Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

L’alcalde de Blanes, Àngel Canosa, defensa la tasca de la Policia Local en la problemàtica de la Zona d’Oci Nocturn


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 08/29/2019 11:42:08 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

L’alcalde de Blanes, Àngel Canosa, defensa la tasca de la Policia Local en la problemàtica de la Zona d’Oci Nocturn

El batlle ha elogiat la feina que està fent el cos de seguretat en totes les actuacions que realitza en tots els àmbits de seguretat i assistència ciutadana, i demana més implicació a la Generalitat

El màxim responsable polític de la Policia Local de Blanes, l’alcalde Àngel Canosa, ha defensat i elogiat la tasca que està duent a terme aquest cos de seguretat, remarcant l’excel·lent treball que realitzen. Ho ha fet arran de les novetats que hi ha hagut aquests darrers dies al voltant de la problemàtica de la Zona d’Oci Nocturn, i les crítiques que alguns ciutadans i ciutadanes han fet públiques respecte la Policia Local de Blanes.Imatges d'arxiu servei Policia Local a la Zona d'Oci Nocturn
Àngel Canosa ha destacat: “La Policia Local està fent la seva feina, i l’està fent molt bé. Per això he volgut sortir al pas de les crítiques injustificades que aquests darrers dies s’estan fent a través de determinats mitjans de comunicació i a les xarxes socials”. L’alcalde també ha remarcat l’excel·lent tasca del cos de seguretat municipal: “No tan sols en la contenció d’aquesta problemàtica a la zona d’oci nocturn, sinó en general en tots els seus àmbits d’actuació i assistència ciutadana. Ho estan fent malgrat la manca d’efectius humans que estem patint aquests darrers anys, provocades per les jubilacions, però també per no haver pogut incorporar nous agents”.

Augment de les actes aixecades per comportaments incívics

La Policia Local de Blanes efectua al llarg de tot l’any una gran quantitat de serveis: només al 2018 se’n van realitzar 10.580, a banda de les més de 20.000 trucades que es van atendre a la Prefectura demanant informació, auxili, intervencions, suport en actuacions, etc. Ara bé, d’entre tots aquests serveis, darrerament s’ha estat especialment amatent al compliment de les infraccions a la Ordenança Municipal de Civisme i Convivència Ciutadana i la Llei de Seguretat Ciutadana.


En aquest sentit, la comparativa del nombre d’actes aixecades des de l’1 de gener fins al 28 d’agost d’enguany, en relació al mateix període de l’any 2018, indica que hi ha hagut un clar augment. Així, si l’any passat es van aixecar 436 actes, aquest 2019 ja en són 544.

Infraccions Ordenança Civisme i Convivència Ciutadana01/01/2018-28/08/201801/01/2019-28/08/2019
Miccionar a la via pública
36
64
Pertorbar el descans dels veïns
141
131
Consum d’alcohol a la via pública
240
327
Venda Ambulant sense autorització
4
6
Llançament d’objectes a la via pública
15
16
Total
436
544

Si comptem que durant tot l’any passat van ser un total de 733, ja indica que la comparativa seguirà en augment:

Infraccions Ordenança Civisme i Convivència Ciutadana
2017
2018
Miccionar a la via pública
95
63
Pertorbar el descans dels veïns
193
228
Consum d’alcohol a la via pública
377
416
Venda Ambulant sense autorització
14
4
Llançament d’objectes a la via pública
38
22
Total
717
733

Una altra dada significativa, que també demostra l’efectivitat de la Policia Local de Blanes, són les actes aixecades per incompliment de la Llei de Protecció de Seguretat Ciutadana, especialment en matèria de consum i/o tinença d’estupefaents a la via pública, tinença d’armes prohibides, etc. Al llarg de tot l’any 2017 es van aixecar 294 actes, l’any passat la xifra va augmentar fins les 411 actes, i en el què portem d’any –a data de 28 d’agost- ja en són 300.

L’alcalde demana una major implicació de la Generalitat

L’Ajuntament de Blanes ha apostat per reforçar el servei de la Policia Local de Blanes a les nits en la zona lúdica, i s’han autoritzat la realització d’hores extres per efectuar-ho amb un mínim de garanties, per pal·liar la manca d’efectius. Amb tot, l’alcalde també té clar que hi ha un altre cos policial a Blanes, els Mossos d’Esquadra, que són els que tenen competències en Seguretat Ciutadana i Ordre Públic.


Operatiu conjunt Policia Local i Mossos d'Esquadra
Per això, ha demanat una major implicació a la Generalitat de Catalunya a l’hora d’assumir les seves responsabilitats en matèria de seguretat a Blanes: “Si bé hem comptat amb el recolzament de l’ABP dels Mossos d’Esquadra de Blanes sempre que els hi hem demanat, entenem que és clarament insuficient. Necessitem una major presència d’efectius de seguretat ciutadana i de la Brigada Mòbil, i que estiguin el temps que faci falta, no que marxin quan els aldarulls tot just poden començar a produir-se”.

Aquest aspecte el tractarà l’alcalde de Blanes properament, en el decurs d’una reunió que tindrà lloc la setmana vinent a l’Ajuntament, amb el director general dels Serveis Territorials d’Interior de la Generalitat a Girona, Albert Ballesta. A la trobada també hi assistiran els respectius caps de la Policia Local de Blanes i l’ABP de la Selva Marítima, Joan Garcia i David Castro.
Data de realització: 08/29/2019 | Data de la darrera actualització: 08/29/2019

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300