Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Nou èxit de l’Emplatja’t de Blanes, la primera festa de la Costa Brava amb música i un sopar per acomiadar l’estiu


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 09/15/2019 09:16:21 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Nou èxit de l’Emplatja’t de Blanes, la primera festa de la Costa Brava amb música i un sopar per acomiadar l’estiu

L’experiència pionera va esgotar ahir tots els tiquets de consumicions, i va tancar amb un concert del grup ‘A Cámara Lenta’, liderat per David Teruel i l’animador ‘Julito el Rey de Cuba’

Blanes va repetir ahir dissabte per segon any consecutiu l’èxit d’una experiència pionera arreu de la Costa Brava: l’Emplatja’t, una festa per acomiadar la temporada estiuenca que, com el seu nom indica, es va celebrar sobre la sorra, arran de mar. Prova d’aquest èxit és que al llarg de la tarda-vespre es van esgotar els tiquets pels diferents tipus de consumicions que s’hi podien fer, tot i que es va continuar atenent directament.


Emplatja't 2019
L’Emplatja’t va començar a les 7 del vespre a la platja del centre de la vila, i es va allargar fins la una de la matinada. L’objectiu ha estat, per segona edició consecutiva, acomiadar la temporada estiuenca, quan ve de gust estar-se a la platja en bona companyia i sense les aglomeracions de setmanes anteriors. L’any passat ja va ser una experiència pionera a la Costa Brava, i ha estat co-organitzada per l’Associació d’Hostaleria i l’Ajuntament de Blanes.


El motor i ànima central de l’experiència, els qui l’any passat van tenir la idea de celebrar aquesta festa, són diversos locals de restauració del municipi –bars, cafeteries, restaurants-, comptant amb la complicitat d’empreses gastronòmiques blanenques. Una vegada més, han sumat esforços amb diverses entitats culturals i juvenils de la vila que també han aportat el seu granet de sorra. Per això, la festa incloïa un sopar, a triar entre diverses propostes.


Situada a tocar del Passeig de Mar, hi havia una estructura on es servien els àpats i begudes, prèvia adquisició dels tiquets. El sopar podia ser a base de brotxetes, crepes dolces i salades, empanades argentines i txoripans, incloses opcions veganes i aptes per a celíacs. A banda d’aigua i refrescos, també es van servir productes autòctons i/o exclusivament elaborats: Cava Laviret, Cervesa Marina, Mojitos i ‘Sangria Emplatja’t’. Tots aquests ingredients es podien adquirir a preus força populars: des d’1€ el més barat fins els 5€ el més car.

Música, Balls, Actuacions, Tallers Infantils i Concert d’”A Cámara Lenta”

Centenars de persones, gent de totes les edats, han participat en aquesta segona edició, majoritàriament grups d’amics, famílies, però també gent jove, gent gran i parelles que van afegir-se a la proposta de passar una estona entretinguda amb la possibilitat de fer un bon àpat i a bon preu. L’activitat es va encetar amb una cercavila que va sortir des del Casal La Cooperativa amb diversos components de la Colla Gegantera de Blanes, fins arribar a la platja del centre de la vila.


Actuació de les 'Emplatja't Girls'
La primera part de la festa va estar especialment dedicada al públic infantil, que va poder gaudir de l’actuació de les ‘Emplatja’t Girls’, un grup de noies que va ballar diverses peces dalt l’escenari alçat per a la ocasió a la platja, seguides des de la platja per una bona legió de canalla i gent gran. Els nens i nenes també van participar en diversos tallers de manualitats i maquillatge dinamitzat per monitors i monitores del CAU, l’Agrupament Escolta i Guia Pinya de Rosa. D’altra banda, al llarg de la festa van haver d’altres ingredients, com per exemple balls amb l’Associació de Country Blanes.

Concert amb ‘A Cámara Lenta’ i animació amb ‘Julito, el Rey de Cuba’

Finalment, l’’Emplatja’t’ va comptar com a ingredient d’entreteniment més destacat amb un concert del grup ‘A Cámara Lenta’, que lidera David Teruel. Van oferir temes de pop rock d’aquells que acabes taral·lejant sense adonar-te’n, que van atrapar des del primer moment al públic congregat. El grup va començar a fer-se conegut després d’aparèixer al programa d’Antena 3 ‘El Hormiguero’, i amb les seves cançons ‘Mil Disculpas’ i ‘Ámame’ va estar durant cinc setmanes consecutives entre els temes més escoltats arreu de l’estat espanyol.


Concert amb 'A cámara lenta', amb David Teruel
Després de la seva intervenció, la festa va transmutar-se en una animada festa on tothom qui estava a la sorra no va poder fer altra cosa que quedar absolutament seduïts pel terratrèmol musical que va actuar a dalt i a baix de l’escenari. Es tractava, ni més ni menys, que de ‘Julito, el Rey de Cuba’, un animador que va atiar les ganes de gresca del públic fins la una de la matinada, tancant de la manera més festiva l’esdeveniment.


Representants dels establiments i empreses co-organitzadores de l'Emplatja't, amb el
primer tinent d'alcalde i regidor de Promoció de la Ciutat, Jordi Urgell,
regidors i regidores del consistori i tècniques de l'àrea
Les empreses i locals de restauració que s’han implicat enguany a l’Emplatja’t, són les següents: Restaurant Tarannà, Mamma Mia, Sa Croqueta, Cafè del Mar, Cervesa Artesana de l’empresa ‘Marina’, Cava Laviret, Poma Verda, Sa Creperia, Centre Catòlic, Casa Oliveras, i Restaurant La Balma. També recolzen la iniciativa la Colla Gegantera de Blanes, l’Associació Country Blanes, i l’Agrupament Escolta i Guia Pinya de Rosa. Cal destacar especialment la col·laboració de l’artista internacional blanenc Quim Serrano, autor del disseny que identifica l’Emplatja’t.
Data de realització: 09/15/2019 | Data de la darrera actualització: 09/15/2019

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300