Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

El folk irreverent del grup ‘Germà Negre’ omple de públic la ‘Ressaca de la Festa dels Copatrons’ de Blanes


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 08/27/2019 12:16:51 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

El folk irreverent del grup ‘Germà Negre’ omple de públic la ‘Ressaca de la Festa dels Copatrons’ de Blanes

La formació havia d’actuar a la Festa Major Petita, en el marc del Festival Korre Ke Token, però la pluja va obligar a ajornar el concert, que finalment es va fer diumenge passat

L’escenari de la Platja dels Països Catalans va allotjar la nit del passat diumenge un concert pletòric de bon rotllo i reminiscències de música popular catalana. El grup banyolí ‘Germà Negre’ va oferir l’actuació que inicialment s’havia programat el 27 de juliol al Festival Korre Ke Token de l’Esbart Joaquim Ruyra, que forma part del cicle de la Festa Major de Santa Anna.


Concert 'Germà Negre' a la Plaça dels Països Catalans
La pluja, però, va obligar ajornar la seva actuació, que finalment es va traslladar com a colofó de la Festa dels Copatrons que s’ha estat gaudint aquests dies a Blanes. Presentat doncs sota el leitmotiv ‘La Ressaca dels Copatrons’, el concert va ser el passaport més adequat per poder passar una estona més que entretinguda, amb el bon fer d’aquest grup de declarat to festiu.

Els caracteritza un estil eminentment folk, tot i que els cinc músics provenen d’estils i gèneres musicals molt diferents, com ara música clàssica, punk, rock, etc. En tot cas, han aconseguit elaborar un estil propi que els caracteritza, i que connecta amb el públic des del minut zero. El mes de maig de 2015 van publicar el seu primer disc: ‘Els àngels fan torrades’, i l’any passat el seu segon treball ‘Molt de porc i poca salsitxa’.


Van ser els temes d’aquest darrer disc els que van sonar majoritàriament, al costat de cançons prou conegudes com ara ‘Jo vull ser miss’ o ‘El rei vol corona’. ‘Germà Negre’ és actualment una de les bandes referents de l’escena de música festiva per la seva barreja de música tradicional popular i actual. Segons expliquen ells mateixos, hi ha tota una llegenda respecte la seva raó d’existir com a grup musical.


I és que expliquen que el grup va sorgir després que tots els seus futurs membres, de forma individual, van experimentar una aparició còsmica de La Moreneta –la icona del grup-, que els va fer prometre que es dedicarien a difondre arreu dels Països Catalans la cançó popular catalana. El seu espectacle va assegurar doncs ball i festa, amb versions folk de cançons pop catalanes.
Data de realització: 08/27/2019 | Data de la darrera actualització: 08/27/2019

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300