Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

La Festa Major Petita dels Copatrons de Blanes comença avui amb actes d’arrel popular i tradicional fins el dia 21


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 08/16/2019 11:07:28 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

La Festa Major Petita dels Copatrons de Blanes comença avui amb actes d’arrel popular i tradicional fins el dia 21

Aquest vespre hi ha el ball ‘Toquen a Córrer’ amb l’Esbart J.Ruyra, la cercavila ‘Places i Carrers’ i actuació dels ‘Biflats’, i dissabte la Cursa Correr el Cós i la Caminada Nit de Sant Bonós

Des d’avui divendres i fins el proper dimecres 21 d’agost Blanes viurà amb tota la seva intensitat els actes de la Festa Major Petita dels Copatrons, Sant Bonós i Sant Maximià. El programa s’encetarà a les 7 de la tarda d’avui divendres al Carrer Raval Sud, amb el ball ‘Toquen a Córrer’ a càrrec de l’Esbart Joaquim Ruyra, acompanyat de la música en directe de la Banda-Cobla del Col·legi Santa Maria.


Cercavila 'Places i Carrers' Festa Copatrons 2018
A rengló seguit, des del mateix indret, començarà la festiva i musical cercavila ‘Places i Carrers’ amb la Colla Gegantera, la Colla de Diables Sa Forcanera, l’Esbart Joaquim Ruyra i la Banda Musical de Blanes i Mossèn Joan Batlle. La cercavila farà un recorregut pels carrers del centre fins arribar a la Plaça dels Dies Feiners, on a 2/4 d’11 hi ha concert amb el grup ‘Biflats’, amb 14 músics bojos –molts dels quals són de Blanes-, que presenten l’espectacle ‘Hummusman’ carregat d’humor.

Actes d’arrel popular i tradicional durant tot el cap de setmana

Demà dissabte l’acte central serà la XXXVI Caminada Popular Nit de Sant Bonós: des de les 10 del matí i fins les 10 de la nit –o bé fins esgotar els 5.500 dorsals previstos-, es farà la inscripció presencial i la recollida del kit del participant a l’Ajuntament de Blanes. A 2/4 d’11 la caminada sortirà des del Passeig de Mar, on retornaran els caminants i corredors després de recórrer 8 km.


Sortida 'Cursa Córrer el Cós' 2018
Abans de la caminada nocturna, a la tarda hi haurà hagut la tradicional ‘Cursa Córrer el Cós’, també pensada perquè hi participin infants i adults. A partir de les 6 es faran les inscripcions al Passeig de Mar, a tocar del Monument a Joaquim Ruyra; a 2/4 de 7 sortirà la cercavila prèvia i a les 7 es farà la cursa que arriba fins la Plaça de l’Església. Finalment, a 2/4 de 8, hi haurà el lliurament de premis.


'Tirada a l'Art' 2018
L’endemà diumenge els actes s’encetaran molt d’hora, a les 8 del matí, amb la ‘Tirada a l’Art’ a la platja de S’Abanell, a l’alçada de la Plaça de la Mare de Déu del Vilar d’Els Pins, seguida per una Sardinada Popular. A les 12 del migdia hi haurà una ‘Vermutada Popular’ acompanyada de la música del grup blanenc ‘Súmole’ a la Plaça d’Espanya; a 2/4 de 8 Sardanes amb la ‘Cobla Rossinyolets’ al Banc dels Músics i a les 9 de la nit l’espectacle ‘Records per a Tu’ amb el grup NABAC a la Plaça dels Dies Feiners.

Dia Central de la Festa dels Copatrons: dimecres 21 d’agost

La Festa dels Copatrons culminarà el dimecres 21 d’agost, el dia en què se celebra la seva festivitat: Sant Bonós i Sant Maximià. A les 9 del matí s’oferirà una ‘Xocolatada Popular’ al carrer Ample, sota l’Arc dels Copatrons, i a 2/4 de 12 es farà una ‘Ofrena Floral’ en aquest mateix indret, seguida a les 12 del migdia per una Missa Oficial a la Parròquia Santa Maria.


'Xocolatada Popular' 2018
A partir de les 7 de la tarda, hi haurà un concert de la Banda-Cobla del Col·legi Santa Maria a la Plaça de l’Església amb motiu dels 700 anys de la Parròquia Santa Maria. I, per últim, el cicle festiu es tancarà arran de mar, amb el doble concert d’Havaneres amb el grup de Blanes ‘Cabotatge’, i el del barri del Poble Sec de Barcelona ‘Xarxa’. La cantada començarà a les 9 de la nit al Banc dels Músics del Passeig de Mar i al final de servirà Rom Cremat.


Havaneres Festa Major 2018
La Festa Major Petita de Blanes, de Sant Bonós i Sant Maximià, està organitzada per l’Ajuntament de Blanes amb el suport de diverses entitats, sense les quals no seria possible fer-la. D’entre elles, destaca la Colla Gegantera de Blanes, que s’ha encarregat de coordinar gran part dels actes, així com: l’Esbart Joaquim Ruyra, la Colla de Diables Sa Forcanera, la Banda i Cobla del Col·legi Santa Maria, la Banda Musical de Blanes i Mossèn Joan Batlle, l’Associació de Veïns d’Els Pins, el grup Nabac, el Centre Excursionista de Blanes, la Comissió dels 700 anys de la Parròquia Santa Maria, el grup d’Havaneres Cabotatge, i l’AFIC, l’Associació Fotogràfica i Cinematogràfica de Blanes.
Data de realització: 08/16/2019 | Data de la darrera actualització: 08/17/2019

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300