Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Blanes celebrarà la Festa Major Petita dels Copatrons del 16 al 21 d’agost amb actes d’arrel popular i tradicional


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 08/12/2019 12:21:38 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Blanes celebrarà la Festa Major Petita dels Copatrons del 16 al 21 d’agost amb actes d’arrel popular i tradicional

L’artista Judit Escayola ha dissenyat el cartell del programa d’actes, organitzats amb el suport de la Colla Gegantera i d’un bon grapat d’entitats culturals, esportives, veïnals i juvenils

Aquesta setmana, coincidint amb la segona quinzena d’agost, Blanes viurà amb tota la seva intensitat els actes de la Festa Major Petita, la dels Copatrons Sant Bonós i Sant Maximà. El cicle festiu s’encetarà el proper divendres 16 d’agost i finalitzarà coincidint amb el dimecres 21 d’agost, dia en què se celebra la festa dels dos sants patrons de la població on comença la Costa Brava.


L'alcalde, Àngel Canosa, i el regidor de Participació Ciutadana,
Pere Lopera, amb representants d'entitats que col·laboren en esdeveniments dels actes
La principal novetat és que l’entitat que ha estat treballant durant els darrers anys colze a colze amb l’Ajuntament en l’organització d’aquest cicle, Acció Cultural Es Viver, s’ha donat un temps de descans. Per això, han agafat el relleu diverses entitats culturals, esportives, veïnals i juvenils de la vila que ja col·laboraven en les anteriors edicions, però que ara han pres un major protagonisme.

D’entre elles, destaca la Colla Gegantera de Blanes, que ha coordinat alguns dels canvis introduïts al programa. També col·laboren l’Esbart Joaquim Ruyra, la Colla de Diables Sa Forcanera, la Banda i Cobla del Col·legi Santa Maria, la Banda Musical de Blanes i Mossèn Joan Batlle, l’Associació de Veïns d’Els Pins, el grup Nabac, el Centre Excursionista de Blanes, la Comissió dels 700 anys de la Parròquia Santa Maria, el grup d’Havaneres Cabotatge, i l’AFIC, l’Associació Fotogràfica i Cinematogràfica de Blanes.

L’artista local Judit Escayola, autora del cartell del programa

Representants d’aquestes entitats s’han trobat per fer una fotografia de família de la organització de les activitats, acompanyats de l’alcalde de Blanes, Àngel Canosa, i del regidor d’Esports, Pere Lopera. També ha participat l’autora de la il·lustració que es reprodueix al cartell que anuncia els actes de la Festa Major Petita, així com del díptic on es detalla tot el programa.


L'alcalde i la dissenyadora del cartell, Judit Escayola
Per cinquè any consecutiu, l’Ajuntament de Blanes ha demanat a una jove artista que s’encarregui d’aquest destacat disseny. Enguany l’encarregada ha estat Judit Escayola, que al maig va ser una de les quatre protagonistes de l’exposició ‘Joves Talents V.7’ organitzada per l’Ajuntament de Blanes. La Judit ha fet una il·lustració on predomina el color vermell, amb una impactant composició abstracta.

Nascuda a Barcelona, ha desenvolupat la seva passió per l’art a Suïssa, on va tenir l’oportunitat de créixer artísticament al costat d’un mestre. Allà, envoltada de grans referents com Alberto Giacometti, Gustav Klimt, Nikki de Sant Phale i Jean Tingaly, va desenvolupar un format que Judit Escayola defineix com ‘naturalista’. Amb una trajectòria curta però intensa ha presentat exposicions a Solothurn, Suïssa, Nova York, diverses localitats dels Estats Units i en nombroses galeries en línia, inclosa la coneguda galeria americana Saatchi Art. La seva mirada, però, va més enllà de la plasmació artística, i impacta per la seva força.

Actes tradicionals i institucionals de la Festa Major Petita

Un dels principals trets de la Festa Major Petita de Blanes és que el programa està format per activitats de caire i arrel més tradicional. La primera d’elles serà el Toquen a Córrer que protagonitzarà el divendres dia 16 a les 7 de la tarda l’Esbart Joaquim Ruyra, acompanyat de la Banda-Cobla del Col·legi Santa Maria, al Carrer Raval sud. A rengló seguit, a ¼ de 9 de la nit, hi haurà la Cercavila Places i Carrers, amb diferents elements festius que recorreran el centre de la vila.


Cercavila 'Places i Carrers' 2018
L’endemà dissabte a partir de les 6 de la tarda començaran les inscripcions per participar a la Cursa Córrer el Cós davant el Monument a Joaquim Ruyra del Passeig de Mar. A 2/4 de 7 hi haurà la cercavila prèvia, a les 7 la sortida dels corredors i corredores de totes les edats, i a 2/4 de 8 el lliurament de premis al punt d’arribada, la Plaça de l’Església. La jornada culminarà amb un acte amb entitat pròpia: la XXXV Caminada Popular Nit de Sant Bonós a 2/4 d’11 de la nit.


Tirada de l'Art 2028
Fotografies: Olga Garsaball
Diumenge els actes començaran molt d’hora, a les 8 del matí, amb la Tirada de l’Art que reprodueix un dels mètodes de pesca que avui dia no es practica, a la platja de S’Abanell, seguida per una Sardinada Popular. Després, hi haurà la tradicional Vermutada a les 12 del migdia a la Plaça d’Espanya i a les 7 de la tarda una Audició de Sardanes amb la Cobla Rossinyolets al Banc dels Músics del Passeig de Mar.


Ofrena Floral Dia Central Sant Bonós 2018
El dimecres 21 d’agost, festivitat de Sant Bonós i Sant Maximià, es viurà la jornada central més institucional: a les 9 del matí una Xocolatada Popular sota l’Arc dels Copatrons, a 2/4 de 12 l’Ofrena Floral en aquest mateix indret, i a les 12 del migdia un Ofici Solemne a l’Església Santa Maria. A les 7 de la tarda concert de la Banda i Cobla del Col·legi Santa Maria a la Plaça de l’Església, i a les 9 de la nit Cantada d’Havaneres amb els grups Cabotatge de Blanes i Xarxa, del barceloní barri del Poble Sec, a l’escenari del Banc dels Músics, acompanyat de rom cremat.

Altres activitats: Concert amb els “Biflats”, Sardanes i Espectacle Musical

A banda dels actes d’arrel tradicional, s’han inclòs dos espectacles pensats per a un públic més ampli. El divendres 16 d’agost a 2/4 d’11 de la nit actuarà el grup ‘Biflats’ a la Plaça dels Dies Feiners, la primera fanfàrria amb so de cobla, presenta el seu espectacle ‘Hummusman’, amb 14 músics bojos en escena i una gran dosis de teatralitat i bon humor.


Havaneres Festa Copatrons 2018
D’altra banda, diumenge a les 9 de la nit, la Plaça dels Dies Feiners es vestirà de gala per acollir un Espectacle Musical a càrrec del grup Nabac, Records per a tu, amb una selecció de temes de tots els temps interpretats en playback pels artistes d’aquesta entitat.


Data de realització: 08/12/2019 | Data de la darrera actualització: 08/12/2019

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300