, conèixer d’altres entorns i veure’s reconeguts i valorats com mai no ho havien estat abans. Els mateixos membres d’’Aba Taano’ han esdevingut avui dia en padrins i madrina dels nens i nenes que conviuen actualment a l’orfenat de Kireka, que continua funcionant.

Concerts d’’Aba Taano’ a Catalunya des del 2014

Al llarg dels seus anys d’història, ‘Aba Taano’ ha rebut vuit premis internacionals, ha gravat cinc discs i ha realitzat més de 1.500 concerts com a grup individual. Van actuar per primera vegada a Catalunya l’any 2014, quan van cantar a la Sagrada Família. Una de les espectadores d’aquell concert va ser Montse Navarro, musico-terapeuta igual que la fundadora de la ONG ‘Música per Salvar Vides’.


El projecte la va atraure des d’un bell principi, i per això s’hi va involucrar fins al punt de començar a moure’s pel territori per poder organitzar concerts que contribuïssin a recollir fons econòmics amb destinació a l’orfenat d’Uganda. A Blanes ja van actuar fa dos anys, i ara hi ha tornat de nou en una gira que hauran completat durant la seva estada a Catalunya únicament en quatre altres localitats: Barcelona, Salou, Riudoms i Cubelles.


Taquilla inversa concert 'Aba Taano'
Abans, també han estat a Nájera, Burgos, Laredo, Vizcaya, Gijón i Segovia, entre d’altres. Després del seu pas per Catalunya, completaran la gira musical a València, Mondragón, Albacete i Alcalà de Henares. L’objectiu és que tornin a venir a Catalunya de cara a la propera primavera, tot esperant que retornin de nou a Blanes per gaudir de nou d’una vetllada certament inoblidable.


L'alcalde de Blanes, Àngel Canosa, amb el grup
'Aba Taano', Montse Navarro i Enric Roura
Al terme del concert, alguns espectadors van felicitar als cantants i a la representant a Catalunya de la ONG, Montse Navarro, per la vetllada tan especial que havien viscut, així com per la tasca que estan fent a Uganda. Entre ells també s’hi comptava l’alcalde de Blanes, Àngel Canosa, qui va fer extensiu l’agraïment al rector de la parròquia Santa Maria, Enric Roura.
Data de realització: 08/12/2019 | Data de la darrera actualització: 08/12/2019

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300