Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Continuen els actes dels 700 anys de la Parròquia de Blanes amb un concert de la Banda del Col·legi Santa Maria


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 08/22/2019 12:17:32 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Continuen els actes dels 700 anys de la Parròquia de Blanes amb un concert de la Banda del Col·legi Santa Maria

Van actuar ahir a la tarda a la Plaça de l’Església, rememorant que fa 54 anys es van estrenar precisament en aquest mateix indret, en acabat l’ofici en honor a Sant Bonós i Sant Maximià

Una de les activitats que va tenir lloc ahir dimecres, coincidint amb la festivitat dels copatrons, Sant Bonós i Sant Maximià, tenia un motiu propi a banda de formar part del cicle de la Festa Major Petita. Es tractava del concert a càrrec de la Banda Cobla del Col·legi Santa Maria, que es va acollir a la Plaça de l’Església.


L’actuació també formava part del programa amb motiu de la commemoració dels 700 anys de la Parròquia Santa Maria que s’està celebrant al llarg d’aquest 2019. I és que ahir, 21 d’agost, feia exactament 54 anys de l’estrena de la formació musical, que va actuar per primera vegada sortint de l’ofici en honor de Sant Bonós i Sant Maximià.

L’any 1965 la Banda del Col·legi Santa Maria va acompanyar l’alcalde, regidors i regidores de l’Ajuntament de Blanes en el seu camí de tornada des de l’Església Santa Maria fins l’edifici consistorial. D’aquesta manera, doncs, ahir la seva música va tornar a sonar de nou 54 anys més tard, en aquesta ocasió en format concert.

Un concert amb música variada i de tots els temps

Dirigits per Jordi Sacristán, com sol ser habitual en els concerts de la Banda del Col·legi Santa Maria el repertori va estar format per temes variats i de tots els temps. Així, van arrencar amb tot un clàssic, ‘Consuelo Ciscar’, seguit per el tema central de la banda sonora de la pel·lícula ‘Cinema Paradiso’, d’Ennio Morricone.


Al llarg del concert van sonar peces prou conegudes com ‘In a Persian Market’, ‘Gospel Favourites’, el medley ‘Queen in Concert’, ‘Higlights from La La Land’ o fins i tot el pasdoble ‘España Cañí’. La vetllada musical es va tancar amb un clàssic popular català prou destacat, la sardana ‘És la Moreneta’, original d’Antoni Carcellé estrenada l’any 1947.


Per a la organització del concert, la Comissió dels 700 anys ha comptat amb l’aportació econòmica d’un persona anònima de la parròquia, que ha pagat el cost de la contractació de la banda. D’altra banda, la megafonia va ser una aportació personal de la família Castany, i la logística i cadires perquè s’assegués el públic van anar a càrrec de l’Ajuntament de Blanes. La presentació va anar a càrrec d’Aitor Roger, que forma part de la Comissió dels 700 anys.
Data de realització: 08/22/2019 | Data de la darrera actualització: 08/22/2019

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300