Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Rècord de donacions de sang amb 163 persones en les dues jornades extraordinàries que s’han fet a Blanes


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 08/24/2019 08:13:55 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Rècord de donacions de sang amb 163 persones en les dues jornades extraordinàries que s’han fet a Blanes

Aquesta setmana el Banc de Sang de Girona ha estat instal·lat al Passeig de Mar en una carpa durant dues tardes, havent-se registrat 125 donacions i 38 oferiments

Les dues jornades extraordinàries de donació de sang que s’han fet aquesta setmana de Blanes han registrat un rècord de participació, amb un total de 163 persones. Des de l’organització, el Banc de Sang i Teixits de Girona, amb el suport del Departament de Salut de la Generalitat, l’Ajuntament de Blanes i la Germandat de Donadors de Blanes, s’ha fet un balanç molt positiu d’aquest rècord de donacions.


Jornades Extraordinàries de Donació de Sang 21 i 22 d'agost
Aquestes dues sessions extraordinàries han tingut lloc les tardes dels passats dimecres i dijous, des de 2/4 de 6 i fins 2/4 de 10 de la nit. Sumant les dues jornades, del total de 163 persones que es van acostar per donar sang, es van poder fer efectives 125 donacions, mentre que 38 persones es van haver de conformar amb haver fet l’oferiment.


Abans que es faci la donació, els voluntaris i voluntàries han de complimentar un registre on expliquen si han viatjat recentment, o bé si han patit algun tipus d’operació o malaltia. Posteriorment, se’ls fa una breu revisió i llavors s’avalua si estan en condicions de poder o no donar sang. En alguns casos, s’ha de declinar l’oferiment a causa que ha viatjat a l’estranger recentment, o bé perquè el seu estat físic faria contraproduent per a la pròpia persona fer una donació.

163 participants, amb 125 donacions i 38 oferiments

Una altra dada positiva que s’ha registrat durant la donació extraordinària d’aquest 2019 són les 21 persones que han vingut a donar sang per primera vegada, és a dir, els nous donants. La recapta del mes d’agost sempre sol registrar molt bones xifres a Blanes, però en aquesta ocasió des de l’organització s’ha valorat especialment de manera molt positiva la resposta participativa, ja que no s’ha pogut fer en les condicions habituals.


Carpa de Donació de Sang instal·lada al Passeig de Mar
El Bus del Banc de Sang de Girona que havia de venir a Blanes per efectuar les donacions es va avariar, de manera que les dues jornades s’han hagut de fer en una carpa que es va instal·lar al mateix Passeig de Mar, en aquest cas a tocar del Banc dels Músics enlloc de fer-ho a l’alçada del Carrer Ample, com sol ser més habitual. El canvi d’infraestructura ha requerit hores de muntatge i desmuntatge previ, i una climatització no tan òptima com la que hi ha a l’autobús.
Data de realització: 08/24/2019 | Data de la darrera actualització: 08/24/2019

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300