Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Blanes vol recuperar la importància que va tenir als anys 70-80 a Catalunya en les Cantades d’Havaneres


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 08/22/2019 12:37:57 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Blanes vol recuperar la importància que va tenir als anys 70-80 a Catalunya en les Cantades d’Havaneres

Una de les primeres accions serà potenciar la Cantada d’Havaneres celebrada ahir, inclosa dins la Festa dels Copatrons, on van actuar els blanencs ‘Cabotatge’ i els barcelonins ‘Xarxa’

Un dels projectes culturals en què està treballant actualment l’Ajuntament de Blanes és recuperar la importància que va tenir als anys 70-80 arreu de Catalunya en les Cantades d’Havaneres. Una de les primeres accions serà potenciar l’actuació que s’inclou cada any al cicle de la Festa dels Copatrons, com la que precisament es va fer aquest passat dimecres a la nit al Passeig de Mar.


Així ho va anunciar ahir al vespre l’alcalde de Blanes, Àngel Canosa, durant el breu parlament de benvinguda que va adreçar a tots els assistents, que van omplir a vessar el Passeig de Mar. El batlle va destacar la idoneïtat del projecte per seguir reivindicant la vocació marinera que sempre ha tingut la vila, i també va aprofitar per agrair de nou totes les entitats blanenques que, amb el seu esforç, han fet possible que a Blanes s’hagi pogut gaudir d’una Festa Major Petita molt gran en continguts i tradició.


Ramon Soto, de 'Cabotatge', i l'alcalde de Blanes, Àngel Canosa
La Cantada d’Havaneres d’ahir va posar punt i final a tot un seguit d’activitats que s’han estat celebrant a Blanes durant aquests dies amb motiu de la Festa Major Petita, en honor als copatrons Sant Bonós i Sant Maximià. Es tracta d’un ingredient introduït al programa fa cinc anys, i que ja ha esdevingut tan tradicional com la resta d’actes que es fan en cada nova edició.

Les cantades d’havaneres de Blanes: un referent a Catalunya

Les havaneres no són tan sols cançons que més o menys coneix la gent de Blanes i que taral·legem de vegades de manera inconscient: són una mostra de les nostres arrels marineres, un signe d’identitat que forma part de l’ADN de Blanes. Per això, l’Ajuntament de Blanes ha volgut que enguany la Cantada d’Havaneres hagi estat un punt d’inflexió per aquest projecte en què s’hi està treballant des de fa temps.


La idea de recuperar Blanes com a referent de les Cantades d’Havaneres arreu de Catalunya, al costat de localitats com Calella de Palafrugell i l’Escala, l’està treballant el regidor de Cultura i Festes, Albert Sanz, i el seu departament a l’Ajuntament de Blanes. Per fer-ho, compta amb la complicitat del grup que precisament ha protagonitzat les actuacions d’aquests darrers cinc anys, tancant la Festa dels Copatrons.

Es tracta de la formació vocal blanenca ‘Cabotatge’, que ahir va obrir novament la vetllada, seguits després per l’actuació del grup ‘Xarxa’, del Poble Sec de Barcelona. Per això, el què es vol fer de cara a l’any vinent és potenciar aquesta Cantada d’Havaneres perquè sigui encara més lluïda, comptant amb el suport del portaveu del grup d’havaneres blanenc, Ramon Soto.


De fet, tant Ramon Soto com alguns dels components de ‘Cabotatge’ ja formen part d’un altre projecte molt important, col·laborant en aquest cas amb el Departament d’Educació de l’Ajuntament, que va endegar precisament fa tres anys Albert Sanz, llavors com a regidor d’aquesta àrea. Es tracta del Taller Escolar d’Havaneres ‘Blanes Canta al Mar’, del qual ja se n’han fet tres edicions, i que es tanca cada any –coincidint amb la finalització del curs escolar- amb una macro-cantada on participen els escolars de totes els col·legis de Blanes que hi participen.

Prop de 800 espectadors a la Cantada d’Havaneres

Pel que fa a la Cantada d’Havaneres d’aquest passat dimecres, es calcula que van assistir-hi prop de 800 espectadors. La meitat van seure a les cadires arrenglerades davant l’escenari del Banc dels Músics, i la resta van trobar un bon indret per gaudir de les cançons marineres als bancs de fusta del Passeig de Mar, a les terrasses del davant, sobre la sorra de la platja del costat del passeig o drets a tot el voltant del recinte.


Els dos grups van interpretar diverses cançons per separat, sense que faltessin al repertori els grans clàssics d’aquest gènere: ‘Mariner de terra endins’, ‘La Gavina’, ‘Lola la Tavernera’ o la pacifista ‘El Canó de Palamós’. Com és habitual, les dues darreres cançons del concert les van oferir conjuntament els dos grups, amb els dos grans clàssics: ‘La Bella Lola’ i ‘El meu avi’. La vetllada es va tancar amb un altre ingredient més que adequat per acompanyar les havaneres: rom cremat que va poder degustar tothom qui volgués.
Data de realització: 08/22/2019 | Data de la darrera actualització: 08/22/2019

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300