Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

L’11-S s’enceta a Blanes amb els actes més solemnes: la hissada de la senyera i la ofrena a Lluís Companys


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 09/11/2019 12:48:13 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

L’11-S s’enceta a Blanes amb els actes més solemnes: la hissada de la senyera i la ofrena a Lluís Companys

Avui al matí s’han celebrat els actes institucionals de la Diada Nacional de Catalunya, que finalitzarà a la tarda amb una Xocolatada Popular i Sardanes amb la Cobla La Flama de Farners

Els actes institucionals més solemnes organitzats per l’Ajuntament de Blanes amb motiu de la Diada Nacional de Catalunya han tingut lloc avui al matí. A les 11 en punt, un destacament de la Policia Local de Blanes, acompanyats per comandaments dels Mossos d’Esquadra, han format al Passeig de Dintre, davant la façana principal de l’edifici consistorial, on també esperaven dempeus els regidors i regidores del consistori.


La cerimònia s’ha encetat quan el cap de la Policia Local, Joan Garcia, ha acompanyat l’alcalde de Blanes, Àngel Canosa, qui ha anat saludant un per un als i les agents, a més dels oficials. Després de les salutacions, el batlle s’ha incorporat a la formació amb la resta de membres de la corporació, tal com marca el protocol de l’acte institucional.


Ha estat llavors quan ha arribat el moment més solemne: un agent de la Policia Local de Blanes ha encetat la cerimònia d’hissar la senyera des del balcó principal consistorial al so de l’himne nacional de Catalunya, ‘Els Segadors’. Al mateix temps, durant tota la cerimònia, els agents i comandaments dels dos cossos de seguretat han fet la salutació oficial corresponent.


L’únic canvi que s’ha hagut de fer en aquest acte, a causa del mal temps, ha estat que la hissada de la senyera no ha anat acompanyada del desplegament de dues altres banderes de grans dimensions que emmarquen la principal del balcó. El consistori ha decidit prescindir d’aquests dos elements per garantir la seguretat dels operaris que havien de fer la instal·lació, que perillava si es complien les previsions de fortes ratxes de vent.

Ofrena Institucional a Lluís Companys

La part més solemne de la Diada Nacional de Catalunya a Blanes s’ha completat poc després amb l’altra celebració carregada de sentiment. La Ofrena Institucional davant el Monument a Lluís Companys ha tingut lloc poc després d’1/4 de 12 del migdia. L’alcalde, acompanyat d’un representant d’un representant dels grups polítics municipals: ERC, PSC, BeCP i JxB, ha dipositat un centre floral davant el monòlit en memòria de l’únic president escollit democràticament a les urnes que ha mort executat.


L’acte oficial s’ha fet novament acompanyat de l’Himne Nacional de Catalunya, comptant igualment amb la participació de representants dels cossos de seguretat que operen a Blanes. D’altra banda, diverses forces polítiques i coalicions també han protagonitzat sengles ofrenes: Esquerra Republicana de Catalunya, Blanes en Comú Podem i Junts per Blanes. Ho han fet després de la ofrena institucional, i l’anècdota l’han protagonitzat els membres de BeCP que, després que ha sonat primer l’Himne dels Segadors, han tancat la seva ofrena cantant La Internacional. L’únic grup polític municipal absent en tots dos actes ha estat el de Ciutadans, que no hi ha assistit per cinquè any consecutiu.


Els actes institucionals amb motiu de l’11 de Setembre continuaran aquesta tarda a les 6 amb una Xocolatada Popular que s’oferirà davant del Banc dels Músics, al Passeig de Mar, on a les 8 es tancarà la celebració de la Diada Nacional amb una audició de sardanes amb la Cobla La Flama de Farners. D’altra banda, durant tota la jornada d’avui dimecres estaran obertes les parades de la 8a Fira de Sabors Catalans al Passeig de Mar.Data de realització: | Data de la darrera actualització: 09/11/2019


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300