Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

L’Ajuntament de Blanes fa una crida a la unitat per poder resoldre la problemàtica de la Zona d’Oci Nocturn


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 08/30/2019 06:12:51 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

L’Ajuntament de Blanes fa una crida a la unitat per poder resoldre la problemàtica de la Zona d’Oci Nocturn

Finalment, cap càrrec electe participarà en la manifestació. Així es va decidir en la Junta de Portaveus, on va sorgir la iniciativa de fer una ‘Declaració Institucional’

Avui divendres l’Ajuntament de Blanes ha fet pública una ‘Declaració institucional’ en relació a les novetats que hi ha hagut aquests darrers dies al voltant de la conflictivitat a la Zona d’Oci Nocturn. El document l’han subscrit unànimement els cinc partits amb representació municipal (Esquerra Republicana de Catalunya, Partit dels Socialistes de Catalunya, Blanes en Comú Podem, Junts per Blanes i Ciutadans), així com les Associacions de Veïns d’Els Pins i La Plantera.


També s’hi ha adherit la Plataforma Per uns Barris Més Segurs, que aquesta mateixa tarda de divendres a les set ha convocat una manifestació sota el lema ‘Tots units per un barri segur’. Finalment, ni l’Ajuntament de Blanes com institució ni cap càrrec electe participarà en la manifestació. Així es va decidir en la Junta de Portaveus celebrada aquest passat dijous, on va sorgir la iniciativa de fer una ‘Declaració Institucional’, amb el compromís unitari i explícit de seguir treballant per resoldre la problemàtica.

Crida a la unitat, solidaritat amb els veïns i defensa de la Policia Local

En la declaració institucional, es demana que se segueixi sumant esforços de totes les parts implicades com a únic mitjà per aconseguir l’objectiu comú de trobar una solució. Aquesta crida a la unitat es fa extensiva a tots els col·lectius ciutadans i professionals que han aportat el seu granet de sorra en ares d’aconseguir la necessària convivència ciutadana que faci compatible el descans dels veïns amb l’oci nocturn.

En aquest darrer sentit, s’hi diu textualment: “Amb aquesta declaració institucional, l’Ajuntament de Blanes es solidaritza amb la problemàtica que estant patint els veïns i veïnes del municipi, essent aquest un punt de treball col·lectiu i unitari a solucionar. Per aquest motiu, no deixarem de buscar mesures i fer co-responsables de la solució a tots els actors que hi participen, aplicant mesures individuals a aquells negocis implicats en la problemàtica”.

En la línia del posicionament que ja va fer públic ahir dijous l’alcalde de Blanes, Àngel Canosa, la ‘Declaració Institucional’ també defensa i elogia la tasca que està duent a terme la Policia Local de Blanes. Per això, s’hi destaca l’excel·lent treball que fa i la tasca que desenvolupa no tan sols en la contenció de la problemàtica a la zona d’oci nocturn, sinó en general en tots els seus àmbits d’actuació: servei, assistència i protecció ciutadana.


Per això, en el text s’hi remarca: “Tanmateix, l’Ajuntament també vol incidir en la defensa i elogiar la tasca que està duent a terme la Policia Local de Blanes, remarcant l’excel·lent treball i la tasca que desenvolupa aquest cos de seguretat municipal, la nostra policia. No tan sols en la contenció d’aquesta problemàtica a la zona d’oci nocturn, sinó en general en tots els seus àmbits d’actuació, servei, assistència i protecció ciutadana. Una tasca que estan fent de manera impecable i professional, malgrat la manca d’efectius que pateix, provocada principalment per les jubilacions, però també per no haver pogut incorporar nous agents a temps”.

En aquest sentit, la proclama oficial de l’Ajuntament de Blanes demana a l’organisme competent de la Generalitat de Catalunya una major implicació que es tradueixi en més presència dels Mossos d’Esquadra i de la Brigada Mòbil. Per últim, la ‘Declaració Institucional’ es tanca reiterant la crida a la unitat com a full de ruta, i fa constar que compta amb l’explícit recolzament dels grups polítics i els col·lectius de ciutadans i ciutadanes.
Data de realització: 08/30/2019 | Data de la darrera actualització: 08/31/2019

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300