Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

L’AECC Catalunya Contra el Càncer de Blanes ha fet una Taula de Prevenció Solar a peu de platja


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 08/30/2019 08:02:47 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

L’AECC Catalunya Contra el Càncer de Blanes ha fet una Taula de Prevenció Solar a peu de platja

Diverses voluntàries i voluntaris van atendre aquest dijous una taula informativa per reduir els efectes nocius del sol, i un taller per a la canalla on podien pintar motxilles solidàries

Tot i que tradicionalment, quan el calendari gira el full del mes d’agost i entrem al setembre, el retorn a la vida quotidiana de la gran majoria fa que pensin que l’estiu ja s’ha acabat, el cert és que encara queden molts dies de platja per endavant. Per això, com que mai és massa tard per avisar, l’AECC Catalunya Contra el Càncer de Blanes va fer ahir dijous una acció a peu de carrer.


Taula Informativa i Taller Infantil de Prevenció Solar
Al llarg de tot el matí, quan hi ha una major afluència de gent a les platges, diverses voluntàries i voluntaris van atendre una Taula Informativa i un Taller per a la canalla sobre prevenció solar. Instal·lats en una carpa al Passeig de Mar, arran de platja, van repartir informació pels adults i van donar la opció a la canalla que poguessin participar en un taller on hi havia dos principals ingredients.

D’una banda, una motxilla solidària de l’AECC Catalunya Contra el Càncer de color blanc que podien acolorir al seu gust al preu de 2€, i de l’altra podien jugar al popular joc televisiu del ‘Passa-Paraula’ amb un rosco inclòs amb totes les lletres de l’abecedari. El joc consistia en què el concursant havia de respondre preguntes relacionades amb les precaucions que cal tenir en compte quan es pren el sol.


A la Taula Informativa, a banda de poder resoldre dubtes i obtenir díptics que fan difusió sobre aquest tema, també es podien fer donatius o bé comprar material de merchandising de l’AECC. Així, per exemple, hi havia les ja conegudes ulleres de sol de color fúcsia, barrets de palla o bé ventalls, uns regals solidaris que es venien a preus prou populars, entre els 3€ i els 5€.

Precaucions a l’hora de prendre el sol

El sol té un paper important en la salut de l’ésser humà, però una exposició inadequada pot causar alternacions a la pell i greus malalties. Per això és important protegir-se de les radiacions solars, no només a les platges i piscines durant l’estiu, també durant la resta de l’any o en activitats a l’aire lliure.

Hi ha sis recomanacions per reduir els efectes nocius del sol: beure aigua amb freqüència; protegir-se quan es faci una activitat a l’aire lliure; aplicar-se cremes de protecció alta; utilitzar para-sols, barrets, gorres, samarretes i altres proteccions si ens exposem directament al sol; buscar una bona ombra entre les 12 del migdia i les 4 de la tarda; i finalment, evitar romandre sota el sol durant molt de temps.


Les alteracions a la pell poden detectar-se amb molta facilitat. L’aspecte de les lesions que poden presentar els càncers de pell és molt variat. Per tant, cal parar especial atenció a l’aparició de taques -generalment vermelloses- que poden escamar-se i sagnar, nòduls (elevacions o prominències arrodonides) a la pell, i úlceres que no cicatritzen.

Se sospita de l’existència d’un melanoma si apareixen un o més signes d’alerta o qualsevol altre cutani anormal. Els cinc principals que alerten sobre la presència d’un melanoma són: forma asimètrica, vores irregulars i fent ones, color no homogeni, diàmetre major de 6 mm. (majoritàriament) i un cop sorgeixen segueixen creient i van variant d’aspecte.
Data de realització: 08/30/2019 | Data de la darrera actualització: 08/30/2019

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300