Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Blanes fa un nou pas per a l’aprovació definitiva del nou POUM revisat, que podria fer-se el gener vinent


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 08/29/2019 08:40:57 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Blanes fa un nou pas per a l’aprovació definitiva del nou POUM revisat, que podria fer-se el gener vinent

Tot els punts s’han aprovat per unanimitat per primer cop des de fa temps, entre ells desestimar el recurs del Càmping Blanc-Eivissa per la multa d’1’34 M€ i l’ampliació de l’Hospital Comarcal

Un dels temes més destacats de la sessió plenària celebrada avui dijous per l’Ajuntament de Blanes ha estat donar un nou pas per poder aprovar de manera definitiva la revisió del POUM, el Pla d’Ordenació Urbanística de Blanes. Després de l’aprovació provisional del passat febrer, el següent pas va ser que l’Ajuntament de Blanes demanés els corresponents informes als organismes competents.

Es tractava de comprovar que el nou document complia les directius a tenir en compte, principalment en tres aspectes: en matèria de costes, de domini hidràulic i d’infraestructures ferroviàries. En rebre les disposicions, tant del Ministeri de Foment com de la Direcció General de Costes, es van incloure les modificacions, rectificacions i prescripcions, configurant el Text Refós que s’ha aprovat avui en sessió plenària, amb la unanimitat de tots els grups polítics municipals.


Ple Municipal 29 agost 2019
Un cop superat aquest nou tràmit, els següents passos a seguir seran remetre de nou el Text Refós aprovat al ple de Blanes als organismes que van emetre les disposicions, és a dir: als governs estatal i català. Les dues administracions han de donar el corresponent vistiplau de conformitat, que es farà a arribar a la Comissió Territorial d’Urbanisme de Girona als efectes de la seva aprovació definitiva.

Segons ha avançat la tinenta d’alcalde d’Urbanisme i Obra Pública, Rosa Aladern, si tot segueix el què està previst l’aprovació definitiva del POUM revisat podria fer-se el gener de l’any vinent. La regidora ha destacat la importància de poder desencallar finalment aquest tema, ja que actualment el pla urbà vigent està molt desfasat –al haver-se de derogar el nou elaborat fa 10 anys, ara continua efectiu el del 1981- i per tant considera que serà una molt bona notícia tant per Blanes com pels sectors econòmics relacionats amb aquest àmbit.

Tots els temes del ple aprovats per unanimitat

Al marge d’aquest punt a l’ordre del dia, també n’hi ha hagut dos altres relacionats amb l’Urbanisme. Un d’ells ha estat desestimar un recurs presentat pel Càmping Blanc d’Eivissa contra la multa d’1’34 M€ imposada per l’Ajuntament de Blanes per infracció urbanística molt greu al haver ampliat l’activitat i l’ús de càmping sense llicència i no legalitzable, un punt que s’ha aprovat per unanimitat, com de fet ha estat la constant al llarg de tota la sessió plenària: tots els temes de debat han prosperat amb el recolzament de tots els grups polítics.


Aprovació per unanimitat
En relació a la multa de l’establiment hoteler, val a dir que al mateix ple municipal també s’ha donar compte d’una sentència judicial emesa pel TSJC referent al recurs d’apel·lació presentada pel Càmping Bella Terra contra la sanció d’1’5 M€ imposada per l’Ajuntament de Blanes per uns fets anàlegs. El fallo de la Sala del Contenciós-Administratiu del TSJC ha decidit desestimar el recurs de l’establiment hoteler.

Tornant a l’ordre del dia del ple, dos punts que s’han aprovat per unanimitat han estat, d’una banda el Pla Especial Urbanístic per a l’ampliació de l’Hospital Comarcal de Blanes per a la construcció de dos nous quiròfans. De l’altra, també s’han recolzat unànimement les subvencions als Projectes de Cooperació al Desenvolupament en l’àmbit internacional per aquest any.


També ha prosperat amb el suport de tots els grups polítics la moció presentada pel grup municipal ‘Junts per Blanes’ perquè l’ajuntament s’adhereixi al ‘Protocol de Seguretat contra les Violències Sexuals en Entorns d’Oci’ de la Generalitat. Pel que fa a la resta de punts inclosos al temari del ple, també s’han aprovat per unanimitat l’adhesió a la Xarxa Local SITMUN-Girona, que promou l’ús del sistema d’informació territorial municipal, i una sol·licitud de compatibilitat d’un treballador municipal.Data de realització: 08/29/2019 | Data de la darrera actualització: 08/29/2019


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300