Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Blanes recapta prop de 1.000 € per a la Fundació Vicenç Ferrer amb un Sopar Solidari amb actuacions


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 08/29/2019 01:33:56 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Blanes recapta prop de 1.000 € per a la Fundació Vicenç Ferrer amb un Sopar Solidari amb actuacions

Al sopar van assistir 170 persones, i l’objectiu de la fundació és ajudar a que una família de l’Índia Rural en extrema pobresa disposi d’un habitatge permanent

La seu local de la Fundació Vicenç Ferrer ha aconseguit recollir prop d’un miler d’euros –exactament han estat 984 €-, amb l’organització d’un Sopar Solidari que va tenir lloc diumenge passat, que va incloure una rifa i un servei de bar per recaptar diners. Per a què l’esdeveniment benèfic fos possible han comptat amb la col·laboració de diverses entitats i institucions.


Sopar Solidari Fundació Vicenç Ferrer
Així, a banda de la col·laboració de l’Ajuntament de Blanes, la fundació també ha tingut el suport de l’Associació de Veïns de Mas Enlaire, on va acollir-se l’esdeveniment. També han donat suport diverses empreses i entitats, com per exemple OkiTitans, l’empresa de gestió d’esdeveniments Zig Zag Zug i El Cafè de Palafolls, que va tenir cura del servei de bar, així com d’altres particulars i establiments que van cedir regals o van tenir cura de diversos aspectes.

Projecte Solidari a l’Índia Rural presentat pel director a l’estat espanyol

L’objectiu del Sopar Solidari ha estat recaptar fons econòmics per ajudar a què una família de l’Índia Rural en extrema pobresa pugui disposar d’un habitatge familiar en condicions i de manera permanent. El lloc on viure es registrarà a nom de la dona o d’un membre familiar amb discapacitat. A l’Índia Rural això suposa un millor nivell de seguretat per a la dona i les nenes.


Actualment l’Índia ocupa el quart lloc al món quant a perillositat per a la dones, que pateixen múltiples discriminacions: per ser dona, per la casta, per tenir algun tipus de discapacitat o per la seva condició de salut. Les famílies de les castes més baixes en extrema pobresa viuen en barraques fetes de fang i palla. Per això, una casa ofereix refugi, benestar, descans, salut i –sobretot- autoestima i dignitat.

El bany ofereix seguretat especialment a les dones, que són les que pateixen més quan han de fer les seves necessitats a l’aire lliure, pel perill de possibles abusos sexuals. També significa poder viure en condicions de salubritat i seguretat adequades, a banda que les famílies participen i treballen activament en la construcció de les seves futures llars, i això els confereix un punt afegit d’autoestima i il·lusió.


Tomàs Romero, Lancy Doddem, Miguel Gallego i Marian Anguita
Se’n van encarregar d’explicar el projecte el president de la secció local de la Fundació Vicenç Ferrer a Blanes, Tomàs Romero, així com el director de la fundació a l’estat espanyol, Lancy Doddem. El sopar també va comptar amb la participació de la regidora d’Acció Social i Igualtat, Marian Anguita, i amb el president de l’Associació de Veïns dels Pins, Miguel Gallego.


En el seu parlament, Lancy Doddem va aportar dades especialment angoixants sobre la situació que es viu a l’Índia, com per exemple que cada hora mor una dona per raons vinculades al pagament de la seva dot; que 300 milions de persones viuen per sota dels límits de la pobresa extrema; o bé que hi ha 22 milions de persones amb algun tipus de discapacitat, el 75% de les quals en zones rurals.

Sopar Solidari, música, havaneres, danses i inflables

El sopar va consistir en un pica-pica, amanida, botifarra amb pa amb tomàquet, gelat, aigua i vi. La vetllada es va encetar amb la posada en marxa d’uns inflables perquè hi juguessin la mainada fins que va començar el sopar solidari. Al llarg de tota la tarda-vespre també va funcionar un Servei de Bar per acompanyar la vetllada.


Les actuacions que es van anar oferint van incloure la del grup blanenc ‘Cabotatge’ amb una Cantada d’Havaneres; la del DJ Raúl Andrés Fighetti amb música dels anys 70, 80 i 90; i les danses de Bollywood i danses Tribals amb ‘Nanja Dansa’. Els dos darrers ingredients van ser 100% musicals: ‘Sin Límite Cover’, amb versions acústiques de coneguts grups i solistes com ara Lady Gaga, Aretha Franklin, Guns & Roses o Queen, entre d’altres; i ‘Nano Samper’, amb versions acústiques de David Bowie, Pink Floyd, Radiohead o Supertramp.
Data de realització: 08/29/2019 | Data de la darrera actualització: 11/29/2019

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300