Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Jornades Extraordinàries de Donació de Sang a Blanes aquesta setmana: el 21 i 22 d’agost


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 08/20/2019 09:53:33 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Jornades Extraordinàries de Donació de Sang a Blanes aquesta setmana: el 21 i 22 d’agost

El Bus del Banc de Sang estarà instal·lat al cèntric Passeig de Mar de Blanes les dues tardes de dimecres i dijous, de 17'30 a 20'30 h.

Blanes acollirà aquesta setmana d’agost dues jornades extraordinàries de donació de sang, organitzades pel Banc de Sang i Teixits de Girona, amb el suport del Departament de Salut de la Generalitat, l’Ajuntament de Blanes i la Germandat de Donadors. Es tracta d’una cita que no falta mai en aquesta vila on comença la Costa Brava coincidint amb el mes d’agost.


Bus del Banc de Sang 2018
Més concretament, el Bus del Banc de Sang estarà instal·lat al Passeig de Mar, a l’alçada del Carrer Ample, el dimecres i el dijous, 21 i 22 d’agost respectivament. Totes dues jornades l’horari per poder fer donacions serà a la tarda: des de 2/4 de 6 fins 2/4 de 9 de la nit. Cal portar un document d’identificació oficial, i no venir en dejú.

La calor fa baixar les donacions de sang

A diferència d’anteriors campanyes estiuenques, aquesta setmana la davallada de les temperatures que s’ha experimentat s’espera que pugui contribuir a què augmenti el nombre de donacions. I és que durant l’estiu la calor provoca que les donacions baixin habitualment al voltant d’un 30%. Una altra raó és el canvi d’hàbits de la ciutadania, que aprofita per fer uns dies de vacances lluny del seu domicili.


Enguany, a més a més, l’onada de calor que va començar la darrera setmana de juny ha fet minvar les donacions abans del què sol ser habitual. Per garantir que tots els malalts tindran la sang necessària pels tractaments, s’han programat 60 campanyes cada setmana al llarg de l’estiu, una de les quals serà la que tindrà lloc aquests dies a Blanes. També estan obertes les sales de donacions als hospitals de referència.


Tot i que no s’ha entrat en fase d’alerta, des del Banc de Sang s’ha fet una crida en especial a la ciutadania perquè col·labori en les donacions que s’estan fent a través d’unitats mòbils arreu de Catalunya durant l’estiu. Cal tenir “rebost’ i, com a mínim, comptar amb 11.000 bosses enlloc de les 8.500 bosses que solen haver habitualment coincidint amb aquesta època de l’any.
Data de realització: 08/20/2019 | Data de la darrera actualització: 08/20/2019

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300