Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Nou èxit de la 36a Caminada Popular Nit de Sant Bonós de Blanes, amb més de 5.000 participants


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 08/18/2019 09:53:44 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Nou èxit de la 36a Caminada Popular Nit de Sant Bonós de Blanes, amb més de 5.000 participants

Tot i que no és competitiva, el primer en fer el recorregut de 8 km ha estat per tercer any consecutiu l’atleta blanenc Buba Sabaly, que l’ha cobert en poc més de 25’30 minuts

Aquesta passada nit de dissabte, Blanes ha tornat a viure l’esdeveniment lúdic i esportiu més participatiu que s’organitza en aquest municipi on neix la Costa Brava durant l’estiu, després del Concurs Internacional de Focs d’Artifici que coincideix amb la Festa Major. La XXXVI Caminada Popular Nit de Sant Bonós ha comptat amb més de 5.000 participants.


Sortida XXXVI Caminada Popular Nit de Sant Bonós
Fotografies: Joaquim Llorens i Garangou
Es tracta d’una experiència molt apreciada per la ciutadania de Blanes, però també pels estiuejants habituals i ocasionals. Tant els qui procedeixen d’arreu de Catalunya i de l’estat espanyol –Madrid, Vitòria-Gasteiz, Majadahonda, etc-, com els qui vénen des de més lluny, com Birmingham o Munic, per exemple. El to lúdic i festiu que caracteritza la Caminada Popular Nit de Sant Bonós va quedar de nou reflectit ahir al vespre amb gent de totes les edats que van fer el recorregut


Hi havia famílies senceres, moltes amb els petits de la casa en un cotxet, grups d’amics i amigues disfressats i en animada gresca, animals de companyia al seu costat o a collibè, i fins i tot un gegantó de la Colla Gegantera de Blanes que participa des de fa molts anys. De fet, es tracta d’un personatge demoníac –té els ulls vermells i fesomia de dimoni-, i per això sempre se li reserva el número de dorsal més adequat: el 666.

El blanenc Buba Sabaly, el més ràpid per tercer any consecutiu

Si bé la immensa majoria dels participants fan la caminada prenent-se-la com una agradable i tranquil·la passejada nocturna, també n’hi ha que la fa corrent. Malgrat té un caràcter no competitiu, la marxa l’aprofiten molts esportistes per entrenar-se, i per això se situen en primera línia del grup d’atletes per poder sortir disparats tan bon punt s’ha fet el tret de sortida.


Pere Lopera, Enric Joan, Buba Sabaly,
Xavi Marina i Àngel Canosa
El més ràpid en aquesta 36a edició ha estat de nou l’atleta blanenc Buba Sabaly, repetint la mateixa posició que en les dues anteriors caminades, però rebaixant encara uns segons més el seu propi temps: poc més de 25’30 minuts. Darrera d’ell, en segona posició, s’ha situat enguany Enric Joan, i en la tercera el conegut ultrafondista blanenc Xavi Marina. Per la seva banda, en dones les tres més ràpides han estat Marta Romance, Laura Ruscalleda i Laura García.


L'alcalde i el regidor d'Esports amb les tres primeres
classificades: Laura Garcia, Marta Romance i Laura Ruscalleda
La XXXVI Caminada Nit de Sant Bonós està inclosa dins el calendari de la marca de turisme esportiu i familiar Blanes X Runners, que inclou tots els esdeveniments d’aquest caire que es fan en aquesta ciutat al llarg de tot l’any. La propera cita tindrà lloc precisament diumenge de la setmana vinent, el 25 d’agost, amb el XI Aquatló Popular Vila de Blanes.

Un esdeveniment 100% solidari amb entitats socials del municipi

Els participants tenen la possibilitat de fer donacions voluntàries mínimes de 0’50 € en el moment en què formalitzen la seva inscripció. Tot el què es recull amb aquestes aportacions es destinen des de la 24a edició de la caminada a entitats socials sense afany de lucre que es trien des del Departament d’Acció Social de l’Ajuntament de Blanes. Tothom qui va fer donacions voluntàries va rebre un val per fer un tast cortesia de l’empresa Freskibo, per bescanviar a la Food Truck que va estar situada al Passeig de Mar.


Lliurament talons solidaris al Col·lectiu de Famílies Acollidores
d'Infants Sahrauís i a l'Associació Socialsport Sa Bona
Aquest 2019, un 50% del total recollit amb aquestes donacions s’ha destinat a l’Associació Socialsport Sa Bona de Blanes –la seva tasca principal és la integració d’infants i joves en risc social o vulnerables a través de la pràctica esportiva- i al Col·lectiu de Famílies Acollidores d’Infants Sahrauís, que organitza les Vacances en Pau amb nens i nenes refugiats als Campaments de Tinduf. Poc abans que comencés la caminada l’alcalde de Blanes, Àngel Canosa, acompanyat del regidor d’Esports i altres regidors i regidores del consistori, van fer el lliurament de la suma de totes les aportacions voluntàries recollides.


Miquel Pons, de l’Associació Socialesport Sa Bona, i Fina Martínez, del Col·lectiu de Famílies Acollidores d’Infants Sahrauís, van recollir un simbòlic taló de 976 € cadascun d’ells. És a dir: els 1.952 € d’aportacions econòmiques que es van fer en total, repartits equitativament per a les dues entitats. D’altra banda, l’Obra Social La Caixa també farà dues aportacions econòmiques directes a dues altres entitats socials de Blanes: Blanes Solidari i l’Associació d’Africans de Blanes Sa Forcanera.

La ‘Bossa del Corredor’, Capital Humà i Col·laboracions

A mesura que anaven finalitzant la caminada i creuaven la línia d’arribada, totes les persones inscrites –identificades amb el dorsal- van rebre una ‘Bossa del Corredor’, que incloïa diversos obsequis cedits a l’Ajuntament per empreses i firmes comercials. Després, s’accedia al recinte exclusiu que hi havia a rengló seguit de l’arribada, on es va repartir la tradicional xíndria i ampolles d’aigua per recuperar forces, i també hi havia un photocall per immortalitzar el moment.


Perquè la caminada transcorregués de la manera més fluida i evitar en el possible que la circulació quedés col·lapsada, la Policia Local de Blanes va posar en marxa diverses mesures des de les 22’15 h de la nit i fins quarts de dues de la matinada, quan es va tancar el control d’arribada. Al llarg d’aquest temps es van fer talls de circulació esglaonats en el recorregut de la prova.

La 36a Caminada Popular Nit de Sant Bonós ha estat organitzada per l’Àrea d’Esports de l’Ajuntament de Blanes amb el suport del Grup Fondistes Blanes i la col·laboració de la Policia Local i Protecció Civil de Blanes, així com del Consell Comarcal de la Selva i la Diputació de Girona. També s’ha comptat amb el suport de les següents empreses i establiments: Aneto, Obra Social ‘La Caixa’, Freskibo, AleHop, Consum, Frit Ravich, Autopodium, Tax Assessoria i Gestió Blanes, i Òptica Muralla.


També es compta amb un ampli desplegament humà, que s’encarrega de determinats aspectes logístics. Principalment són de l’Àrea d’Esports i del Grup Fondistes Blanes, així com altres voluntaris i voluntàries als qui també s’assignen determinades tasques. Tot aquest equip va anar identificat amb una samarreta corporativa esponsoritzada.

Data de realització: 08/18/2019 | Data de la darrera actualització: 08/18/2019

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300