Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

L’alcalde de Blanes, Àngel Canosa, participa en la tradicional ‘Sardana del Batlle’ amb el president Torra


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 08/17/2019 05:53:52 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

L’alcalde de Blanes, Àngel Canosa, participa en la tradicional ‘Sardana del Batlle’ amb el president Torra

Es tracta d’una tradició de finals del segle XIX perpetuada ahir a Amer, coincidint amb el 70è aniversari de la seva recuperació, i també van participar-hi alcaldes i regidors de la Selva

Aquest passat divendres l’alcalde de Blanes, Àngel Canosa, va participar en una de les tradicions de la localitat selvatana d’Amer que caracteritza la seva Festa Major: la ‘Sardana del Batlle’. Es tracta d’un ball molt semblant a qualsevol sardana, però que té com a característica fonamental –que li confereix peculiaritat- que es balla sempre de forma oberta, sense tancar el cercle.


L'alcalde de Blanes, Àngel Canosa, amb la regidora
de l'ajuntament d'Amer, Carme Ruano
Enguany s’ha convidat perquè encapçalés l’assenyalada celebració que commemora aniversari al president de la Generalitat de Catalunya, Quim Torra, qui va participar acompanyat com a parella de ball per l’alcaldessa d’Amer, Maria Rosa Vila. Per la seva banda, l’alcalde de Blanes va ballar acompanyat de la regidora de l’Ajuntament d’Amer, Carme Ruano.

També van participar-hi alcaldes i regidors d’arreu de la comarca de la Selva, entre ells la regidora de Junts per Blanes, Mia Ametller. La celebració, com és costum, va aplegar una gran quantitat de vilatans que, disposats en una filera, van desbordar els marges de l’estructura de la plaça.


Les diferents autoritats assistents a la 'Sardana del Batlle';
encapçalada pel president Quim Torra i l'alcaldessa d'Amer, M.Rosa Vila
Per la seva banda, els encarregats d’interpretar la música de la ‘Sardana del Batlle’ han estat enguany els membres de la Cobla ‘La Principal de la Bisbal’. La Sardana, que també va comptar amb la participació de la Colla dels Gegants d’Amer, es va ballar a quarts de 12 de la nit.

70è aniversari de la recuperació de la ‘Sardana del Batlle’

La ‘Sardana del Batlle’ d’aquest passat divendres ha estat més especial que les anteriors ocasions en què ha tingut lloc. Aquest 2019 es compleix el 70è aniversari d’ençà que es va recuperar aquesta tradició, que des del 1910 s’havia deixat de ballar, segons els llibres d’història per motius polítics. La recuperació es va fer l’any 1949, coincidint amb la celebració de la Consagració del Temple del Monestir de Santa Maria d’Amer.


Habitualment s’havia ballat el 15 d’agost, tot i que actualment, per circumstàncies logístiques, es fa el vespre del dia 16. Segons la veu de la tercera edat, des de finals del segle XIX, tot i que les investigacions de Josep Puigdemont, antic alcalde d’Amer i gran coneixedor d’aquesta tradició, apunten a un contrapàs probablement sorgit a la fi del segle XVIII.
Data de realització: 08/17/2019 | Data de la darrera actualització: 08/17/2019

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300