Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

El Santuari del Vilar vibra al compàs de les havaneres del grup ‘Cabotatge’ al Concert d’Estiu 2019


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 08/13/2019 07:59:46 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Obreria del vilarEl Santuari del Vilar vibra al compàs de les havaneres del grup ‘Cabotatge’ al Concert d’Estiu 2019

El màgic entorn va allotjar divendres una nova edició de la vetllada, una tradició encetada fa quatre anys per l’Obreria del Vilar, per gaudir d’un entorn diferent al d’altres esdeveniments

Potser el millor lloc per gaudir d’unes havaneres és fer-ho arran de mar, com s’acostuma a fer a Blanes. Ara bé, la imaginació hi fa molt, i sentint la cadència d’una havanera és molt fàcil cloure els ulls i traslladar-se mar endins amb la imaginació. Més encara si es fa amb les melodies que interpreten els membres del grup blanenc ‘Cabotatge’.


Concert d'Estiu 'Havaneres al Vilar'
Fotografies: Aitor Roger
Tot això i més és el què va donar de sí la vetllada que es va viure el passat divendres al tradicional ‘Concert d’Estiu’, que des de fa quatre anys organitza l’Obreria del Vilar. La música marinera del grup local va transportar al públic mar endins, més enllà dels boscos del Vilar, en una vetllada molt especial que es presentava sota el nom genèric de ‘Havaneres al Vilar’.

La vetllada musical es va completar amb la possibilitat de fer un mos a base de pa amb tomàquet i pernil acompanyat d’una copa de cava abans o després del concert, una opció que va ser molt ben acollida pel públic. Luna vegada més, l’objectiu de l’activitat no ha estat tan sols recollir fons econòmics per contribuir al manteniment del Santuari del Vilar, sinó sobretot poder gaudir d’un entorn cultural que contribueix a què l’experiència lúdica-musical sigui única i inigualable.

Al llarg de l’any, l’emblemàtic Santuari del Vilar allotja tres celebracions d’arrel tradicional i/o popular com és l’Aplec del Vilar –l’endemà del dilluns de Pasqua, per Setmana Santa-; l’Aplec Votiu de Sant Rafel, a l’octubre; i la Romeria de la Casa de Andalucía, pels volts de maig. Per contra, aquest emplaçament no sol acollir esdeveniments musicals, si bé les característiques del recinte, en canvi, el fan ser un indret ideal.


L’exclusivitat del concert també té a veure amb l’aforament de què es dota, per a 120 localitats que van estar cobertes dies abans que tingués lloc el concert. El què també es va exhaurir ràpidament són les 55 places que hi havia per poder desplaçar-se al Santuari del Vilar en autobús. El servei d’autocars patrocinat per l’Ajuntament de Blanes va acostar fins al lloc del concert la meitat de l’aforament.Data de realització: 08/13/2019 | Data de la darrera actualització: 08/13/2019


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300