Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

La XXI Trobada Gegantera de Blanes del dissabte ha augmentat la participació, amb 13 colles i entitats


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 08/27/2019 12:56:01 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

La XXI Trobada Gegantera de Blanes del dissabte ha augmentat la participació, amb 13 colles i entitats

Presentada amb un lema que ja és una declaració d’intencions, ‘Aquest any, ho petem’, la Colla Gegantera de Blanes ha inclòs diverses novetats en relació a anteriors edicions

El proper dissabte, 31 d’agost, Blanes viurà la ‘fal·lera gegantera’ amb tota la seva intensitat amb la XXI Trobada la Gegantera. Després que al 2017 van celebrar el seu 25è aniversari, i que l’any passat es va complir la 20a trobada, els membres de la colla han redoblat esforços per seguir oferint un esdeveniment gaudit sobretot per la canalla i famílies senceres. D’aquí el lema amb què presenten la trobada 2019: ‘Aquest any, ho petem’.


El punt de trobada i la 'Plantada de Gegants' es farà
aquest 2019 a la Plaça dels Països Catalans
Fotografies: Joaquim Llorens i Garangou
Hi haurà diverses novetats, i la més destacada serà el punt de trobada on s’ha de fer la ‘Plantada de Gegants’ que enceta la celebració. En les 20 primeres edicions havia estat al Passeig de Mar, però enguany s’ha decidit fer-ho a la Plaça dels Països Catalans, on s’aniran arrenglerant les entitats amb els seus components a partir de les cinc de la tarda. A les sis començarà ‘Cercavila Gegantera’, lògicament amb un nou recorregut que passarà pels carrers del nucli històric de la vila.

Cercavila Gegantera al nucli històric i Ball de Gegants al Passeig de Mar

Així, sortint des de la Plaça dels Països Catalans, continuarà pel Passeig de la Marina, enfilarà la Plaça Catalunya i seguirà pel Carrer Muralla a munt, girant pel Carrer Raval per baixar pel Carrer Ample. Aquí tombarà en direcció al Passeig de Mar, al Banc dels Músics, on hi haurà els ‘Balls de Gegants’ de les diferents colles, tancat amb el ‘Ball dels Vescomtes’, és a dir: els gegants de Blanes, en Gastó i na Caterina.


La XXI Trobada Gegantera de Blanes continuarà amb el lliurament d’obsequis per a les colles, els parlaments oficials i el ‘Concurs de Fal·leres’, que posa a prova la potència sonora i resistència pulmonar de les colles. Aquesta part de la festa comptarà amb dos mestres de cerimònia d’excepció, que han estat acompanyant la trobada les darreres edicions. Són Xavier Pascual i Guillem Bitlloch, lligats des de fa temps amb aquesta entitat.


Ball dels gegants de Blanes, en Gastó i na Caterina
El darrer tram de la festa, reservat per a les colles i les entitats participants, serà un sopar de germanor que es tancarà amb música a càrrec d’un DJ. Tant el sopar com el concert s’allotjaran al mateix punt de partida que haurà tingut la trobada, a la Plaça dels Països Catalans, on hi haurà un servei de barra pels més assedegats.

Augmenta la participació de colles i entitats

Aquest 2019 una de les qüestions més destacades de la trobada serà l’augment de colles i entitats participants, amb un total de 13 components. A banda dels gegants, gegantons i capgrossos de la Colla Gegantera de Blanes, també hi haurà les colles de Platja d’Aro, Arenys de Mar, Hostalric, Lloret, Rodal de Sabadell, Santa Eugènia de Ter, Caixa de Trons de Girona, Can Fornaca, Santa Coloma de Farners, Torelló, els gegants de l’Esbart Joaquim Ruyra, i la Banda Musical i Mossèn Joan Batlle.


Són representants d’arreu del territori que, en la majoria dels casos, fan una visita de tornada a la que en el seu moment ja van fer els membres de la Colla Gegantera de Blanes, o bé tenen previst realitzar properament. Sigui com sigui, és una nova prova de la vitalitat de l’entitat blanenca, que al llarg de l’any participa en trobades en diferents indrets. Això, al marge de la seva presència en multitud d’actes que es fan a Blanes al llarg de tot l’any.
Data de realització: 08/27/2019 | Data de la darrera actualització: 08/27/2019

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300