Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Concentracions a Blanes contra la violència masclista per la denúncia d’una dona d’haver patit una agressió


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 08/14/2019 04:03:50 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Concentracions a Blanes contra la violència masclista per la denúncia d’una dona d’haver patit una agressió

L’Ajuntament les ha convocat avui a les 13 h i a les 19 h, i estudiarà la possibilitat de presentar-se com acusació particular en el cas, de comú acord amb totes les forces polítiques

Representants de l’Ajuntament de Blanes, la Plataforma de Dones, així com ciutadans i ciutadanes i els caps de la Policia Local de Blanes i l’ABP dels Mossos d’Esquadra a la Selva Marítima –Joan Garcia i David Castro, respectivament-, han participat plegats avui al migdia en una concentració per rebutjar la violència masclista. L’ha convocat el consistori i, per donar l’oportunitat a què participi tota la ciutadania possible, se n’ha convocat una altra per avui mateix a les 7 de la tarda.


L’objectiu és deixar clar, una vegada més, el rebuig de la ciutat contra qualsevol tipus de violència masclista, tal com s’ha fet en anteriors ocasions. Aquesta vegada, pel cas d’una dona d’origen holandès que ha denunciat haver patit una agressió sexual múltiple en aquest municipi la matinada del diumenge. La Policia Local de Blanes va detenir dos dels presumptes autors el mateix diumenge al matí, i els Mossos d’Esquadra una tercera persona a la tarda. Ara el cas és en mans del jutjat, que ahir va decretar llibertat provisional, així com diverses mesures cautelars contra els presumptes autors mentre es continua investigant els fets.

L’Ajuntament estudiarà la possibilitat de presentar acusació particular

Al terme de la concentració l’alcalde, Àngel Canosa, acompanyat del primer tinent d’alcalde, Jordi Urgell, així com dels portaveus de la resta de forces polítiques municipals, ha atès els nombrosos mitjans de comunicació que s’han desplaçat a Blanes per cobrir la notícia. En aquest sentit, ha avançat que l’Ajuntament estudiarà la possibilitat de presentar-se com a acusació particular quan es jutgi el cas.


Àngel Canosa ha remarcat que l’objectiu de l’Ajuntament de Blanes ha estat sempre el de posicionar-se al costat de les víctimes i que, en tot cas, si això implica presentar una acusació s’avaluarà aquesta possibilitat amb la resta de forces polítiques perquè la decisió es prengui de comú acord, de manera consensuada. En aquest sentit, el tema es tractarà en la propera Junta de Portaveus que es convocarà a finals de mes, abans que se celebri el ple municipal del mes d’agost.

L’alcalde de Blanes va atendre la víctima en primera instància

Durant aquesta atenció als mitjans, i a preguntes dels periodistes, l’alcalde també ha aportat un detall sobre el cas de la presumpta violació en grup que fins ara no havia transcendit a la premsa. I és que la víctima va ser atesa en primera instància per ell mateix, qui es va encarregar de trucar la Policia Local de Blanes perquè s’iniciés tot el protocol d’assistència, se li prengués declaració i se l’acompanyés a l’Hospital Comarcal de Calella per fer-li un reconeixement mèdic.

Declaració Institucional contra la Violència Masclista

Pel que fa a la concentració d’avui al migdia, s’ha encetat amb una Declaració Institucional contra la Violència Masclista que s’ha encarregat de llegir l’alcalde de Blanes, Àngel Canosa, acompanyat d’altres membres del consistori. El manifest, en la línia de la convocatòria, rebutja qualsevol forma de violència masclista: “Mentre la justícia segueix el seu curs, com a alcalde, en nom de tot l’Ajuntament de Blanes i del municipi a qui represento, volem expressar la més enèrgica condemna contra la violència masclista. Volem deixar constància de la nostra solidaritat amb la víctima, així com amb totes les dones víctimes de la violència masclista”.


Igual que en les anteriors ocasions en què s’ha posicionat en contra de la violència masclista, avui el consistori s’ha refermat en el compromís de seguir treballant per eradicar-la: “Hem de seguir treballant-hi per aconseguir que la societat, en tota la seva extensió, planti cara i rebutgi qualsevol forma de violència masclista. Reivindiquem el dret de totes les dones a viure una vida lliure de violències”.

Tanmateix, es deixa clar que la violència masclista no és un problema de les dones, sinó de tota la societat, ja que no es tracta de casos aïllats: “La violència masclista no és un problema de les dones. És un problema de tothom: tots i totes. No són casos aïllats ni inevitables. Les dades són alarmants, i només com a societat podem eradicar-la”.


D’altra banda, s’ha recordat que es tracta d’un objectiu difícil de complir, tot i que no per això es deixarà de seguir treballant-hi: “Sabem que no és fàcil, perquè hem heretat una tradició on les dones aguanten en silenci, patiment i sentiment de culpa les agressions. Perquè malauradament encara vivim en una cultura masclista que ha normalitzat les conductes delictives contra les dones. No es tracta de seguir formulant desitjos ni somnis. Ja n’hi ha prou: hem de construir una societat que no toleri, que rebutgi en qualsevol situació la violència masclista”.


Al terme de la lectura del manifest, s’ha repetit el lema de la convocatòria: “No a la violència masclista ! Si ens toquen a una, responem totes !”. Finalment, l’acte s’ha tancat mantenint un minut de silenci, que s’ha trencat amb l’esclat d’aplaudiments del públic que s’havia concentrat davant l’Ajuntament de Blanes. Aquesta mateixa tarda de dimecres, al punt de les 7, s’ha convocat una nova concentració amb el mateix objectiu: rebutjar la violència masclista.
Data de realització: 08/14/2019 | Data de la darrera actualització: 08/14/2019

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300