Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Blanes tancarà la circulació al centre per reduir la contaminació amb motiu de la Setmana de la Mobilitat


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 09/13/2019 12:00:55 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

SETMANA MOBILITAT 2014Blanes tancarà la circulació al centre per reduir la contaminació amb motiu de la Setmana de la Mobilitat

El proper diumenge dia 15 també es farà una Pedalada Popular, i hi haurà tres dies de classes de Marxa Nòrdica que culminaran el diumenge 22 amb una Caminada Popular

La ciutat de Blanes viurà aquest 2019 amb més intensitat que mai la ‘Setmana Europea de la Mobilitat’, que s’allargarà des del proper diumenge dia 15 fins al següent diumenge, 22 de setembre. Una de les accions més destacades tindrà lloc la setmana vinent: durant tres dies es tallarà la circulació de vehicles del Carrer Ample, al centre de la vila, a les tardes: des de les 4 fins les 9 de la nit.


Setmana Europea Mobilitat 2018: Pedalada Popular
L’objectiu és reduir les emissions de CO2 i, per tant, reduir la contaminació, així com conscienciar la ciutadania. Els talls tindran lloc del divendres dia 20 fins al diumenge dia 22, les tardes de tres dies consecutius, en què la circulació motoritzada estarà prohibida, llevat del transport públic i vehicles autoritzats. La ‘Setmana Europea de la Mobilitat’ proposa reflexionar sobre el model de mobilitat actualment en ús i el què s’hauria de promoure.

Si es volen atenuar els efectes del canvi climàtic cal que tothom es comenci a plantejar que cal desplaçar-se per tot arreu de manera més sostenible. En aquest sentit, s’ha d’apostar pels anomenats transports alternatius: anar a peu, en bicicleta, o bé en transport públic i amb vehicles de baixes emissions de CO2, com ara híbrids o elèctrics. A banda de beneficiar al planeta, també és beneficiós per a la salut de la ciutadania.

Pedalada Popular el diumenge 15 de setembre

Els actes de la ‘Setmana Europea de la Mobilitat Sostenible i Segura’ s’encetaran a Blanes el proper diumenge amb una activitat que ha estat fidel tots aquests darrers anys: la ‘Pedalada Popular’ oberta a la participació de gent de totes les edats. A partir de les 10 del matí es farà la recepció i inscripcions dels participants al Banc dels Músics del Passeig de Mar, i a 2/4 d’11 s’iniciarà el recorregut de 10’1 km.


Pot participar-hi tothom qui vulgui, i la inscripció és gratuïta. En tot cas, els menors de 10 anys hauran d’anar acompanyats dels pares o d’una persona adulta que se’n faci responsable. És obligatori l’ús del casc pels menors de 16 anys i molt recomanable per a la resta, i tots els participants han de recollir la matrícula especialment editada per aquesta jornada a la taula d’inscripcions abans de la sortida.

Al llarg del matí, des de les 9 i fins les 12 del migdia, hi haurà un Taller de Pintura i Retallables per a Infants al recinte del Passeig de Mar, on també s’ofereix la possibilitat de passar la ITB (Inspecció Tècnica de Bicicletes). Aquesta activitat es farà en dos trams: de 9 a 2/4 d’11 –abans de la sortida, per condicionar les bicicletes dels qui participin al recorregut- i de 12 a 13 h, un cop hagi arribat tothom. Val a dir que, com és habitual, la Policia Local de Blanes s’encarregarà d’obrir pas i escortar els participants del recorregut.

Marxa Nòrdica i Caminada Popular ‘amb molta marxa’

A banda del tall del Carrer Ample que es farà les tardes del 20 al 22 de setembre, l’altra novetat d’enguany serà un Taller de Marxa Nòrdica que culminarà diumenge de la setmana vinent, 22 de setembre, amb una Caminada Popular amb bastons. D’acord amb el lema europeu d’enguany de la setmana, ‘Camina amb nosaltres’, a Blanes s’ha apostat per aquesta nova modalitat de caminar amb bastons.


Per començar, s’impartirà una formació tres dies de la setmana vinent. Tant el dilluns 16 de setembre com el divendres dia 20 es farà de 18 a 20h, mentre que el dimecres 18 de setembre les classes s’han programat de 10 a 12 h. Les classes les impartirà ‘Nordic Walking Maniaks’ al Passeig de Mar, davant el Banc dels Músics. Les places són limitades -20 participants en cada dia de formació-, i cal inscripció prèvia: https://www.blanes.cat/docweb/agenda-2019-09-16-mobilitat


L’activitat culminarà diumenge de la setmana vinent, 22 de setembre, amb la ‘Caminada Popular amb Molta Marxa’, on es proposa fer un recorregut de ‘Marxa Nòrdica’ a partir de 2/4 de 10 del matí amb sortida des de davant del Banc dels Músics del Passeig de Mar. El recorregut en aquest cas serà d’entre 6 i 8 km., que arribarà fins al final de l’Avinguda Vila de Madrid i tornarà al punt de partida. Les places estan limitades a un total de 60 persones, i també cal inscripció prèvia mitjançant el mateix enllaç electrònic. Amb tot, si algú ja disposa de bastons propis, pot participar-hi igualment, amb inscripció gratuïta.Data de realització: | Data de la darrera actualització: 09/13/2019


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300